מנהג כ"ק דודי ז"ל היה לומר במוצאי שמחת תורה לבני ישראל ענייני זהירות שצריך להקפיד עליהם.
הזכרתי מקודם (בדא"ח בעריכת השוה"ט) את הדא"ח מכ"ק דודי (מרן מהר"א) זי"ע עה"פ 'ולכל היד החזקה ולכל המורא הגדול אשר עשה משה לעיני כל ישראל', וברש"י 'לעיני כל ישראל', מפרש מה עשה משה, 'שנשאו לבו לשבור הלוחות לעיניהם וגו' והסכימה דעת הקב"ה לדעתו'.
הנה עיקר עבודתו של משה רבינו עם בני ישראל, בדורות שהיו במדבר, היה להעמיד עַם שיהיה ראוי להיכנס לארץ ישראל ולא לצאת משם. וחסד זה נשנה עמנו בשנים האחרונות, השי"ת עומד על המשמר שיוכלו בני ישראל לשבת בארץ ישראל.
עלינו להתבונן אודות מהותם של המועדים שישנם בחודש אלול וחודש תשרי, כל מטרת המועדים שישנם בחדשים אלו היא, להשגיח שעַם בני ישראל יהיו עַם להשי"ת. כל הניסים שיש בחודש אלול, ראש השנה, יום כיפור וסוכות, אין צורך לפרט את הדברים הידועים לכל אחד, כל כללות הניסים, שהרי שמיני עצרת כלול מכל הניסים, הנה כל הניסים הללו שעשה עמנו הקב"ה בחודש זה לבני ישראל, מטרתם היא למען יוכלו בני ישראל להחזיק עצמם להיות יהודים, וכל זה הן בכדי לכפר על מה שהיה בעבר, והן ללמד אותנו מה עלינו לעשות בעתיד.
במשך כל הדורות ובפרט בדורנו אנו, מתעוררות בכל עת שאלות על גבי שאלות, ונוצרים כלים חדשים ומטרות חדשות וכדו', עלינו לדעת דבר אחד, שכל מה שעלול להסיר אותנו מהרבונו של עולם צריכים להיזהר ממנו, ודבר העלול להרחיק אותנו מרצונו של הרבוש"ע עלינו להישמר ממנו, שלא ניכשל בהם ושלא נלך אחרי כל הדברים הללו.
דרכי היתה לפרט אלו דברים שיש להקל בהם, ויש דרך נוספת, שאין צריך לפרט הכל, אלא הכל הוא דבר אחד, שכל אדם שיש מעט שכל במוחו יודע בעצמו ממה צריך להתרחק, ועל מה אסור להרשות להקל בו, ועל זה צריך תמיד להיזהר, בכל דור ודור מתחדשים דברים חדשים, הסתרות חדשות וכו', והכל הן דבר אחד, ראשית הכל וסוף הכל הוא לנתק אותנו מרצונו של השי"ת. עלינו להיזהר עד מאד ולהתרחק מכל הדברים הללו, וללכת בדרכי השי"ת, ושיהיה רצוננו לעשות רצון ה'.
ואז יעזור השי"ת שנזכה לשנה טובה, ובשורות טובות בכל העניינים, שהרי אנו זקוקים לשנה טובה, שלא ייהרגו יהודים רבים כל כך, ונזכה לשנה טובה שתהיה לנו פרנסה, שנה טובה שיוכלו מוסדות התורה להתחזק ולעמוד כמו שצריך, ויוכלו להתקיים כראוי בכל העוצמה, וללמוד תורה כמו שלמדו פעם. השי"ת יעזור שנזכה לשנה טובה. שנזכה לעסוק בתורה ביראה ובאהבה, ושיזהרו ללכת בדרך ה', בדרך האמת ובדרך הישר והטוב.
כאשר יעשו כמו שאנו אומרים, מקווים שיעזור השי"ת שתהיה שנה טובה, ויצליחו בכל העניינים, בענין הצבא [שהבחורים לא יצטרכו ללכת לצבא, כמובא במשנה במס' אבות 'כל המקבל עליו עול תורה מעבירין ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ'] ובענין הפרנסה, ושיראו הצלחה בכל העניינים.
השי"ת יעזור לכל בני ישראל די בכל אתר ואתר, ולאלו ששהו כאן בימי החג, שיהיה שנה טובה הכלולה מכל הברכות וכל ההשפעות טובות, השי"ת ישפיע עלינו, שנזכה להכין עצמנו לקראת ביאת המשיח במהרה. אמן.
בדברי פרידה לאחר הריקודים איחל מרן האדמו"ר שליט"א: השי"ת יעזור שכל אחד יסע לביתו לחיים ולשלום, ימלא ה' משאלות לבבם של כל אחד מיט אלעם גוט'ן. אמן.




















