הגאון רבי משה הלל הירש אמר לבנו של האדמו"ר מגור הרב נחמיה אלתר, שנשקלת האפשרות לפרוש מהקואליציה בשל אי התקדמות חוק הגיוס חרף הבטחות חוזרות ונשנות של ראש הממשלה.
הרב הירש אמר בפגישה ביניהם כי טרם יקבל החלטה הוא ישוחח עם מנהיגים חרדיים נוספים וח"כי דגל התורה. אלא נראה שהאיום הוא לא ממשי ובבית הרב טוענים כי "הממשלה לא תתפרק כל כך מהר".
ראשית המשבר- בתחילת שנת 24 בג"ץ קבע שללא חקיקה חדשה, אין בסיס חוקי להמשך הפטור. כלומר, בני ישיבות אמורים להתייצב לגיוס כמו כל אזרח.
מכאן לשם – הממשלה מתקשה להעביר חוק חדש – בגלל מאבק פנימי בין המפלגות החרדיות (שדורשות להמשיך את הפטור) לבין הציבור הרחב, ובעיקר משפחות שכולות וקצינים, שדורשים את גיוס החרדים. בחודשים האחרונים המפלגות החרדיות, (בעיקר אגודת ישראל) מאיימות לפרוש מהממשלה אם לא יובטח המשך הפטור. ממשלת נתניהו – שמבוססת על תמיכת החרדים – עומדת כעת בפני סכנת התפרקות.





















חוק גיוס=בגץ פוסל
רפורמה משפטית ופיטורי יועמשית=שווה רווח ללומדי בתורה
צריך לפטור את הבעייה לא להעמיק אותה…
לא מבין. מה האלטרנטיבה של גור? יפרשו מהממשלה ואז נלך לבחירות ואז??
תקום ממשלה בראשות 2 יהירים שתצא מהכלים להזיק לחרדים בכל דרך.
האם זאת הבשורה שלהם??
הבעיה שלנו היא שכל החלטה שתקבל ממשלת ימין בפרט אם בראשה יעמוד נתניהו .
הם יפסלו
ולכן אין לנו ברירה אלא להפסיק לתמוך בימין ואז כל ממשלה שתקום ותצטרך את החרדים (כפי שנראה שיהיה)הם יתנו לנו את החוק ואז אף אחד לא יפסול אותו
בטח הדיווח לא מדויק.
כולנו זוכרים את החלטת ראש הישיבה הגרמ"ה שליט"א ערב העברת התקציב שאם עד שבועות החוק לא יעבור יפרשו מהממשלה.
כנראה שיש כאלה שמנסים למנוע ביצוע החלטה זו.
מעניין למה ?
רק חסידי גור יודעים לא להתייאש ולהזיז עניינים