צילום: באדיבות מערכת דבר אמת

"וְנוֹשַׁעְתֶּם מֵאויְבֵיכֶם": חיזוק באמונה מרה"י הגר"ש אלתר

ראש הישיבה הגאון רבי שאול אלתר שליט"א בשיחת חיזוק לנוכח אתגרי המלחמה עם איראן. "דווקא כשיש לחץ או חרדה או דברים משתנים מהמסלול הרגיל, צריכים תמיד לזכור: אז זו מצוות האמונה" אמר הגר"ש בערב שבת קודש

כתבות נוספות בנושא:

הגאון רבי שאול אלתר שליט"א מסר בערב שבת קודש שיחת חיזוק לאור המצב המורכב בו מצוי העם היושב בציון, הגאון שליט"א התייחס לאתגרי המלחמה ולפרשת השבוע שבה ניתן למצוא חיזוק חשוב באמונה בה' יתברך.

"'וַיְהִי בִּנְסֹעַ הָאָרֹן' – זכות התורה לומדיה ותומכיה. יהודים האמינו תמיד שפרשת השבוע זה לא רק איזה עניין שצריכים לגמור את חמישה חומשי תורה במשך השנה, ומזדמן כל שבוע מה שקוראים. אלא אחזו שיש פה קשר מעבר לזה. קשר שמימי. הקשר שלנו עם התורה, זה לא קשר טכני לחלק אותה ל-53 פרשיות, לכל שבת".

דברי הגר"ש אלתר שליט"א:

play-rounded-fill
צילום: באדיבות מערכת דבר אמת

"והרי השבת הזאת יש את ההבטחה הגדולה, "ונושעתם מאויביכם". ואחר כך כתוב, "ויהי בנסוע הארון". היה את ארון הברית, שזה היה המרכז של היהודים: התורה, המחזיקים אותה, לומדים אותה, מקיימים אותה, הולכים לאורה. אז כתוב: "קומה ה׳ ויפוצו אויביך,וינוסו משנאיך מפניך". אז רש״י מסביר, יש כאלה שמכונסים, או מתחת לקרקע, או בכל מיני מקומות מחבואים. ריבונו של עולם משם יכול להפיץ אותם. "וינוסו משנאיך" – לרדוף אותם, לכלות אותם. וכמו שרואים, ריבונו של עולם שולח ניסים ועושה דברים גדולים.

"'ה' רֹעִי לא אֶחְסָר' – לזכור את יד ה'. אבל צריכים לזכור תמיד, כתוב: "מזמור לדוד, ה׳ רועי לא אחסר". הצדיקים פירשו: ה׳ הוא רועי, הוא הרועה שלי, המנהל אותי, כמו שרועה מנהל את הצאן שלו. הצאן לא יודעים חשבונות, הם יודעים יש רועה שמנהל אותם, משגיח עליהם. ככה אנחנו צריכים להרגיש. "לא אחסר" – שלא יחסר לנו בהרגשה הזאת. שלא נבטח במעשיידינו, בכוח שלנו. נזכור תמיד – גם הכוח, גם היכולות, גם ההצלחה, הכל מגיע ממנו".

עוד הוסיף הגאון שליט"א: "אמרתי את זה יותר בחריפות על הפסוק: "אלה ברכב ואלה בסוסים, ואנחנו בשם ה׳ אלוקינו נזכיר". אחרי המילה "ואנחנו", יש פסיק. למה פסיק? אנחנו מאמינים בהשם. הפסיק היה צריך להיות לפני זה: "אלה ברכב ואלה בסוסים" – נפסיק – "ואנחנו בשם ה׳ אלוקינו נזכיר". "ואנחנו" – הכוונה, "ואנחנו", ההרגשה של "אנחנו יכולים", "אנחנו מצליחים", "אנחנו חכמים", "לנו יש טכנולוגיות", "לנו יש ראשים טובים", "לנו יש תוכניות נפלאות" – פסיק. לא, גם את זה שים בצד. האם השם משתמש בדברים האלה? כן. האם הוא שולח ישועות בדברים האלה? כן. אבל בעצם, "בשם ה׳ אלוקינו נזכיר."

על הצורך להתחזק באמונה אמר הגר"ש אלתר: "'אַל תֹּאמר בִּלְבָבְךָ' – הזמן להתחזק באמונת אבינו שבשמים ששומר עלינו ודווקא כשיש לחץ או חרדה או דברים משתנים מהמסלול הרגיל, צריכים תמיד לזכור: אז זו מצוות האמונה. וכמו שכתוב בספרים: "כי תאמר בלבבך רבים הגויים האלה ממני" – שמגיע זמן שאדם עם חששות – "לא תירא מהם כי ה׳ אלוקיך עמך". "אם תקום עלי מלחמה בזאת אני בוטח". כתוב בספרים: במלחמה עצמה, אני יודע שה׳ איש מלחמה, הוא יצר את הדברים, הוא מנהל אותם, ובו אני בוטח שהוא יוביל אותנו לדרך נכונה".

בסיום דבריו ברך הגר"ש שליט"א שנזכה לסייעתא דשמיא גדולה: "השם יעזור שהיהודים לא יינזקו, לא בארץ ישראל, לא במקומות אחרים. השם ישמור אותנו. אנחנו נדע להעריך את התורה, את לומדיה, את תומכיה, ושזה יהיה באמת "ויהי בנסוע הארון", ונזכה לישועות ונפלאות".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

הקיץ שעוד ידברו עליו: חופשת הכל כלול בעיירת הנופש 'גודאורי' עם קשת טורס
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"אין מקום בטוח": אוקראינה במתקפת רחפנים חסרת תקדים בעומק רוסיה
שר הפנים הטורקי: "יום אחד נראה את שחרור ירושלים"
אבל כבד באשדוד: מרת חנה כהן ע"ה נפטרה אחרי חודשיים של התמודדות עם המחלה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''מפלגת מבפנים'': ביקורת על היועמ"שית בהקשר למינויים במוסד ובשב"כ
תאונה קטלנית בכביש 90: צעירה נהרגה וגבר נפצע באורח קשה
חופשת קיץ כשרה למהדרין בעיירת הנופש גודאורי הכל כלול - "האלפים של גיאורגיה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עין כרם: שריפת קוצים סמוך לקו הבתים, לוחמי האש פועלים בשטח
הותר לפרסום: שני חיילי צה"ל נפלו בקרבות בדרום לבנון
טורנדו לכתחילה: המהפכה הטכנולוגית שכבשה את המגזר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נעקץ מדבורה ופיתח תגובה אלרגית, ניצלו חייו בזכות מזרק אפיפן
צרפת ובריטניה מקדמות סנקציות נגד גורמים בישראל

הכתבות המעניינות ביותר

טלטלה ביחסים: הפנטגון העלה את רמת איום הריגול מצד ישראל
שני נערים הוכשו על ידי נחש צפע ביער מיר בירושלים
תופס פיקוד: רומן גופמן הדיח את סגנו של דדי ברנע
ילד בן 7 נפצע באורח בינוני בתאונת דרכים באשדוד
בדרך להסכם? מפקד צבא לבנון יצא לביקור בפקיסטן
חדשות השבת: איראן שיגרה טילים לעבר בחריין וכווית ארה"ב השיבה באש
כב"ה קובע: שתי השריפות שפרצו אמש במערב בנימין נגרמו מהצתה
"מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ": רדיפת עולם התורה מסכנת את כלל ישראל
ספר תורה אליו נרשמו 304,805 ילדים מהעולם יוכנס במעמד היסטורי בירושלים

חדש באתר

.
"אין מקום בטוח": אוקראינה במתקפת רחפנים חסרת תקדים בעומק רוסיה
.
שר הפנים הטורקי: "יום אחד נראה את שחרור ירושלים"
.
''מפלגת מבפנים'': ביקורת על היועמ"שית בהקשר למינויים במוסד ובשב"כ
.
תאונה קטלנית בכביש 90: צעירה נהרגה וגבר נפצע באורח קשה

המיוחדים

קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית

גלריות

שבע הברכות המרכזי ע''י מבצר הכוללים באר יוסף לרגל שמחת החתונה של בן ראש הכולל רבי ישראל יוסף קאהן (18)
שמחת השבע הברכות המרכזי בחצרות תולדות אהרן - משכנות הרועים
אירוסין לנינתו הראשונה של זקן המקובלים רבי דוד בצרי צילום ש.פ
ענבי הגפן: שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי דוד בצרי
סערדאהלי בביקור בארה''ק (12)
האדמו''ר מסערדאהעלי שהה בשב"ק בירושלים • גלריה
שמחת החתונה של בת הרבני הנגיד ר' ליפא פריעדמאן בן הרה''ח ר' משה משב''ק (16)
חצה"ק סאטמאר: שמחת החתונה לנכדת המשב"ק ובת הנגיד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture