יהודי קייב, בירת אוקראינה, לבשו השבוע חג: לראשונה מאז פרוץ המלחמה, נחנך מועדון פעילות יהודי ראשון על ידי שלוחי חב"ד ומשרד התפוצות, המסמל עבור הקהילה היהודית סגירת מעגל מרגשת במיוחד.
מדובר במועדון יהודי חינוכי, במתחם קהילת 'שמחה חב"ד', אותה מנהלים שלוחי כ"ק מרן אדמו"ר מליובאוויטש זצוק"ל הרב מרדכי לבנהרץ ורעייתו.
האגף החדש, – smart jחכמה יהודית, הינו סניף של רשת חינוך הפועלת בכל רחבי ברית המועצות לשעבר בשיתוף של איגוד הקהילות בחבר העמים, אור אבנר ומשרד התפוצות, והוא מיועד לילדי העיר היהודים שלומדים בבתי הספר הממלכתיים בעיר. "האגף החינוכי מאפשר להם מידי יום ביומו ללמוד ולהעשיר את ידיעותיהם במגוון מקצועות וכמובן ביהדות", מספר הרב לבנהרץ, המנהלת את הסניף בקייב.
"יש כאן השקעה גדולה מאוד באביזרים ובכל פרט שיעניק לילדים את המיטב. הילדים נמצאים כאן מידי יום בין שעתיים לחמש שעות והמכנה המשותף לכולם – הוא החיבור שזה יותר אצלם לקהילה היהודית".
במעמד החגיגי השתתפו מנכ"ל משרד התפוצות אבי כהן סקלי שהגיע מישראל יחד עם צוות לשכתו – השותפים לרשת החינוך smart j המנוהלת על ידי צוות פדגוגי מקצועי בראשות הרב חיים פרידמן. לצד כהן, הגיעו לכבד גם רבני הקהילות היהודיות באוקראינה, שלוחי חב"ד מרחבי המדינה וצוות השגרירות הישראלית בקייב ובהם הסגנית לירון פינקלשטיין.
"הבנייה כבר התחילה לפני המלחמה", מספר הרב לבנהרץ, "אבל ברגע בו היא פרצה, כל העבודות נעצרו ורק בחודשים האחרונים התחדשו שוב. נעזרנו בלא מעט אנשים טובים ובהם במוקד ההצלה של חב"ד JRNU.
עוד מספר הרב לבנהרץ: "היו רגעים שנאלצנו להימלט מכאן עם אנשי הקהילה. הרוסים היו במרחק קטן מאתנו והייתה אי וודאות גדולה. הרגשנו שהנה, הסוף מגיע. זה נגמר. אבל תמיד חשבתי לעצמי והאמנתי בכל ליבי שלא יכול להיות מצב שכל ההשקעה של אנשי הקהילה שתרמו שקל ועוד שקל מכיסם – תרד לטמיון.
"הרגשתי שבסוף נחזור ונחגוג את פתיחת המבנה. והנה, הנס המרגש הזה קרה. זו סגירת מעגל מרגשת מאוד לכל יהודי הקהילה".




















