באדיבות המצלם

יו"ר דגל בבית שמש ל'JDN': "מעמיד עצמי כאופציה להתמודד לראשות העיר" | ראיון

בראיון בלעדי ל'חדשות JDN' מסביר ישראל סילברסטין על האפשרות שיתמודד לרה"ע, על הדילים הכלל ארציים המשליכים על העיר, ומדוע טרם הכריזו עליו כמועמד של דגל לרה"ע • מה התרחש בפגישה הדרמטית במהלך סוף השבוע?

כתבות נוספות בנושא:

העיר בית שמש כמרקחה בשבועות האחרונים וביתר שאת בשבוע האחרון לקראת הבחירות המוניציפליות שיתייקמו בעיר בעוד פחות מארבעה חודשים. ניסינות רבים נעשים במטרה לאחד את כלל המפלגות החרדיות בעיר להריץ מועמד חרדי מוסכם ולהדיח את ראש העיר המכהנת, ד"ר עליזה בלוך. התרחיש הסביר, במידה ותהיה הסכמה בין כלל המפלגות החרדיות בעיר, הוא שהמועמד יהיה ממפלגת דגל התורה.

בתוך המפלגה הליטאית בבית שמש טרם הושגה הסכמה על מועמד אותו יריצו לראשות העיר ושמות של מועמדים עולים ויורדים כל העת. שני השמות המרכזיים שהתמודדתם לראשות העיר נשקלת בימים אלו בכובד ראש בדרגים הגבוהים במפלגה הם יו"ר סיעת דגל התורה בעיר, ישראל סליברסטיין ומחזיק תיק חינוך חרדי בעיריית ירושלים, שמוליק גרינברג, שכיהן בעבר בעיר מטעם דגל התורה.

סילברסטין, שנמצא שנים רבות בזירה הציבורית בעיר מטעם המפלגה ואף רשם הישגים לא מבוטלים לאורך השנים, מציב עצמו כמועמד ראוי לראשות העיר בית שמש, ובראיון בלעדי ל'חדשות JDN' מסביר יו"ר דגל בעיר על התמודדתו לראה"ע, על הדילים הכלל ארציים המשליכים גם על בי"ש, על העשייה שלו לאורך השנים, על הפגישה הדרמטית במהלך סוף השבוע האחרון, וגם – מדוע טרם הכריזו עליו כמועמד של דגל התורה לראשות העיר.

האם אתה הולך להתמודד לראשות העיר בית שמש?

"אני רואה את עצמי ראוי ויכול להתמודד לראשות העיר ואכן, אני מעמיד את עצמי כאופציה להתמודדות. יש לי אפשרויות להביא קהלים נוספים, אך ההחלטה לבסוף תגיע על ידי גדולי התורה, רבני העיר וחברי הכנסת של המפלגה. אני נמצא במערכת של דגל התורה בבית שמש מעל 20 שנים. הייתי כמעט בכל תפקיד אפשרי, מ'טלפן' בבחירות, חבר סניף, מנהל סניף ועד יו"ר הסיעה. תמיד הייתי בכל מקום ולכן אני מכיר את העיר ואת הצרכים של התושבים".

"אני גדלתי פה יחד עם הציבור בעיר ב-23 שנים האחרונות, ואני רואה את עצמי כאחד שיביא את כלל הקהלים, גם קהלים אחרים, ביניהם, הציבור האמריקאי והציבור המודרני. בדרך אגב אומר, שאני לא כל כך אוהב את המילה מודרני בשל הקטלוג שבדבר. יש מקום למגוון בתוך הציבור החרדי וכל אחד צריך לקבל את העזרה והסיוע וכך אני משתדל לפעול. אני חושב שיש לי תמיכה גם מאברכים וגם מהציבור שעמל לפרנסתו. אני לא חושב שמישהו מרגיש שאני מפלה אותו כאשר מבקשים עזרה. גם בציבור האמריקאי יש לי תמיכה כאמור. אני דובר השפה ומכיר את האנשים והצרכים. אנשים יכולים בקלות יתרה להזדהות איתי מאשר עם נציגים אחרים שאינם דוברי השפה. אני בעצמי עשיתי עלייה לארץ בגיל צעיר ומכיר את הקשיים שאנשים עוברים כאשר הם עולים לארץ הקודש".

מדוע לא מכריזים על תמיכה בך כבר כעת?

"אני חושב שזה קשור, בין היתר, למצב הארצי בין ש"ס, אגודה ודגל. כל עוד דברים אלו אינם מתבהרים, ישנו קושי לקבל את ההחלטות הללו. הלא ברור שאם דגל התורה, אגודת ישראל וש"ס ירוצו יחדיו, אין זה משנה מי יהיה המועמד. בתרחיש כזה המועמד יקבל קרוב ל-65 אחוזים מהקולות בעיר והניצחון מובטח. הדיון יתחיל ברגע שאולי, אנחנו מקווים שלא, גורמים מסויימים לא יהיו חלק מהתאגדות כזו בעיר. מי הם אותם גורמים? זה תלוי מאוד במקומות אחרים. אנחנו לא יודעים מה יקרה באלעד למשל, אם ילכו עם גורם מסוים זה יכול להשפיע על גורם אחר. יכולות להיות לזה השפעות גם על בית שמש".

"אני חושב שבאמת היו צריכים להתאגד בבית שמש, בלי קשר למה שקורה בשאר חלקי הארץ, הציבור החרדי לא צריך פטרונים ואנשים שינהלו אותו. הציבור החרדי, במיוחד במקרה שהוא רוב מובהק, אמור לנהל את עצמו, והוא לא צריך טובות מאחרים שידאגו לו. הוא יודע לדאוג לעצמו כמו שצריך. היו צריכים לבצע איחוד עם כל המפלגות יחד. אם זה היה תלוי רק במקומי, זה כבר היה קורה. אין כאן באמת אינטריגות בין הסיעות השונות בעיר שהיו מונעות התאגדות כזו. הסיבה שדבר זה לא קורה לפי שעה היא בעקבות חשבונות ארציים".

מבחינת דגל התורה בפנים, מה המצב?

"השם שהוזכר לאחרונה כמי שיכול להתמודד לראשות העיר הוא הרב שמואל גרינברג שנמצא כיום בעיריית ירושלים. אני רואה את עצמי כמועמד מוביל. השקעתי כאן בעיר, במיוחד בשנים האחרונות. נשארתי כאן בזירה למרות ההפסד של דגל בבחירות האחרונות לאחר שנכנסנו כגלגל חמישי לקואליציה, ובתחילה נערמו קשיים רבים כאשר לאט לאט הצלחנו להביא הישגים רבים למוסדות החינוך, לכיתות ועוד כהנה רבות. הצלחתי להביא לציבור הליטאי בעיר הישגים חסרי תקדים גם בנושא ההקצאות".


סילברסטיין בסיור מיוחד בעיר בית שמש בהשתתפות ראש הישיבה הגרש"ב סורוצקין

"פעלתי רבות, למרות שאני לא מקבל משכורת. לא נטשתי את התושבים רק בשל העובדה שאיני מקבל שכר. נשארתי במקום, השקעתי את מיטב שנותי בעניין ואני חושב שניתן להרגיש זאת הציבור – הוא מאמין בי. אבל שוב, בדגל התורה אלו לא החלטות של הנציגים בלבד, אלא של רבני העיר, גדולי התורה וחברי הכנסת. חלק מהחלטה שתתקבל תהיה – מי מסוגל באמת להבא מירב הקהלים ומי מסוגל להביא את הניצחון".

האם מתקיימים מגעים עם רה"ע עליזה בלוך?

"אני לא מודע למגעים עם רה"ע. עם זאת, אחנו בתוך העירייה וישנם צרכים של כלל הקהילות ומטבע הדברים יש דיבורים על הדברים הנעשים "בשוטף". אך מעבר לכך, מבחינת תמיכה בה, איני מודע לדבר כזה. אולי בדרגים הגבוהים ישנם דיבורים, אני לא מכיר ושמעתי דיבורים כאלה. שומעים פעמים רבות ממפלגות אחרות על מגעים כאלו ואחרים. אפילו בחצי שנה האחרונה היו אמירות שיצאו ממפלגות. דגל התורה היא מפלגה עם אחריות. אנחנו לא רק מסתכלים מה טובתינו כעת אלא מתנהלים באחריות וכל אמירה כזאת יש לכך משמעויות ולכן אנחנו מתנהלים אחרת ממפלגות אחרות".

הייתה פגישה דרמטית בביתו של הגר"מ גולדשטיין, רב בכיר בעיר, ביום שישי. היו הכרעות?

"מה שיצא מהפגישה הוא שצריכים לעשות בדיקה אמיתית לראות מי מסוגל לנצח בעיר בית שמש. הדבר ייעשה על ידי גורם מקצועי ניטרלי שיעשה בדיקה אמיתית מי המתאים ובעל הסיכויים הגדולים ביותר לרוץ לראשות העיר".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

10 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

בתור תושב בית שמש ולאו דווקא המשתייך לדגל התורה, ישראל סילברסטין הוא אחד שבאמת ראוי להיות ראש עיר
עוזר לכולם לב טוב והכי טוב לא קשור לכל התככים של המפלגות של היום, רק בא לעזור

ובדיוק מהסיבה הזאת שהוא איש נורא נחמד עדין וטוב ועוזר לכולם, הוא הכי לא מתאים לנהל את העיר.
ניהול עיר דורש כח ותככים! מי שאין לו את זה, הופך מהר מאוד להיות הארוחת בוקר וערב של כל בעלי האינטרסים בעיר…

ניהול עיר דורש לפני הכל יושרה !!! ועסקנים מהזן הזה נדירים ביותר, התככים והאגו הם החורבן שכל התושבים ישאו על גבם בכל השנים הבאות

איש יקר עם הרבה זכויות
אבל בכדי שהוא יצליח צריך איחוד של כל הכוחות בעיר. הלוואי וכך זה יהיה.
אם בית שמש תיפול שוב זה יהיה חילול ה'.
לעיר חרדית מגיע ראש עיר חרדי, יהיה מי שיהיה, אבל מישהו משלנו שמייצג את תושבי העיר.

בתור תושב העיר 23 שנה וכאחד שמתמצא במצב ההקצאות לא מכיר אפילו הישג אחד של הרב סילברסטין יהודי יקר מאד ונחמד מאד אבל לא פוליטיקאי בכלל

לא פוליטיקאי של {{{{{{{{{{{פשרות?!}}}}}}}}}}} טוב מאד שלא יהיה פוליטיקאי, ככה לא יהיו פשרות!!!

הבעיה, שבית שמש כבר לא עיירה, בית שמש עיר של 150,000 איש, ותוך עשור 250,000 נפש. ראש עיר חייב קודם כל להיות מנהל מוכשר ופוליטיקאי משופשפף. אנשים נחמדים טובים באמת להיות גבאי של בית כנסת!
תצילו אותנו – נגמרו לדגל האנשים המוכשרים?

חבל לחזור לימים של הפוליטיקאים "הצדיקים" שעשקו אתנו
כולם זוכרים את הגנבות והקומבינות של הצדיקים הטייקונים משה מונטג וחבר מרעיו
וברוך ה' שסוף סוף מבין מר ארנרייך שעדיף לפרוש מלבלות בכלא כל חייו

עד כמה שזכור לי
ישראל לא כזה תמים כמו שהוא נראה,
רק תזכורת קטנה מי עמד לפני 15 שנה מאחורי נסיון הדחת משה מונטג…….
כולם יודעים,

דרך אגב מה קרה לסניף של דגל התורה שהוא מתפאר שהוא ניהל והיה חלק ממנו.
האם הסניף הוקם במטרה אחת לנסות ולהדיח את מונטג.
רק תחשבו שזה היה מצליח ולא היו שכונות ג' ד'

ומי העוזר שלו תבדקו טוב,
אם הוא כזה צדיק איך הוא מחזיק כזה עוזר,

כמה לשון הרע בתגובה אחת ועוד בבין המצרים

כתבות חדשות באתר

מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture