באדיבות המצלם

בינה מלאכותית בשירות הציבור: 70 מפתחים חרדים פתרו אתגרים ליד שרה וחברת bizz בהאקתון AI

מרכז כיוון בירושלים הפגיש 70 סטודנטים ומפתחים חרדים לעבודה אינטנסיבית • פתרונות ה־AI שפותחו עבור יד שרה וחברת bizz יסייעו בסינון התראות שווא ובהנגשת ציוד רפואי

כתבות נוספות בנושא:

כ-70 סטודנטים ומפתחים חרדים, מכלל המוסדות האקדמיים בירושלים, השתתפו בהאקתון AI Your Future, יוזמה של אגף 'כיוון Tech' של מרכז כיוון – ירושלים, האירוע נועד להעניק להון האנושי החרדי המצטיין, ניסיון מעשי באתגרי AI אמיתיים, כגשר למשרות הליבה בתעשיית ההייטק.

 

"ההאקתון מהווה גשר אמיתי לעולם התעסוקה", אומר מרדכי פלדשטיין, מנכ"ל קרן קמ"ח, שמפעילה את מרכז כיוון. לדבריו "במקום תהליכי גיוס מסורתיים, מעסיקים יכולים לראות במו עיניהם את היכולות, המוטיבציה והפוטנציאל של המשתתפים. זו הזדמנות ייחודית לזיהוי כישרונות ופתיחת דלתות תעסוקתיות, תוך התמודדות עם אתגר טכנולוגי ועבודת צוות תחת לחץ".

 

במהלך 12 שעות של עבודה אינטנסיבית, חולקו המשתתפים לעשרה צוותים, שפעלו על שני אתגרי בינה מלאכותית שפותחו בשיתוף גורמים מהתעשייה ומהמרחב החברתי, חברת bizz וארגון יד שרה. ההאקתון שם דגש על עבודה בצוות, חשיבה יצירתית, עמידה בלחץ זמן ופיתוח פתרונות ישימים.

 

אחד השופטים שהשתתף באירוע אמר, שרמת הפיתוח והיכולת של המשתתפים עלתה על רמת הפיתוח של האקתונים ברמה דומה שבהם השתתף אף בקרב סטודנטים שאינם חרדים.

 

האתגר הראשון עסק בסינון התראות שווא במצלמות אבטחה. הצוותים נדרשו לפתח אלגוריתם חכם שמזהה תנועות שגרתיות – כמו צמחייה, בעלי חיים, צללים והשתקפויות – ומבדיל אותן מאירועים חריגים. לצורך כך פותחה "מסכת חום" (Heat Mask) המבוססת על ניתוח היסטוריית תנועה, שמטרתה לאפשר למערכות להתמקד רק באירועים החשודים באמת.

 

האתגר השני התמקד בהנגשת ציוד רפואי לציבור הרחב, באמצעות פיתוח כלי גרפי אינטראקטיבי עבור ארגון יד שרה. הכלי מאפשר למשתמשים להעלות תמונה, שרטוט או וידאו של חלל ביתם, ולבחון בצורה ויזואלית כיצד ציוד רפואי ישתלב במרחב. המערכת מנתחת את מבנה החדר, מידות המעברים וצרכים פונקציונליים, ומציעה התאמות אישיות תוך שילוב בינה מלאכותית במינון ישים ומהיר לפיתוח במסגרת האקתון.

 

"האירוע הזה ממחיש את העוצמה שיש בשילוב בין הון אנושי חרדי איכותי לבין אתגרים אמיתיים מהשטח", מסביר אלעזר אצור, מנכ״ל מרכז "כיוון" ירושלים. "הסטודנטים מגיעים מכלל המוסדות האקדמיים בעיר ומוכיחים שהם יודעים לא רק ללמוד טכנולוגיה, אלא גם ליישם אותה ברמה גבוהה".

 

הצוות הזוכה בהאקתון פיתח פתרון מתקדם עבור ארגון יד שרה, שכלל תהליך מוצרי מלא מקצה לקצה, עם דגש על חוויית משתמש נגישה ופשוטה. הפיתוח הוטמע באתר הארגון ומתבסס על בוט וואטסאפ חכם. המערכת מזהה מקרים שבהם נדרשת התאמה סביבתית של ציוד רפואי, ומפעילה תהליך אוטומטי מורכב שמטרתו להפיק המלצות מדויקות ומהירות עבור המשתמש.

 

בפיתוח החדש, המשתמשים מעלים סרטון קצר שצולם בטלפון נייד רגיל, והמערכת מנתחת באופן אוטומטי מרחקים, עומק, מבנה החלל ומעברים, תוך שימוש בבינה מלאכותית. בסיום התהליך מופקת הדמיה ויזואלית מדויקת של הציוד במרחב הביתי, לצד המלצות כתובות ומספריות המבוססות על דאטה מסונן ומובנה, המאפשר קבלת החלטה מושכלת, מהירה ונגישה לציבור הרחב.

 

את האירוע ניהלה מקצועית חברת BLEE Hackathons. ההאקתון שימש גם כפלטפורמה לחיבור ישיר: נציגי חברות הייטק השתתפו כמנטורים ושופטים כדי לאתר את המפתחים החרדים המצטיינים. ההאקתון הוא חלק משורה של יוזמות שמוביל מרכז "כיוון" בירושלים, הפועל לאורך כל השנה לשילוב חרדים בתעסוקה מכובדת ובמשרות איכות, באמצעות הכשרה מקצועית, חיבור ישיר למעסיקים והתנסות מעשית בשוק העבודה.

 

דביר צנוע, מנכ״ל BLEE Hackathons: "בהאקתון הזה המשתתפים הם לא רק מפתחים, אלא סוכני שינוי. הם מביאים נקודת מבט רעננה לאתגרים של יד שרה ולעולם האבטחה. המטרה שלנו היא לאפשר לידע המעשי להפוך לפתרון בעל ערך, כזה שה-AI לבדו, בלי החשיבה האנושית מהשטח, לא מסוגל לייצר".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

עוד מעט כשהחילונים ישמעו את זה הם יגידו שאסור לחרדים לעבוד בהייטק והם יבינו מה הם עשו לעצמם

כתבות חדשות באתר

כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מלחמת התשה קטלנית: מתקפת טילים היפר-סוניים על קייב ותקיפות כטב"מים בעורף רוסיה
המרד נגד "העין הגדולה": גל השחתות נרחב נגד מצלמות מעקב בארה"ב
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תחת אבטחה כבדה ומתוך הכלא הישראלי: הבחירות החשאיות ליורשו של סינוואר יצאו לדרך
רוח גבית לטרור: בלגיה מאשרת חרם כלכלי על סחורות מיהודה ושומרון
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שגרירות ארה"ב בירדן עדכנהעל פינוי מיידי של נמל התעופה עקבה הסמוך לאילת, בירדן מכחישים
תיעדו והפיצו ברשת: שני ערבים נעצרו בחשד שירקו על חרדי בשער שכם
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: ישראל משקיעה מיליוני דולרים בקמפיין לשיפור תדמיתה בארה"ב
הכירו את "היפנוסיס": מערכת חדשה לשיבוש נחילי כטב"מים ואיומים אוויריים

הכתבות המעניינות ביותר

מהפכת התחבורה בירושלים: עבודות מואצות להשלמת הנת"צ בכביש בגין
בראשות האדמו''ר: חסידות גור יקיימו מחר עצרת מחאה מול שערי כלא 10
סודות שלא הכרתם על האר"י הקדוש • הרב אברהם מימון • צפו
סודות שלא הכרתם על האר"י הקדוש • הרב אברהם מימון • צפו
האופנוענים ונהגי הספורט הופתעו: מבצע אכיפה בכבישי עוטף בית שמש
לא אמר אדם צר לי: למעלה ממאה אברכים השתתפו בשיחת חיזוק מיוחדת
גורם ביטחוני ישראלי: מנהיג איראן מוג'תבא חמינאי אינו שוהה במדינה
מרן רה"י בכינוס מנהלי הת"תים: "על כולנו הזכות והחובה להכיר בכבודם של המלמדים"
אחרי שתיקה מביכה על החלטת בג"ץ, בן גביר וסמוטריץ' נזעקים למחות
הלם וכאב על ביזוי כבוד התורה; מחלוקות יש לנהל בביהמ"ד ולא בתגרת אגרופים
וואטסאפ

חדש באתר

2026-07-18t121414z1924797399rc2cgma8vfabrtrmadp3ukraine-crisis-russia-attacks-178438564649818880709
מלחמת התשה קטלנית: מתקפת טילים היפר-סוניים על קייב ותקיפות כטב"מים בעורף רוסיה
.
המרד נגד "העין הגדולה": גל השחתות נרחב נגד מצלמות מעקב בארה"ב
.
מהפכת התחבורה בירושלים: עבודות מואצות להשלמת הנת"צ בכביש בגין
.
בראשות האדמו''ר: חסידות גור יקיימו מחר עצרת מחאה מול שערי כלא 10

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture