צילום: דוד כהן/פלאש 90

אירוע הדלקה אחד ושליטה על הנכנסים למירון – הפרוייקטר חשף בדיון את המתווה

ל"ג בעומר במירון אחרי האסון - בדיון בכנסת עלו השינויים אותם מקדמים במשרד הדתות • הגבלת מזון בהר, ביטול מאהלי משפחות, הגבלת קהל והגעת החוגגים בתחבורה ציבורית עם כרטיסים לפרקי זמן שונים • כל הפרטים

כתבות נוספות בנושא:

היום (שני) התקיים דיון משותף לוועדת ביטחון הפנים ולוועדת מיזמי תשתית לאומיים ושירותי דת יהודיים בנושא היערכות גופי הממשלה להילולת הרשב"י במירון. בדיון השתתפו השר לשירותי דת מתן כהנא, פרויקטור מירון צביקי טסלר, חברי כנסת, נציגי המשטרה, נציגי מערך כבאות והצלה, מנכ״ל מד״א אלי בין, נציגי המשרדים הממשלתיים והארגונים החברתיים.

בפני חברי הוועדה הוצגו השינויים העיקריים שיבטיחו את שלומם של המשתתפים בהילולה השנה. ראשית נערכה הסדרה ניהולית: הממשלה מינתה את השר לשירותי דת מתן כהנא (ימינה) לשר הממונה, ואת צוות המנכ"לים אשר כולל את מנכ"ל המשרד לשירותי דת, מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, מנכ"ל משרד התחבורה ומנכ"ל משרד האוצר. מונה פרויקטור שמארגן את האירוע ומנחה את כלל הגורמים אשר נושאים באחריות לקיומו התקין, ולראשונה מונה מפיק בפועל של ההילולה השנה, לאחר שנבחרה במכרז חברת הפקה.

את הוועדה פתח השר לשירותי דת, מתן כהנא: "המפתח להצלחת האירוע במירון השנה ובשנים הבאות, זה האמון של הציבור בתהליך שאנחנו מבצעים, זה יגיע בעזרת ה' ברגע שיבינו את התהליכים שאנחנו מקדמים בהובלת הממונה צביקי טסלר. מה שמוביל אותנו זה הרצון העז לקיים את האירוע במירון גם השנה. לכאורה היה קל להחליט שפשוט לא יהיה אירוע, אנחנו לא שם. אנחנו רוצים לאפשר אירוע שכל מי שחפץ בכך יוכל להגיע להילולה בל"ג בעומר".

בנוסף השר קרא לשיתוף פעולה מצד כלל חברי הכנסת ובקש לשים את הפוליטיקה בצד: "חשוב לי להדגיש שזה אירוע א-פוליטי לחלוטין, אנחנו לא מכניסים שיקולים פוליטיים רק דואגים לשמר מסורת אבות תוך שמירה על בטיחות החוגגים. התהליך שמקדם צביקי הוא מאוד מכיל ומשתף, אין מישהו רלוונטי שהוא לא נפגש עמו. כולם חלק מהתהליך. אנחנו נצמדים גם למסקנות הביניים של ועדת החקירה, אני מזכיר שועדת החקירה עדיין עובדת ולכן אין מסקנות סופיות וכך גם האתר עצמו שעוד לא מוכן בצורתו הסופית כפי שיראה בעוד שנתיים וכך גם בעניין החקיקה. אנו מבקשים את הרצון הטוב של כל המשתתפים, אם לא יהיה כזה דברים עלולים להשתבש. צר לי שרק ח"כ יעקב מרגי נמצא כאן בין חברי הכנסת המייצגים את הציבור החרדי, אני קורא לכולם להתגייס לעניין".

לפני כחודש פורסם מתווה ההילולה ועיקריו – הדלקה אחת, הגבלת מזון בהר, ביטול מאהלי משפחות, הגבלת קהל והגעת החוגגים בתחבורה ציבורית עם כרטיסים לפרקי זמן שונים. עיקרי המתווה כבר הובאו לידיעת הציבור והפרויקטור התראיין בנושא בהרחבה בכלי התקשורת השונים תוך מטרה לשתף את הציבור במתווה שנקבע לאור המלצות ועדת החקירה.

טסלר הציג לפני חברי הוועדה את הפעילות אותה ביצע עד כה בכדי לרתום את הציבור לטובות קיום ההילולה השנה בין השאר נחשפו חברי הוועדה לפעילות של הפרויקטור ואנשיו לתיאום עם המשפחות השכולות, למפגשי התיאום והשיח מול נציגי הקהילות הפוקדים את ההר ביום ההילולה, להתקדמות הסדרי הבטיחות בהר שכללו הריסה של מבנים בלתי חוקיים מסכני חיים, שיקום המקום. טסלר הוסיף ועדכן בדבר הליך חקיקה, אשר כולל בתוכו הגבלת קהל, הגבלת הדלקות ותהליך הרשאה יעודי לאירועים, כפועל יוצא מהמלצות הביניים של ועדת החקירה.

חברי הכנסת נחשפו לעבודת המטה והוצג בפניהם גאנט עקרוני ממנו עולה שבמהלך החודש הקרוב צפויה להיערך "סדנת שותפים", הכשרת חניונים, תכנון מפורט והשלמת החקיקה. בחודש אפריל מתוכננת השלמת תכנון מפורט של ההילולה, השלמת הכשרות בשטח, ואישורי תוכניות. חודש מאי יוקדש להערכות בתוך הר.

בימים אלו שוקדים על הכנת תוכנית מבצעית כאשר ביום ההילולה יינתן דגש מיוחד למוקדי הפעילות העיקריים במעגל ההר שבו תיערך הדלקה מרכזית. בהודעה שפרסם משרד הדתות נכתב כי "טרם נקבע נקודת המועד בו ייערך טקס התייחדות לקדושי מירון – חללי האסון אשתקד". התנועה בציון הקבר תתקיים לאורך כל ההילולה, וטקסי החלאקה והתקהלויות יתקיימו במרחבים הפתוחים.

"האתגר המרכזי הוא שיתוף הפעולה של הציבור וההבנה כי החובה לשיתוף פעולה היא חלק ממצוות התורה "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" ומצוות "ואהבת לרעך כמוך". מערך ההסברה יוציא מסרים והנחיות ויפעל ליידע את הציבור בדרכים בהם ניתן להגיע להר וכללי ההתנהלות הבטוחה בציון הקבר וסביבתו", אמרו במשרד הדתות.

בסיכום הדיון אמר פרויקטור מירון טסלר: "האתגר של קיום הילולה תוך שמירה מירבית על המסורת ללא פשרות בהקפדה על שלום הציבור, הוא אתגר משותף למארגנים ולחוגגים כאחד".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שני השב"חים סיפרו שהם אחים מירושלים; בחקירה עלה שהסיפור שונה
סוריה: נעצר בכיר בארגון דאעש ששימש "מושל לבנון ופלסטין"
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המוסד בפרסית על הלוויית עלי חמינאי: "אייתוללת הטבח בדרכו לגיהינום"
הרוג בתאונה קטלנית בערבה: רכב פרטי התנגש במשאית בכביש 90
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפה פרצה במלון לאונרדו פלאזה באילת; בחסדי שמיים אין נפגעים
ישראל העבירה לארה"ב מודיעין על תוכנית איראנית חדשה לחסל את טראמפ
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר חמאס חאזם קאסם נפצע קשה מאוד בניסיון חיסול ממוקד; שומר ראשו נהרג
באורך 200 מטרים: הושמדו תשתיות תת-קרקע בכפר הטרור המבוצר בדרום לבנון

הכתבות המעניינות ביותר

הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק א׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק א׳ • צפו
שיחת נתניהו-טראמפ: תיאום הדוק במפרץ ודרישה ישראלית לאזורי ביטחון בגבולות
צבא ארה"ב: "איראן לא שולטת במיצר הורמוז, ליווינו יותר משמונה מאות כלי שיט בהצלחה"
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרב הקדוש רבי מאיר הלוי מאפטא זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרב הקדוש רבי מאיר הלוי מאפטא זצוק"ל
פיצוצים באיראן: ארה"ב מכחישה תקיפה; דיווחים על קואליציית מדינות מפרץ שתקפו באיראן
ארגון לביא עתר לבג”ץ: להעמיד לדין את ח”כ קריב בפרשת הדלפת הפרוטוקול
סמוטריץ' מציג את משוואת ההרתעה: "מי שיתעסק עם ישראל – יפסיד קרקע לנצח"
טרגדיה באמצע השיעור: נפטר בעל הקורא של חסידות גור, הרב יידל טאוב ז"ל
חוק יסוד לימוד תורה אושר בוועדה: ש"ס ודגל התורה הסכימו לפשרה, אגודת ישראל מתנגדת
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-10 083954
שני השב"חים סיפרו שהם אחים מירושלים; בחקירה עלה שהסיפור שונה
WhatsApp Image 2026-07-10 at 08.31
סוריה: נעצר בכיר בארגון דאעש ששימש "מושל לבנון ופלסטין"
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק א׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק א׳ • צפו
WhatsApp Image 2026-07-10 at 08.15
המוסד בפרסית על הלוויית עלי חמינאי: "אייתוללת הטבח בדרכו לגיהינום"

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture