משפחות הקדושים שנספו באסון מירון ב-2021, פרסמו מכתב ובו קריאה כואבת לחוגגים בל"ג בעומר השנה בהר מירון. המשפחות התחננו בפני החוגגים שישמרו על הנחיות אנשי המקצוע, ולא יגרמו לצפיפות מיותרת.
"אחינו היקרים: אנו, משפחות הקדושים שנספו באסון מירון, פונים אליכם מתוך כאב שלא נמוג ומתוך תחושת שליחות ואחריות לכל יהודי העולה להר", כתבו המשפחות בפתח מכתבם הכואב.
"השנה, הילולת ל"ג בעומר מתקיימת במתכונת דומה לשנת האסון, ליל שישי – עם חלון זמנים מצומצם של 16 שעות בלבד לקיום הילולא. ההר הקדוש אינו יכול להכיל את כולם יחד, והצפיפות – חלילה – סכנת נפשות", הבהירו המשפחות.
"על פי הנחיות המארגנים, המהנדסים ואנשי המקצוע, השהות בהר מוגבלת לעד חמש שעות בלבד", ציינו המשפחות במכתב, ופנו בתחינה אל החוגגים: "אנחנו מתחננים : שמרו על ההוראות. אל תדחפו. אל תגרמו לצפיפות מיותרת".
"וכאן נקודת המפתח – נהגו בערבות הדדית", הוסיפו המשפחות. "כל יהודי שעולה להר, עולה גם בשביל אחיו. כשהגעתם – התפללו, שמחו, הודו לה'. וכשסיימתם, רדו באהבה, כדי שגם אחרים יוכלו לזכות. כך נזכה כולנו לעלות בתפילה, בשמחה ובבטחה. כך נרפא את השבר, וננציח את הקדושים, לא בזיכרון בלבד, אלא במעשה של אחריות ואחווה".
"זכותו של רבי שמעון תגן על כולכם. באהבה, ובתפילה, משפחות הקדושים שנספו באסון מירון" חתמו המשפחות את מכתבם הכואב.





















אפשר להגיע. לציון. רבי שימעון. בר יוחאי. גם. יום. למחרת. היהלולא. זה תופס. אבל. אנשים. עקשניים. רוצים. אם. כול. המון. האנשים. באותו. יום של הילולא. חבל.
אפשר אולי לדעת מי הם "משפחות הקדושים" ?
לכאורה כל בעל אינטרס יכול להוציא מודעה בשם משפחות קדושים
מהיכרות אישית עם כמה מהמשפחות אף אחד לא דיבר איתם מילה
ממש נכון
יש להם אינטרס לתת לנו לחשוב שאנחנו אשמים ברצח שלהם
חחח
בדיחה עלובה
שאלתי משפחות של שתיים ממשפחות הנספים, לא ביקשו מהם רשות לפרסם את המכתב.
לא קשור לצפיפות. קשור להתנהלות שהיתה באותו היום. רשלנות פושעת ומכוונת לכאורה. מי שהיה שם ובקיא בנתונים יודע שכך היה.
לצדיק תהיה הרבה יותר נחת אם תישארו בבית להשגיח על המשפחה וללמוד יחד תורה מצוות ומעשים טובים. הצורך בריגוש הזה נובע מחוסר גדול. קבלו על עצמכם פרק מ"ד בתהילים!! ותחיו ימים טובים בע"ה אמן
חמש שעות זה המון זמן אפשר הרבה פחות
גם עכשיו יש בעיה שמה
עדו הסרטה לפני שבועיים של פיגומים דפוסים עם אייקונים
מקווה שזה כבר תוקן
חייב להפיץ
היינו באסון מירון
מה שקרה לא היה בגלל האנשים או העומס אלא בגלל שהשוטרים סגרו ופתחו בפתאומיות את היציאה.
גם השנה צריך להזהר.
כבר אנשים ראו שחיברו את המדרגות עם אייקונים.
סכנת חיים
משהו לא תקין פה בהתנהלות
השם ישמרנו מכל רע
בשורות טובות