סגן השר לשירותי דת מתן כהנא ממפלגת ימינה בוחן להרחיב את הרפורמה בכשרות גם לשוק הבשר וזאת לאחר שהיוזמה של הרבנות הראשית להקים בית ספר לשחיטה, שיוזיל את מחירי הבשר, נעצרה על ידי הראשון לציון הגאון הרב יצחק יוסף שליט"א. כך על פי הדיווח ב'ערוץ 7'.
לפי שעה לא ברור אם יש היתכנות פוליטית לביצוע מהלך כזה, במיוחד לאור המתיחות בין ממשלת בנט-לפיד לרבנים הראשיים לישראל. גורם במשרד הדתות אמר לערוץ 7: "מה שטוב ליהודים שומרי תורה ומצוות בחו"ל טוב גם ליהודים בארץ. 100% מהבשר בחו"ל הוא מהדרין. כשרות ברמה הכי גבוהה. אין סיבה שרק אזרחי ישראל לא ייהנו ממנה".
כאמור, הרב הראשי לישראל הגאון הרב יצחק יוסף גנז תוכנית לפתיחת שוק השחיטה הכשרה לתחרות. לפני כמה חודשים החליטו המשרד לשירותי דת והרבנות הראשית לטפל ביוקר הבשר שנגרם לטענתם בין היתר בשל היעדר תחרות בכשרות – יש מעט שוחטים מורשים מטעם הרבנות ש'שוחטים' את יבואני הבשר במחירים. אז הוקם בית ספר שאמור להכשיר אלפי אנשים לשחיטה כשרה, וכך להגביר את התחרות ולהוזיל מחירים.
התכנית קודמה בחודשים האחרונים על ידי המשרד לשירותי דת והרבנות הראשית, במטרה לטפל ביוקר הבשר שנגרם בין היתר בשל היעדר תחרות בכשרות. כיום יש מעט שוחטים מורשים מטעם הרבנות, שמציבים מחירים גבוהים ליבואני הבשר – דבר שמוביל למחירים גבוהים גם לציבור.
במסגרת התכנית הוקם בית ספר שהיה אמור להכשיר אלפי אנשים לשחיטה כשרה – ובכך להגדיל את התחרות בשוק השחיטה. האוצר הקצה מיליונים, נערך מכרז והקורס הראשון יצא לדרך – אך אז השוחטים הוותיקים הפעילו לחץ כבד, והוחלט לגנוז את התוכנית ולבטל את ההכשרות. ברבנות הראשית סירבו להגיב לדיווח.





















מה רע בזה?
אין אפשרות משפטית להביא בשר כשר שלא בכשרות הרבנות הראשית עפ חוק כך שמתן חולם לו והרב יוסף צודק בשביל להכשיר שוחטים צריך הכשרה של שנה מינימום ולא בתקציב שנתן משרד האוצר הכשרה תוך שבוע זה מקצוע עם הרבה חומר הלכתי ומעשי לכן הוריד זאת מהפרק והולך לדרכים חלופיות