גורמים בממשלה טוענים שהם לא מקדמים את הסכם מאחז אביתר, הסדרת היישוב ומניעת הפינוי שלו, בשל ביקורו הצפוי בישראל של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן. בעקבות כך, בכירים בהתיישבות ביהודה ושומרון שוקלים "להקים 10 אביתרים בלילה, בזמן ביקור ביידן". לפי דיווח הבוקר (שני) ב'ישראל היום', המשמעות היא הקמת 10 מאחזים חדשים בלילה אחד באמצעות עשרה קבוצות של אנשים, במהלך ביקור נשיא ארה"ב.
ההסכם עליו הגיעו בהתיישבות בשנה שעברה עם שר הביטחון בני גנץ ושרת הפנים איילת שקד, על מניעת פינוי אביתר והסדרת המקום, נעשה בניגוד לדעתם של חברי הכנסת הערביים בקואליציה. עד כה המתווה לא קודם, ובמערכת הפוליטית חוששים שהצבא לא יוכל לפנות נקודות רבות בשטח בתוך 24 שעות, מה שיביך את הממשלה במהלך ביקורו של ביידן בישראל.
את היוזמה להקמת עשרה מאחזים חדשים, הגו בתנועת "נחלה". לפני שלושה שבועות קיימו כנס קו הודיעו על התוכנית שלהם, ובתנועה עורכים חוגי בית וסיורי שטח כדי להכשיר את אותן קבוצות שיעלו לשטח ביום פקודה. מלבד ההבכה בכך שכוחות הביטחון לא יצליחו לפנות את כל המאחזים החדשים במהלך ביקורו של ביידן, המהלך עשוי גם לערער עוד יותר את יציבות הקואליציה.
מתנועת "נחלה" נמסר בתגובה: "ההתחייבות של הממשלה היתה שההכרזה על אביתר כאדמות מדינה ועליית הישיבה לאביתר יהיו מייד בתום סקר הקרקעות. סקר הקרקעות הסתיים לפני שמונה חודשים והממשלה לא עומדת בהתחייבויותיה. לאחר פגישה משותפת של כל הגורמים הקשורים בהסכם אביתר הוחלט לצאת בסדרת צעדי מחאה בדרישה לקיום מלא של ההסכם".




















