צילום מסך: לע"מ

רה"מ לפיד בהצהרה ראשונה: "ישראל תדע להשתמש בכוחה מול כל איום" • צפו

ראש הממשלה הנכנס יאיר לפיד אמר הערב בנאומו הראשון כי "מדינת ישראל גדולה יותר מכל אחד מאיתנו וחשובה יותר. היא הייתה כאן לפנינו ותהיה הרבה אחרינו, היא לא שייכת רק לנו. צריכים לבחור בטוב, במה שמחבר אותנו" • צפו

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: לע"מ

ראש הממשלה הנכנס יאיר לפיד אמר הערב (מוצאי שבת) בנאומו הראשון כי "מדינת ישראל גדולה יותר מכל אחד מאיתנו וחשובה יותר. היא הייתה כאן לפנינו ותהיה הרבה אחרינו, היא לא שייכת רק לנו. אנחנו צריכים לבחור בטוב משותף, במה שמחבר אותנו, תמיד יהיו מחלוקות, השאלה איך מנהלים אותם. מחלקות היא לא בהכרח דבר רע, כל עוד היא לא פוגעת ביציבות השלטונית".

"האיום האיראני הוא הראשון במעלה על ישראל". לפיד אמר עוד כי יש ברכה גדולה בהסכמי אברהם, ותהיה ברכה בהסכמים שעוד יבואו. "עם ישראל לא לבדד ישכון", הוסיף לפיד.

עוד הוסיף לפיד בנאומו – "אני אומר לכל מבקשי רעתנו, מעזה ועד טהרן, מחופי לבנון ועד סוריה, אל תנסו אותנו. ישראל תדע להשתמש בכוחה אל מול כל איום ואויב". לפיד, שנכנס לתפקידו אתמול, הוסיף כי צפויים עוד הסכמים עם מדינות ערב אחרי הסכמי אברהם, וכי "נעשה כל מה שדרוש כדי למנוע מאיראן להגיע ליכולת גרעינית או לבסס את עצמה על גבולותינו".

"מדינת ישראל גדולה יותר מכל אחד מאתנו. חשובה יותר מכל אחד מאתנו. היא היתה כאן לפנינו, היא תהיה כאן הרבה אחרינו. היא לא שייכת רק לנו. היא שייכת גם לאלה שחלמו עליה אלפי שנים בגולה וגם לאלו שעדיין לא נולדו, לדורות הבאים. בשבילם ובשבילנו, אנחנו צריכים לבחור בטוב משותף. במה שמחבר אותנו. תמיד יהיו מחלוקות, השאלה היא איך אנחנו מנהלים אותן, ואיך נוודא שהן לא מנהלות אותנו. מחלוקת היא לא בהכרח דבר רע כל עוד היא לא פוגעת ביציבות השלטונית ובחוסן הפנימי שלנו. כל עוד אנחנו זוכרים שיש לכולנו אותה מטרה: ישראל יהודית, דמוקרטית, ליברלית, גדולה, חזקה, מתקדמת ומשגשגת".

"אנחנו מאמינים שישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי. הקמתה לא מתחילה ב-1948, אלא ביום בו יהושע בן נון חצה את הירדן וחיבר לנצח בין עם ישראל לארצו, בין הלאום היהודי למולדת הישראלית. אנחנו מאמינים שישראל צריכה להיות דמוקרטיה ליברלית שבה לכל אזרח שמורה הזכות להחליף את השלטון ולקבוע את מסלול חייו. איש אינו יכול לשלול ממנו את זכויות היסוד שלו: את כבודו, את חירותו, את חופש העיסוק שלו, את זכותו לביטחון אישי".

"אנחנו מאמינים שעלינו לשמור תמיד על עוצמתנו הצבאית. בלי זה אין בטחון. אני בנו של ניצול שואה. ילד יהודי בן 13 שרצו להרוג אותו ולא היה מי שיגן עליו. אנחנו נגן על עצמנו, בכוחות עצמנו. נוודא שתמיד יהיה לנו את צבא ההגנה לישראל, צבא שעוצמתו אינה מוטלת בספק ואויבינו יראים מפניו".

לפיד אמר בנאומו – "אנחנו מאמינים שישראל היא מדינה יהודית. אופיה יהודי, זהותה יהודית. גם יחסה לאזרחיה הלא יהודים הוא יחס יהודי. ספר ויקרא אומר, "כְּאֶזְרָח מִכֶּם יִהְיֶה לָכֶם הַגֵּר הַגָּר אִתְּכֶם וְאָהַבְתָּ לוֹ כָּמוֹךָ". אנחנו מאמינים שכל עוד צרכי הביטחון נשמרים, ישראל היא מדינה שוחרת שלום. ישראל מושיטה ידה לכל עמי המזרח התיכון, כולל הפלשתינים, ואומרת: הגיע הזמן שתכירו בכך שלעולם לא נזוז מפה, אז בואו נלמד לחיות יחד. אנחנו מאמינים שיש ברכה גדולה בהסכמי אברהם, ברכה גדולה בתנופה הבטחונית והכלכלית שנוצרה בפסגת הנגב עם האמירויות, בחריין, מצרים ומרוקו, ותהיה ברכה גדולה בהסכמים שעוד יבואו".

"עם ישראל לא לבדד ישכון. תפקידנו להמשיך ולחזק את מעמדנו בעולם, את יחסינו עם ידידתנו הגדולה ארצות-הברית, לרתום את הקהילה הבינלאומית למאבק באנטישמיות ובדה-לגיטמציה של ישראל. אנחנו מאמינים שתפקיד השלטון לשמור על החוק, ותפקיד החוק לשמור על השלטון. החוק הוא מה שמגן עלינו מפני שחיתות ואלימות. בית המשפט הוא מי שמגן על החלש מפני החזק. החוק הוא הבסיס לחיינו המשותפים. אנחנו מאמינים שהכלכלה הישראלית צריכה להיות מבוססת על עקרונות השוק החופשי, על היצירתיות והדינמיות של הטכנולוגיה הישראלית, אבל תפקידנו לשמור על אלו שאין להם. לתת לכל ילד בכל מקום הזדמנות הוגנת".

אנחנו מאמינים שהאיום האיראני הוא האיום הראשון במעלה על ישראל. נעשה כל מה שדרוש כדי למנוע מאיראן להגיע ליכולת גרעינית, או לבסס את עצמה על גבולותינו. אני עומד לפניכם ברגע הזה ואומר מכאן לכל מבקשי רעתנו, מעזה ועד טהרן, מחופי לבנון ועד סוריה, אל תנסו אותנו. ישראל תדע להשתמש בכוחה למול כל איום, ומול כל אוייב. אנחנו מאמינים מתפללים יחד לשלומם של החיילים והשוטרים שלנו, באוויר, בים וביבשה. "יִתֵּן ה' אֶת אוֹיְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ נִגָּפִים לִפְנֵיהֶם". אנחנו לא נשקוט ולא ננוח עד שיוחזרו בנינו, הדר גולדין ואורון שאול זכרם לברכה, אברה מנגיסטו והישאם א-סייד"

בליכוד הגיבו לנאומו של לפיד – "מועמד "יש עתיד" לראשות הממשלה וראש ממשלת המעבר יאיר לפיד מקבל הערב זמן מסך בכל הערוצים לפתיחת מערכת הבחירות שלו. הליכוד דורש זמן מסך זהה עבור ראש הממשלה לשעבר ומועמד המחנה הלאומי, בנימין נתניהו. אם לא יינתן זמן שידור זהה זאת תהיה הוכחה נוספת להתגייסות מוחלטת של ערוצי התקשורת למועמד השמאל".

עוד הוסיפו, "שום אמירה של לפיד לא תסתיר את העובדה שנחשפה: שהוא שלח את המנכ״לית שלו עם צ׳ק פתוח למועצת השורא. הממשלה היחידה שהוא יכול להקים היא עם האחים המוסלמים והרשימה המשותפת. הברירה היא ממשלה נסחטת של לפיד שכוללת את האחים המוסלמים והרשימה המשותפת או ממשלה לאומית חזקה בהנהגת נתניהו והליכוד שתחזיר לישראל את התקווה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

9 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מה נגיד

לפיד ידוע כענק ב……'דיבורים'

דיבורים כמו חול ואין מה לאכול

לך לזבל גם כן

מאוד חכם, חוץ מזה כלומניק,,,

לא מדבר מילה על יוקר המחיה או משהו
הוא חזק בדיבורים אך לא במעשים

לפיד שר"י, הבאת ציטוט מחומש ויקרא פרק י"ט פסוק לד' רק חבל שלא הבאת ציטוט מהפרק הנ"ל את שבתותי תשמרו, ולסיום שם הבט בפסוק האחרון של הפרק ואל תביא לנו רק את הפסוק שמצא חן בעינך חתיכת קראי שכמוך. לך להר גריזים לקבוצה המתאימה לך ועוף לנו מהעינים.

בלה… בלה… בלה…
הו הא מי זה בא
קבלו את הליצן הבא….

תוקי מדבר.

כתבות חדשות באתר

מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד התורה: מבוי סתום בקואליציה בעקבות התנערות הליכוד מהסיכומים
אושר בקריאה ראשונה: כספים שהרשות הפלסטינית מעבירה לעזה יקוזזו מכספי הסילוקין
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טרגדיה בבאטומי: ישראלי כבן 66 אותר ללא רוח חיים בלובי מלון בגאורגיה
דריכות שיא בישראל: ארה"ב מחזירה מטוסי תדלוק למזרח התיכון; צה"ל נערך להסלמה
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב בהודעה רשמית: פתחנו בגל תקיפות נוסף נגד יעדים באיראן
טראמפ באנקרה: "אני מטרה מספר אחת לחיסול של איראן"
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אייזנקוט חושף: "דרעי מנע תגובה עוצמתית באיראן – התקיפה היתה דרדל'ה"
לאחר 78 שנים: אותר מקום קבורתו של חלל תש"ח טוראי יעקב זריהן הי"ד

הכתבות המעניינות ביותר

הנשיא הרצוג: "גופי הביטחון אינם נאמנים לאדם – אלא לעם ולחוק"
הותר לפרסום: כוחות צה"ל שבו מחבל מ"כוח רדואן" של חיזבאללה בבינת ג'בייל
מפגן כוח אמריקני במזרח התיכון: צבא ארה"ב מציג תיעוד של כוחות הצי בים הערבי
היערכות שיא באומן: המשטרה המקומית בסיור תיאום לקראת ראש השנה
אמה של מלכות • אמו של הגאון מבית שמש נפטרה
נתניה: פועל נפל מגג מבנה ישיבת צאנז במהלך שיפוצים ונהרג
''אין יאוש בעולם'': הכנסת אישרה בטרומית הקמת מורשת לרבי נחמן מברסלב
מבצע לילי ביו"ש: 20 מבוקשים נעצרו, בהם חשודים שתכננו פיגועים
איראן מגיבה לדברי טראמפ: "אף חייל אמריקאי לא יחזור חי"
וואטסאפ

חדש באתר

.
חוק יסוד לימוד התורה: מבוי סתום בקואליציה בעקבות התנערות הליכוד מהסיכומים
MIDEAST PALESTINIANS
אושר בקריאה ראשונה: כספים שהרשות הפלסטינית מעבירה לעזה יקוזזו מכספי הסילוקין
WhatsApp Image 2026-07-08 at 23-compressed
טרגדיה בבאטומי: ישראלי כבן 66 אותר ללא רוח חיים בלובי מלון בגאורגיה
מטוסי-f15-בז-טייסת-106-בתרגיל-תדלוק-בשמיים-עם-מטוס-תדלוק-בואינג-שקנאי-טייסת-120-2-מטוס-מס-678-701
דריכות שיא בישראל: ארה"ב מחזירה מטוסי תדלוק למזרח התיכון; צה"ל נערך להסלמה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5359
שמחת בית מישקולץ-באבוב: המונים השתתפו בשמחת נישואי נכדת כ"ק מרן אדמו"ר ממישקולץ שליט"א
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה
הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture