נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן המריא הצהריים (שישי) בטיסה ישירה מישראל לסעודיה, לאחר יומיים של ביקור בירושלים וביקור קצר בבית לחם. בדיוק בשעה 16:00 המריא מטוס ה"אייר פורס 1", טס לראשונה ישירות לסעודיה, שם ייפגש נשיא ארצות הברית בין היתר עם יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן.
נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש הממשלה יאיר לפיד, נפרדו מנשיא ארצות הברית עם סיום ביקורו בישראל ולקראת המראתו לערב הסעודית, בטקס פרידה בנמל התעופה בן גוריון
ראש הממשלה יאיר לפיד אמר בטקס הפרידה: "אני רוצה להודות לנשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, על ביקור שריגש מדינה שלמה. על המחוייבות שלו לעוצמתה הצבאית והמדינית של ישראל. אני מאחל לו הצלחה בפסגה בג'דה".
"אנחנו קמים הבוקר לבשורה משמחת. רשות התעופה הסעודית הודיעה על פתיחת המרחב האווירי לחברות תעופה ישראליות. זהו צעד רשמי ראשון של נורמליזציה מול ערב הסעודית".
עוד הוסיף לפיד: "ההחלטה תאפשר לחברות התעופה הישראליות לטוס במסלול ישיר לאסיה ולאוסטרליה. מדובר בחיסכון עצום בדלק, בזמן ובעלויות. חיסכון שיגיע באופן ישיר לכיסם של אזרחי ישראל ויוזיל את כרטיסי הטיסה".
לפיד סיכם ואמר: ""אני מברך את ההנהגה הסעודית על פתיחת המרחב האווירי. זהו צעד ראשון. אנחנו נמשיך לעבוד על זה בזהירות המתבקשת, למען הכלכלה הישראלית, הביטחון הישראלי ואזרחי ישראל. להחלטה הזו קדמה החתימה על "הצהרת ירושלים" והעמקת המחוייבות האמריקאית לביטחון ישראל, למאבק בגרעין האיראני, להעמקה של הנורמליזציה ולתהליכים של הסכמי אברהם ופסגת הנגב. לביקור הישגים נוספים שייקח עוד שנים עד שאפשר יהיה לדבר עליהם".





















ביבי תחזור אלינו
רק ביבי נתניהו שווה
מחכים כבר ביבי מ הר