בתום הערכת מצב ביטחונית שהתקיימה הערב (מוצ"ש) החליט שר הביטחון בני גנץ להקפיא את הגדלת מכסת ההיתרים לצורכי עבודה ומסחר לפלסטינים תושבי רצועת עזה, שהוגדלה ב-1,500 נוספים בשבוע האחרון. זאת בעקבות הירי הרקטי לעבר מדינת ישראל.
בישראל מעריכים כי בשלב זה התקרית לא תגלוש להסלמה. בתגובה לירי הרקטות תקף צה"ל יעדי טרור ברצועה, ביניהם מפעל לייצור רקטות. במערכת הביטחון מתלבטים אם לסגור מחר את מעבר ארז לאלפי הפועלים מעזה בעקבות הירי. הכרעה תתקבל בהמשך הערב בהתאם להערכת המצב.
הרקטות שהובילו לתקיפה שוגרו חצי יממה לאחר סיום ביקורו של ביידן בישראל, ולראשונה מאז שנכנס יאיר לפיד לתפקיד ראש הממשלה. לא דווח על נפגעים בגוף או על נזק. מעט לפני השעה 01:00 נשמעה אזעקה באשקלון ובמועצה האזורית חוף אשקלון. מצה"ל נמסר כי זוהו שני שיגורים. מערכת כיפת ברזל יירטה רקטה אחת ורקטה נוספת התפוצצה בשטח פתוח.
כארבע שעות לאחר מכן, ב-04:45, נשמעה אזעקה במושב אחוזם שבמועצה האזורית לכיש. מצה"ל נמסר כי זוהו שני שיגורים וכי שתי הרקטות התפוצצו בשטח פתוח. עוד נמסר כי בהתאם למדיניות ובהיעדר צורך לא בוצע יירוט בפועל.
"התעוררנו משינה לאזעקות רצנו לממ"ד ושמענו פיצוץ זה היה מפחיד", משחזר ישראל, תושב אשקלון, בשיחה עם 'ערוץ 12': "זה נראה כאילו הממשלות מתחלפת אבל אצלנו לא משתנה כלום. הרקטות ממשיכות". תושב אחר סיפר: "הייתה אזעקה. רצתי למקלט כמו משוגע… נמאס כבר מהמצב הזה, נמאס שאנחנו בני ערובה ושחמאס עושה מה שבא לו".




















