נתונים מפתיעים: אחרי שהודיעו בשבוע שעבר במשרד הכלכלה כי מחירי הלחם יעלו בעד 36 אחוזים, זינוק דרמטי ביותר, החל ראש הממשלה יאיר לפיד להוציא הודעות לעיתונות על כך שהוא דואג לטפל בעניין. העלייה במחירי הלחם היא כמובן רק חלק מגל של עליות מחירים, אך היום (ראשון) דווח ב'חדשות 12' באופן מפתיע כי דווקא מחירי החיטה לא זינקו.
הצהריים בשעה 15:45, יכנס ראש הממשלה יאיר לפיד דיון ביחד עם שרת הכלכלה אורנה ברביבאי והגורמים מקצועיים, בנושא עליית מחירי הלחם והצעדים הממשלתיים שינקטו כדי למנוע את העלייה הזו באופן מיידי. אלא שלפי נתוני חברת ARK TRADE – מחירי החיטה לא רק שלא עלו בתקופה האחרונה וגרמו לעליית מחירי הלחם, אלא אף צנחו דרמטית בתקופה האחרונה.
לפי הנתונים, מתברר כי מחירי החיטה דווקא צנחו בחודשים האחרונים בכ-40%. לפי החברה עולה שלאחר העליות החדות בעקבות מלחמת רוסיה-אוקראינה, המחירים רשמו ירידות משמעותיות של עד כ-40% ממחירי השיא. רק הבוקר התגאה לפיד בפתח ישיבת הממשלה, כי "מי שנכנס הבוקר לאחד הסניפים של רוב רשתות השיווק גילה שמחירי הלחם האחיד – לא עלו. זה היה כרוך בפעולה מהירה, יחד עם שר החקלאות ושרת הכלכלה, אבל עוד יש לנו עבודה לעשות".
במקביל, חברת הכנסת אמילי מואטי ממפלגת העבודה פנתה הבוקר במכתב לראש הממשלה יאיר לפיד בדרישה שיורחב סל המוצרים המפוקחים. "בישראל 2022 ישנן משפחות שידן אינה משגת ועלינו להתערב באופן מיידי מתוך אמונה שלמדינה יש אחריות כלפי בני אדם שחיים כאן", כתבה. במהלך מסיבת עיתונאים בשבוע שעבר הודיעה השרה אורנה ברביבאי כי אין בכוונתה להסיר את הפיקוח על הלחם.




















