דובר צה"ל הודיע הצהריים (ראשון) על תרגיל אווירי בינלאומי חדש שיבצע חיל האוויר הישראלי, אחרי סיום חודש הלחימה הגדול ביותר של צה"ל מאז קום המדינה, תרגיל ששילב אימונים עם מספר צבאות שונים לפני מספר חודשים. לפי הודעת דובר צה"ל, מדובר בשיתוף פעולה עם חיל האוויר האיטלקי. מצד ישראל יקחו חלק מטוסי ה"אדיר" F35I.
"תרגיל בינלאומי "Lightning Shield" בהובלת מטוסי "אדיר" F35I של חיל האוויר הישראלי ומטוסי קרב F35 של חיל האוויר האיטלקי, החל היום בבסיס נבטים", הודיע דובר צה"ל על התרגיל החדש שמבצעים היום בחיל האוויר הישראלי. מיקום התרגיל כאמור הוא בבסיס נבטים בנגב הצפוני, הבסיס הגדול ביותר שמחזיק כיום חיל האוויר הישראלי בידיו.
עוד הוסיף דובר צה"ל לעדכן, על סוגי המטוסים בתרגיל: "בתרגיל משתתפות טייסות "אריות הדרום" (116), ו"נשר הזהב" (140) עם מטוסי ה"אדיר" F35I וטייסת "הנחשון" (122) מחיל האוויר הישראלי, לצד ארבעה מטוסי F35 איטלקיים". לפי ההודעה שנמסרה מדו"צ, "התרגיל מהווה אבן דרך משמעותית בהמשך ביסוס שיתופי פעולה בין הצבאות".
"אבן דרך משמעותית תוך חיזוק הקשר הייחודי בין המדינות. התרגיל יתרום לשיפור הכשירות המבצעית של מערך ה"אדיר" F35I והרחבת יכולותיו לתרחישים מבצעיים אפשריים", נכתב בנוסף. לסיום מסר דובר צה"ל, כי "התרגיל יחל עם כניסת מטוסי הקרב F35 האיטלקיים למרחב האווירי של מדינת ישראל, אותם ילוו שני מטוסי "אדיר" ישראליים".




















