צילום: דוברות איחוד הצלה

עדויות מהפיגוע: "ציצית מוכתמת בדם ועגלת תינוק מיותמת. הנפגעים חזרו מתפילה בכותל"

הנהג: "האוטובוס היה מפוצץ, אנשים היו על הרצפה, צעקו" • הנוסעים: "אנחנו זוכרים הרבה צרחות, אנשים פצועים ומדממים. זה היה מפחיד נורא. בהתחלה לא הבנו בדיוק מה קרה, רק ברחנו משם, ורארינו מסביבנו המון שוטרים רצים"

כתבות נוספות בנושא:

עדויות מהפיגוע הקשה הלילה בירושלים: "המתנתי חצי שעה עד שהגיע האוטובוס. שמעתי שלוש יריות, קפצתי לתוך האוטובוס והתכופפתי עם כולם כי ראיתי בחוץ שני אנשים שוכבים על הרצפה", סיפר עד הראייה אברהם יצחק דויטש. "מיד הבנתי שזה פיגוע, ואז היו צרחות אימים. ישר כולם התקשרו למשטרה. ראיתי שני אנשים מבוגרים על הרצפה ועוד שני צעירים שנפצעו בכתף".

"היה הרבה באלגן, אנחנו בוכים הרבה פאניקה וצרחות", סיפרו רועי ונפתלי, שנסעו באוטובוס בזמן הפיגוע, "עלינו שינינו בתחנה של הכותל והתיישבנו בספסל האחורי. פתאום האוטובוס עצר בפתאומיות. שמנו לב שהנהג פתח את הדלתות ועזר לנוסע לכיסא גלגלים לעלות לאוטובוס. בשלב הזה הגיע המחבל והחל לירות אל האוטובוס". השניים המשיכו וסיפרו כי שמעו את היריות, ובמהירות ירשו מהאוטובוס ובחרו מהמקום. "אנחנו זוכרים הרבה צרחות, אנשים פצועים ומדממים. זה היה מפחיד נורא. בהתחלה לא הבנו בדיוק מה קרה, רק ברחנו משם, ורארינו מסביבנו המון שוטרים רצים".

נהג האוטובוס, דניאל קנייבסקי, שיחזר את רגעי הירי: "האוטובוס היה מלא, מפוצץ. הורידו את הרמפה בשביל כיסא גלגלים – ואז התחילו יריות. שני אנשים נפגעו בפנים ושניים בחוץ. כל האנשים היו על הרצפה, צעקו, היו בפאניקה". עוד אמר הנהג: "ניסיתי לברוח, אבל הרמפה לא נתנה לי לסגור את הדלת ואי אפשר לנסוע כשהיא פתוחה".

אליסף כהן, עד ראייה לפיגוע, סיפר: "יצאתנו מקבר דוד. חשוד פתח באש לעבר מקבץ אנשים באוטובוס, המשיך לירות על עוד שני רכבים מטווח אפס ונמלט. הורדתי לאמא שלי את הראש ואמרתי לה לשמור על שקט. היה לנו נס. זה היה 15-10 שניות, הוא ירה בערך 10 כדורים מאקדח. לא היה מי שינטרל אותו. ניסיתי כמה פעמים להוציא רישיון לנשק ולא אישרו לי".

חובש בכיר על אופנוע מד"א, נחמיה כץ, ופאראמדיק מד"א דוד טרכטנברג, סיפרו: "הגענו מהר מאוד למקום, ברחוב מעלה השלום ראינו אוטובוס עם נוסעים עומד באמצע הכביש, אנשים סימנו לנו להגיע לשני גברים כבני 30 שהיו באוטובוס וסבלו מפצעי ירי, הם היו בהכרה מלאה והתהלכו, כשהם עם פצעי ירי בפלג גופם העליון, הענקנו להם טיפול רפואי מציל חיים והעלנו אותם לאמבולנסים של מד"א שהגיעו למקום, משם הם פונו לבית חולים כשמצבם קל עד בינוני, משם המשכנו לכניסה לחניון קבר דוד וראינו 4 גברים אחד מהם כבן 50 ושלושה כבני 30 שוכבים בהכרה מלאה וסובלים מפצעי ירי בפלג גופם העליון, כעבור זמן קצר הטרקטורון של מד"א הביא אלינו פצועה נוספת אישה כבת 30 בהכרה, עם פצעי ירי, הענקנו לפצועים טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותם בדחיפות לבתי החולים כשמצבם של 2 קשה, 5 במצב קל עד בינוני".

משה לוי סמנכ"ל באיחוד הצלה סיפר: "הייתה זירה קשה מאוד, המראה של הציצית המוכתמת בדם ועגלת התינוק המיותמת ייחרט לי בזיכרון עוד שנים רבות. הענקנו סיוע רפואי ראשוני לנפגעים שסבלו מפציעות ירי, חלקם באורח קשה וחלקם באורח קל. הנפגעים סיפרו לנו שהם חזרו מתפילה בכותל".

פראמדיק מד"א שימי גרוסמן – מתנדב בזק״א שטיפל בזירה: "מדובר באוטובוס שיצא מהכותל עם מתפללים לכיוון העיר, לדברי עובר אורח מחבל החל לראות ללא הבחנה לעבר האוטובוס, כשהגעתי למקום הייתה המולה רבה, אנשים רצו בבהלה, צוותי מד״א טיפלו ופינו כבן 30 וכבן 45 במצב קשה, כבת 30 במצב קשה, צעיר כבן 20 במצב בינוני ו-4 נפגעים במצב קל. כוחות משטרה במקום עורכים מצוד נרחב אחר המחבל".

הפארמדיקים של 'צוות הצלה' נפתלי סופר וקובי מנדלסון הוסיפו: "בהגיענו למקום, נמצאה זירה מורכבת עם נפגעים שהיו פזורים בשתי זירות. הענקנו סיוע רפואי ראשוני למספר נפגעים שסבלו מפצעי ירי, והם פונו להמשך טיפול רפואי בביה"ח".

יהושע מנה, חובש רפואת חירום ב'צוות הצלה' מוסיף: "מדובר באירוע קשה מאוד, בין הנפגעים טיפלנו בבחור כבן 16 שנפגע מהירי בפלג גוף עליון במצב קשה, בנוסף שני גברים כבני 18 ו-30 עם פציעות ירי בראש ובחזה במצב קשה, ו-4 נפגעים נוספים במצב בינוני וקל, משם נקראתי לסייע לאשה מבוהלת שחיפשה את בעלה שפונה לאחד מבתי החולים. לצד זאת נתקלתי בעגלות תינוק זרוקות בצד, בשעה שהוריהם נמלטו עם הפעוטות בניסיון להימלט מהתופת".

מוטי פרץ, מתנדב 'צוות הצלה' נציג בית חולים בביה"ח שערי צדק מוסיף: "כהרגלנו באירועים מורכבים, הוזנקתי לבית החולים לצורך תיאום בין מוקד מד"א, הצוותים בזירה ומשפחות הנפגעים. אנחנו פועלים בשעה זו גם בביה"ח הדסה הר הצופים, בעזרת נציג הארגון בהדסה מוישי הלל שמסייע רבות למשפחות".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

6 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ה' יקח אותם מהעולם במוות קשה,ה' ירחם על עם ישראל

מפחד

מפחידדד

כתבה עם הרבה שגיאות כתיב

זה מה שיש לך להגיב? אנטיפט

טאטע!!!!!🤤
רחם עלינו
שלח רפואה שלימה לפצועים

כתבות חדשות באתר

טרגדיה בלתי נשכחת: 'שלושים' לאסון המחריד של משפחת דוידזון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סערה בוושינגטון: "הפנטגון שיפץ את נתוני הפצועים כדי להציג תמונת ניצחון"
ח"כ פרוש בסיכום ראשוני: "זכינו לקדש שם שמים! ערוכים להמשיך את המחאה"
סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
 חיזבאללה מאשים: כטב"ם ישראלי חיסל שני אזרחים בדרום לבנון
הרב יצחק יוסף נגד ממשלת הימין: "יש כאן גזענות מובהקת, משפילים אותם"
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד הבריאות: חשד שמוצרי טחינה עם סלמונלה נגנבו ונמכרים בשווקים
 עובד קבלן של משרד הביטחון תושב חורה נהרג מקריסת מבנה ברצועת עזה
האמת הכואבת: למה משפחות מפסידות כסף - גם כשההשקעה "כשרה ובטוחה"?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרום לבנון: צה"ל תקף מהאוויר רכב חשודים שהיוו איום מיידי על הכוחות
קידוש שם שמים: למעלה מ10000 רכבים השתתפו במחאה למען לומדי התורה

הכתבות המעניינות ביותר

וקרב פזורינו" דודי קאליש ויענקי אויש מחדשים את הניגון הנוסטלגי של מודז'יץ
בדרך לקבר הצדיק: האברך ר' עקיבא ראנד ז"ל נהרג בתאונת דרכים קטלנית במולדובה
מתי ההילולא של בלעם? / דעה
אבל בעולם החסידות: הבדחן והמשמח הנודע ר' בצלאל דים ז"ל הלך לעולמו
כך בני המשפחה יכולים לזהות סימני אזהרה בזמן,לפנות לבדיקה ולהבטיח טיפול מתאים
בהשתתפות ח"כים ובכירי הממשלה - מאות מפעילי מעונות בוועידת חלמי"ש לענף הגיל הרך
למרות תהפוכות ואתגרים: 5,000 נערות השתתפו במעמד אדיר של תורה ואמונה
דם החרדים הותר: איום בנשק, ניסיון חנק ואלימות רבה כנגד משתתפי מחאת הרכבים
בתום מצוד ממושך: לוחמי דובדבן ושב"כ חיסלו מחבל בכיר בתשתית הנשק במנשה
וואטסאפ

חדש באתר

Copilot_20260625_002709-compressed
סערה בוושינגטון: "הפנטגון שיפץ את נתוני הפצועים כדי להציג תמונת ניצחון"
מלבן - וקרב פזורינו
וקרב פזורינו" דודי קאליש ויענקי אויש מחדשים את הניגון הנוסטלגי של מודז'יץ
WhatsApp Image 2026-06-25 at 00.10
ח"כ פרוש בסיכום ראשוני: "זכינו לקדש שם שמים! ערוכים להמשיך את המחאה"
WhatsApp Image 2026-06-24 at 23.38
 חיזבאללה מאשים: כטב"ם ישראלי חיסל שני אזרחים בדרום לבנון

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

המשפיע רבי שמעון זאב מייזליש בביקור בקהילת סאטמאר בב''ב צילום א
הגה"צ רבי שמעון זאב מייזליש רב ביהמ"ד ישמח משה בקרית יואל מונורו בביקור בקהילת סאטמאר בב"ב
רבי יעקב מאיר שכטער בשמחת הברית לנינו של האדמו''ר ממשכנות הרועים צילום יחיאל רייכמאן (13)
מרן הגרי"מ שכטר בשמחת הברית לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים
חלאקה לנכד הרב מרדכי בונים זילברברג רב שיכון ה' ב''ב צילום שוקי לרר (2)
שמחת החלאק'ה לנכד הגרמ"ב זילברברג
הכנסת נין האדמו''ר ממכנובקא בעלזא לתלמוד תורה מכנובקא בעלזא בירושלים (9)
מעמד הכנסת נין האדמו"ר ממכנובקא בעלזא לת"ת מכנובקא בעלזא בירושלים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture