ראש הממשלה יאיר לפיד צפוי לזמן את יו"ר העבודה מרב מיכאלי וי"ור מרצ זהבה גלאון לפגישה משולשת במטרה לנסות לאחד בין השתיים ואף שוקל להציע להן שיריונים ברשימתו לחברי מפלגתן, כך דווח הערב (שלישי) ב'חדשות 12'.
עם זאת מצידה של מיכאלי לא ברור האם תענה להצעה. לפני כשבוע שרת התחבורה אמרה כי הניסיון של רה"מ לפיד ללחוץ עליה להתאחד עם מרצ בבחירות הקרובות משרת רק את מטרותיו של לפיד, ויזיק לגוש. "זה לא פתוח לדיון", הבהירה בנחרצות בראיון ל"ישראל היום".
מיכאלי הצביעה על המאבק של לפיד וגנץ מול מפלגת העבודה: "יש הרבה כוחות שעובדים נגדנו, ביניהם גם מפלגות אחרות בגוש. הקמפיין של לפיד על איחוד של מרצ והעבודה מסיח את הדעת מלדבר על היתרונות של מפלגת העבודה, גם גנץ פועל נגדנו בכל מיני דרכים. וזה לגיטימי זה פוליטיקה, אבל אנחנו נתחיל עכשיו את הקמפיין, נציג את הערכים שלנו ונדבר לציבור בגובה העיניים כמו שאנחנו יודעות. נגדיל את כוחה של המפלגה".
"לא יהיה איחוד העבודה-מרצ. היה ניסיון כזה והוא נכשל. ב־2020 הם רצו יחד והביאו 7 מנדטים, ב־2021 הם רצו בנפרד והביאו 13 מנדטים. איחוד בין העבודה ומרצ הוא לא טוב לגוש, הוא טוב ללפיד, הוא חושב על טובתו האישית. איחוד העבודה ומרצ עלול להחזיר את נתניהו. אותי מעניינת מדינת ישראל, וזה לא פתוח לדיון. מרצ תעבור, העבודה תגדיל את כוחה וזה יחזק את הגוש", אמרה מיכאלי.




















