צילום: מצלמת אבטחה
המצוד אחר המחבל שביצע את הפיגוע אמש (מוצאי שבת) ורצח את החיילת נועה לזר ופצע מאבטח באופן קשה במחסום סמוך למחנה הפליטים שועפאט, נמשך כל העת. אביו של המחבל תוחקר כחלק מהמצוד אחריו – והבוקר הסגיר את עצמו אחיו, קאסם תמימי. גם נהג הרכב שהסיע את המחבל למחסום, סאלם ערב ממחנה הפליטים שועפט, הסגיר את עצמו לידי כוחות הביטחון. בנוסף נעצרו שלושה חשודים בחשד למעורבות בפיגוע, תושבי בית חנינא, מ.פ שועפאט וענאתא בשנות ה-20 לחייהם.
המשטרה, בסיוע כוחות צה"ל, חסמה את התנועה מהמחנה ומהעיירה הפלסטינית הסמוכה ענאתא. היציאה ממחנה הפליטים נעשית בצורה מצומצמת ותחת בדיקות קפדניות. מאז הלילה, הוזרמו לתוך המחנה עשרות לוחמי מג"ב, כוחות מיוחדים של המשטרה, כלבנים וחיפוי נוסף של מסוק משטרתי, שחג מעל המחנה, במטרה לאתר את המחבל שלפי הנחת העבודה – חמוש. החיפושים נעשים על סמך מודיעין שנאסף מהרגע להרגע בתוך דירות במחנה. אחיו של המחבל הסגיר עצמו לכוחות המשטרה.

צילום: פלאש 90
בתחקור שאחרי הפיגוע עלה כי המחבל תפס טרמפ עם ארבעה צעירים, וסיפר לנהג כי נוסע למודיעין. כשהגיעו למחסום סמוך לשעה 21:00 הוא יצא מהרכב, ירה שבעה כדורים ואז נתקל במעצור. נוסעי הרכב, נמלטו לכיוון ענאתא שניות אחרי שהחל הירי ככל הנראה כתוצאה מהחלץ, והמחבל נאלץ לברוח רגלית לתוך מחנה הפליטים שועפט. זהותו נודעה מהר למערכת הביטחון – והוא ללא עבר ביטחוני, וללא שיוך לאחד מארגוני הטרור.
לפי שעה ההערכה בקרב גורמי הביטחון היא שהמחבל פעל לבד ועל דעת עצמו, כפי שמעידה העובדה שנהג הרכב שהיה עמו הסגיר עצמו מהר יחסית – כמו שעשה כאמור גם אחיו, שהגיע בהמשך למחסום והסגיר עצמו.
כוחות גדולים של משטרת מחוז ירושלים ומג"ב, בשילוב יחידות משטרתיות מיוחדות, שב"כ וכוחות צה"ל, ממשיכים לפעול במצוד אחר המחבל – תוך ביצוע סריקות נרחבות ומגוון פעולות נוספות ללכידתו. במחסום עצמו תושבים לא יכולים לעבור באמצעות כלי רכב, אך כן יכולים לצאת ולהיכנס באופן רגלי.

פעילות כוחות הביטחון במחנה שועפאט. צילום: דוברות המשטרה
בתוך כך, מצבו של המאבטח האזרחי שנפצע ומאושפז בהדסה עין כרם מוסיף להיות קשה מאוד ולא יציב. ד"ר סמואל מוסקוויסי, מנהל היחידה לניתוחי בסיס גולגולת ובלוטת יתרת המוח בבית החולים, עדכן: ״אתמול בשעות הערב הגיע אלינו מטופל בן 30 עם פצע ירי בראשו. הוא מייד טופל על ידי צוות טראומה, הועבר לחדר ניתוח ועבר ניתוח על ידי צוות נוירוכירורגי. כעת הוא מונשם ומורדם ביחידה לטיפול נמרץ נוירוכירורגי ומצבו קשה מאוד".
הפיגוע מסמן עליית מדרגה נוספת במתיחות הביטחונית הנשמרת לאורך תקופת החגים בשטחי יהודה ושומרון בכלל ובאזור מזרח ירושלים בפרט. במערכת הביטחון שומרים על דריכות מחשש כי פיגועי ירי מהסוג שהתבצע הערב מעניקים השארה לגורמים נוספים לצד התרחבות העימותים לאזורים נוספים.
נשיא המדינה יצחק הרצוג מסר: "שולח תנחומים למשפחתה האבלה של לוחמת צה"ל, סמל נועה לזר, ששמחת החג הפכה עבורה לאבל נורא. מתפלל להחלמת הפצוע מפיגוע הירי בירושלים. אף מחבל נתעב לא ישבור את רוחנו. נילחם בטרור ונמשיך לבנות את חיינו ולשמור על שגרת החגים. סומכים על צה״ל ועל כוחות הביטחון".
ראש הממשלה יאיר לפיד כתב: "בלב שבור קיבלתי את ההודעה על מותה של לוחמת צה"ל, סמל נועה לזר מגדוד ארז, שנרצחה בפיגוע ירי על ידי מחבל מתועב. בשמי ובשם ממשלת ישראל אני שולח ניחומים למשפחתה וחבריה, אין מילים שיכולות להקל על האובדן הגדול. לא נשקוט ולא ננוח עד שנמצה את הדין עם הרוצחים הנתעבים. יהי זכרה ברוך".
שר הביטחון בני גנץ אמר: "צער עמוק על נפילתה של לוחמת צה״ל סמל נועה לזר בפיגוע במעבר שועפט. אני מאחל רפואה שלמה לפצועים. המאבק בטרור יימשך בכל הגזרות ובכל העוצמה הנדרשת. נשים את ידינו על המחבל המתועב ועל כל מי שסייע לו".





















שם לתפילה?
חיים דוד בן אסתר
😟🤧🤮😭😭😱🤛🏿🤛🏿🤛🏿🤛🏿👹
ימח שמו …
ברוך דיין האמת אבא רחמים
ימח שמםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
ימח שמם אמן כולם שם ימותו
מזעזע
זה נראה כמו פשלה של החיילים שעמדו מסביב, ברחו במקום לחסל את המחבל.
לפעמים זה אינסטיק ולאו דוקא בכונה
זה לא פשלה, פשוט יש לנו מדינה מטומטמת והם פחדו לירות שלא יעשו להם משהו.שמים חיילים במחסום נותנים להם נשק וכשהם יורים במחבל,חוקרים אותם במקום לתת להם צל"ש
ימח שמו שיצלו אותו בשיפוד רותח , רק בשביל להפגיש אותו עם המלאכי חבלה שרק שם יתחיל העונש האמתי שלו
מפחידדדד שימותו כל הערבים ימח שמם
יחתיכת גזענים מלוכלכים מה עשו לך כל הערבים
אם אתה אוהב ערבים אני מברך אותך שהילדים שלך יתחתנו איתם
אמן שיקרה לך מה שמאחלים לערבים!!!
מה עשו כול היום פיגועים
אם את/ה יהודים אתה צריך להתבייש בתגובה הזאת!!!
מפחידדד😒 שימותו כל הערבים ימח שמם🤮🤮
ימח שמם של כול הערבים
ימח שמם
כל הכבוד לך בנט נהיית ימני שוב תמיד האמנתי בך כל הכבוד לך זה לא מובן מאליו אצביע לך בבחירות הבאות שתתמודד אין עליך!!!!!
ימח שמם😪🥵😞😩😰😢
ימ’’ש
ימותו כל הערבים אמן….תעיפו גם תאלה שעדיין בכנסת…וכל המרחמים עליהם תראו שוב את הסירטון
שרוף על נוער גבעות