חימום היחסים בין המדינות, הוביל לתוצאות חיוביות. שגרירת ישראל בטורקיה, אירית ליליאן, הגישה היום (שלישי) את כתב האמנה שלה לנשיא הטורקי ראג'פ טאיפ ארדואן. הגשת כתב האמנה מתקיימת לאחר למעלה מארבע שנים בהן לא היה שגריר ישראלי מואמן ורשמי בטורקיה. את המהלך הוביל בעיקר נשיא המדינה כיום, יצחק הרצוג, בסיוע של בנט ולפיד.
השגרירה אירית ליליאן מסרה לאחר הטקס בארמון הנשיאות, כי "היה זה מעמד מרגש וממלא את הלב בתקווה. כולנו ציפייה כי תהליך ההתקרבות המדינית בין ישראל לבין טורקיה יתגבר, יתרחב וישתרע על תחומים רבים של שיתוף פעולה. לטובתנו, לטובת הרפובליקה של טורקיה ולטובת האזור כולו. כאן נהוג לומר אינשאללה ולקוות שאכן יעלה רצון".
ממשרד החוץ נמסר: "טקס הגשת כתב האמנה מתקיים על רקע התחממות היחסים בין ישראל לטורקיה בשנה האחרונה". בתחילת החודש הגיש השגריר הטורקי טורונלאר את העתק כתב האמנתו במשרד החוץ לראש הטקס והוא צפוי בקרוב להגישו בטקס רשמי לנשיא המדינה יצחק הרצוג. הטקס, כפי שהתרחש בטורקיה, יתקיים בבית הנשיא בשכונת טלביה בירושלים.




















