צילום: ערוץ הכנסת
בזמן שאלפי מפגינים מוחים מחוץ למשכן הכנסת, החל היום (שני) דיון הקריאה הראשונה במליאה על חלק מסעיפי הרפורמה המשפטית. הדיון צפוי להימשך כ-3 שעות, ובמסגרתו נואמים חברי כנסת מהקואליציה ובכירי האופוזיציה, בהם ראש האופוזיציה יאיר לפיד.
הצעות החוק שעולות היום לקריאה ראשונה הן 2 תיקוני חקיקה. האחת – שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, כך שלקואליציה יהיה רוב בבחירת שופטים, גם לבית המשפט העליון וגם לבתי משפט שלום ומחוזי. השנייה – תיקון לחוק יסוד השפיטה שבמסגרתו תישלל מבג"ץ היכולת לפסול חוקי יסוד. את שתי ההצעות יציג מעל דוכן הכנסת יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן.
בתוך כך, מהומה התרחשה במליאה כאשר יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, הורה לחברי הכנסת שלא להכניס תיקים למליאה, זאת בעקבות חשש שחברי הכנסת ייכנסו למליאה עם מוצרים פרובוקטיבים ויחוללו מהומה בעת ההצבעה על הרפורמה המשפטית. יצוין כי מהלך זה הינו חסר תקדים.
במהלך ההצבעות על הצעת אי-האמון בממשלה ח"כ מירב בן ארי הזדעקה והתרעמה מדוע בודקים לחברי הכנסת את התיקים בכניסה למליאה: "לקחת תיק של חבר כנסת ולפתוח אותו? ירדתם מהפסים? למה אתם שותקים? בחיים לא בדקו לי פה תיק, את כל הכללים אתם שוברים".
במקביל, טרם החל ח"כ שמחה רוטמן להציג את הצעת החוק – הניפו רבים מחברי האופוזיציה את דגלי ישראל. יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, הורה להוציא מן המליאה את כלל חברי הכנסת שהניפו דגלים או התעטפו בהם, ואמר: "חשבתי שאולי חשוב שקולכם יישמע אבל כנראה שאינכם רוצים בכך. אתם מבזים את הדגל כמו שאתם מבזים את המליאה".
חברי כנסת מהאופוזיציה צעקו "בושה" לעבר יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן בזמן שנאם. הנאום הופסק פעם אחר פעם, על רקע צעקות האופוזיציה. חברי הכנסת מיכל שיר, מירב בן ארי, יואב סגלוביץ' ורם בן ברק מיש עתיד הוצאו מהמליאה אחרי שלוש קריאות.





















צודק לחלוטין
תעשו טובה אל תשימו תמונה שלו
נכון מאוד
הרחק מן הכיעור ומן האנשים הכעורים