רפורמת הסלולר תבוטל? פרסום ראשון: ל'חדשות JDN' נודע היום (שישי) כי כבר למעלה מחודש שיו"ר דגל התורה, ח"כ משה גפני, מעכב החלטה של שר התקשורת שלמה קרעי לביטול רפורמת הנדל בנוגע לקומה הכשרה בסלולר. באגודת ישראל ניסו לשכנע אותו לבטל את הרפורמה במיידית, הבטחת בחירות מרכזית של יהדות התורה, אך עד כה ללא הצלחה.
לפני כחודש נערכה פגישה בין קרעי לגפני, בהשתתפות השר יצחק גולדקנופף ויו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי. נושא הפגישה היה ביטול רפורמת הנדל, כאשר כל הצדדים תמכו בביטולה באופן מיידי. אלא שגפני הציב דרישה שלצד ביטול הרפורמה תעבור החלטה על הקמת ועדת רבנים חדשה לסלולר, שתהיה מורכבת מרבני דגל התורה, במקום הוועדה הקיימת כיום.
השר גולדקנופף, שוועדת הרבנים הקיימת כיום מזוהה יותר עם הצד החסידי של יהדות התורה, הביע הסכמה לכך שתוקם ועדת רבנים חדשה. אלא שגפני דרש שכל המספרים שנמצאים בקומה הכשרה של הוועדה הקיימת כיום, 40/50 אלף מספרים, יעברו לידי הוועדה החדשה שתוקם. לכך גולדקנופף התנגד, בין היתר בעקבות חשש שהוועדה החדשה תתיר דברים שהוועדה כיום אוסרת, "כגון אסמסים" לדבריו.
בעקבות סירובו של גולדקנופף, גפני התנגד לביטול רפורמת הנדל עליה הביעו גדולי התורה את דעתם כי מדובר ב"רפורמה" שמסוכנת לרוחניות של עם ישראל. בשלב זה התערב השר קרעי שישב בחדר, ושאל את גפני: "מה הבעיה שתקימו ועדה חדשה, בלי שכל המספרים יעברו אליכם אוטומטית, והרבנים יוציאו הוראה לעבור לוועדה החדשה? מה שהייתי עושה עם הרב מאזוז שליט"א היה אומר לי לעשות". גפני הסביר שהוראה לבדה לא תספיק, ולכן הוא רוצה לחייב שמספרי הקומה הכשרה יעברו לידי הוועדה החדשה.
עד כה אין התקדמות בנושא, והרפורמה לא בוטלה כבר למעלה מחודשיים מאז הוקמה הממשלה. ל'חדשות JDN' נודע בנוסף כי בשבוע הבא נקבעה פגישה משותפת לקרעי, גפני, גולדקנופף ודרעי – שם יבדקו האם ישנו שינוי בעמדות אחד הצדדים. בפגישה הקודמת דרעי לא הביע תמיכה בצד כזה או אחר, אך כך ניסה לשכנע את גפני להגיע להסכמות על ביטול הרפורמה. עוד נודע כי גורם נוסף שמעורב בפרטים הוא השר איתמר בן גביר, שמתעדכן על ההתקדמויות ואף הכניס את הנושא להסכם הקואליציוני.





















גפני השתלטן רוצה לחייב את כל החסידים להיות תחת ועדה ליטאית חוצפה היה לא תהיה
פשוט שקרן או לא יודע לקרוא ולהבין.הדרישה היא פשוטה שכל נושא מספר כשר יוכל להיות באיזה וועדה שהוא רוצה ולא איפה שאתה או העסקנים שלך יקבעו לו.
צודק לגמרי. מאחר וכבר נוצרה המציאות שהמספר הכשר הוא כמו הגדרת כשר ברבנות. אין מנוס מלהכניס גם רבנים שחושבים שונה מאדמו"ר מסויים. ואמר לי רב גדול "מי יודע אילו היתה מתקבלת דעת הרבנים שלא ראו סכנה באס אם אס כיום לא היו נופלים מהמאושר לטרף גמור"
טוב, נצטרך להתרגל לחיות עם הרפורמה של הנדל, העיקר שגפני יהיה מבסוט… זו כנראה הוראת ראשי מועצת גדולי התורה של 'דגל התורה', כאיש אחד, וכי אפשר בכלל להעלות על הדעת אחרת??….
סוף סוף נגן בפלאפון
מי שלא הבין הוועדה הקיימת רוצה לשמור את כל המספרים הקיימים כבני ערובה לשגעונותיו הקיצוניים במקום וועדה שמגיע לעזור לציבור שומרי התורה
זה נכון שגפני שתלטן מגעיל אבל זה לא סותר שהוועדה צריכה לשחרר קצת. רישמית. אסור נגן ומצלמה אבל למי אין? עוד משהו שצריך להישא מהרפורמה זה לבטל את הצינתוקים של קופות הצדקה לרבבותיהם.
דוברי ה וועדה עלו להתקפה…המילונים שהם סחטו מהציבור הולכים להיפבק…איזה לחץ.
וועדה של מושחתים עושים כסף מאברכים איזה מגעיל ואשים מגבים אותם םשוט בטשה
זכותו של אדם להישאר עם המספר שלו ולקבל SMS.
גפני צודק.
ובעצם זה דעתם של הרבנים הליטאים. כבר בהתחלה הרב אלישיב רצה שלא לאסור SMS.
זכותו של אדם להישאר עם המספר שלו ולקבל SMS.
גפני צודק.
ובעצם זה דעתם של הרבנים הליטאים. כבר בהתחלה הרב אלישיב רצה שלא לאסור SMS.
קבלו כולכם מספר כשר לגיהינום.
כמה שחיתות יש בוועדה של היום אני עם כשר רק כי הרבנים אמרו אבל הצינתוקים הם סיוווטט ואיכות המכשירים הכשרים שרק הם מאשרים אחרי שהיבואנים משלמים להם טבין וטקילין וכמובן התשלום הזה עובר אלינו הצרכנים. נחשפתי מקרוב להתנהלות שלהם כלפי יבואני מכשירים ופשוט התחלחלתי כמה שחיתות!
זה נראה דומה-לדמות את זה לכשרות בירקות למשל שיש הרב לנדאו ויש בדץ-שארית-אפרתי-רובין ועוד
אך לצערינו הרב זה בכלל לא דומה וכולם חייבים להבין את זה
לאכול עגבנייה לא כשירה=אין יצר הרע גדול-כל אחד מקשיב לרבותיו ויש לו מצפון
בשונה מטכנולוגיה שזה הנסיון של דורנו-יש יצר הרע ענק ענק ומצפון שיורד מפעם לפעם…
לכן אני מסכים ומבין שצריך אולי שינוי בוועדה הקיימת
אך אסון יהיה פה אם יהיה כמה כשרויות…."אני יש לי פאלפון עם כשרות הרבנות קרית שמונה"
תחשבו על זה טוב טוב ותבינו אותי
צריך שינוי בוועדה הקיימת שתעשה טוב לכולם ולא עשר ועדות וכשרויות כי אז איבדנו את זה סופי
הלוואי וכולם יראו את זה ויסכימו איתי וזה יעזור
ההסברים שלך נשמעים כמו הסברי השמאל לרפורמה המשפטית, התחרות תעשה רק טוב לכל מחזיקי הסלולר וגם לא יחרב העולם באם יאפשרו לאנשים לשלוח הודעות
'חברה' קצת כבוד אחד לשני, כל אחד מגיב כאן כאילו האמור בכתבה הוא 'תורה מסיני' העובדות הרבה יותר פשוטות השאלה האם תמשיך להיות 'בעלות' על המספרים הכשרים ל'ועדת הרבנים לעניני תקשורת" (לשליטה בלעדית באפשרויות התקשורת, וב'קופונים' שנגזרים מכל מס' כזה (כולל ממכירת הרשימה לועדות הצדקה למיניהם כשאין אפשרות מניעה לכך) או ויתור השליטה לועדה נוספת שאולי תשנה קצת את אפשרויות החסימה (דבר שיגרום להרבה מאד אנשים להתנייד)
הפכו מ מקבצי נדבות לשליטי העם