ראשי הבנקים וראשי המשק בהובלת הראל ויזל הגיעו היום (שלישי) אל בית הנשיא בירושלים כדי לתמוך בו לקראת פרסום המתווה הרשמי שלו, ככל הנראה בהמשך השבוע. לפי דיווח ב'חדשות 12', מאחורי הקלעים פועלות כמה דמויות מסקרנות במיוחד – ראש המוסד לשעבד יוסי כהן, ראש השב"כ לשעבר יורם כהן, ומפקד חיל האוויר לשעבר אליעזר שקדי.
בפגישה היו בכירי המשק נחרצים בעמדתם שיש לעצור את תהליך החקיקה, והזהירו שאם הרפורמה המשפטית תעבור כפי שהיא ייגרם נזק כבד לכלכלה הישראלית. הם אמרו כי כבר עתה אומרים להם כי עסקים יימנעו מלהגיע לישראל. "מישהו חייב ללחוץ על הברקס, לאירוע הזה יש השפעה קטלנית על מדינת ישראל", הזהירו.
ראשי המשק הגיעו לנשיא כדי לתת לו רוח גבית לפני הצגת מתווה הפשרה שלו. ייתכן שהמתווה יוצג מחר, אבל הדבר עדיין לא נקבע. "המסרים שלך הם תקווה מאוד גדולה", אמרו להרצוג. הם אמרו לנשיא כי אף שאינם יודעים מה תכלול הצעתו, הם כבר תומכים בה. "כל מה שתניח יעזור למדינה לשמור על הדמוקרטיה שלה", חזרו ואמרו.
בשבוע שעבר נפגש הנשיא עם נציגי פורום החברות הגדולות במשק, שהביעו בפניו את דאגתם מהנזק שעשוי להיגרם לכלכלת המדינה מהרפורמה המשפטית, כפי שהיא מקודמת כעת על ידי הממשלה. בפגישה, בה נכחו נציגים של 27 החברות הגדולות במשק, הם סקרו בפני הנשיא את הסכנות הפוטנציאליות לכלכלה במידה ולא יהיה מתווה מוסכם, וביקשו ממנו להמשיך במאמצים להביא להסכמה רחבה.
ביום חמישי קרא הרצוג לעצור את חקיקת הרפורמה המשפטית, משום שלדבריו, הצליח להביא להסכמות על רוב הנושאים. "יש מספיק הסכמות כדי לזנוח את החקיקה ולהביא מתווה אחר מוסכם לוועדת החוקה", אמר בנאום שנשא לאומה. "מכלול החקיקה שנידון כעת צריך לעבור מהעולם – ומהר. הוא שגוי, הוא דורסני, הוא מערער את יסודותינו הדמוקרטיים ולכן יש להחליפו במתווה אחר מוסכם".





















סליחה אבל את הפיתרונות מהשמאל שאתה מבי שמענו בשפע. כך כשתיהיה נשיא של כול העם ניתיחס