ראש הממשלה בנימין נתניהו התרשם במהלך השבועות האחרונים כי אם הרפורמה המשפטית לא תרוכך, שר הביטחון יואב גלנט יגיש את התפטרותו מהתפקיד, כך דווח הצהריים (שני) עמית סגל ב'חדשות 12'. נתניהו שיתף את השרים אמש בדברים.
לפי הדיווח, מאחורי הקלעים התנהלו בשבועיים האחרונים שיחות קשות בין ראש הממשלה ושר הביטחון, שבה שיקף גלנט לנתניהו את המצב האמיתי בצבא ובמערכת הביטחון על רקע מה שנראה היה אז כחוסר מוכנות להתפשר.
נתניהו אמר אחר כך בדיונים לשרים אחרים כי הוא מעריך בסבירות גבוהה שאם לא תהיה פשרה, גלנט כנראה יתפטר. טרם ברור האם גלנט יסתפק בפשרה החד-צדדית שאליה הגיעו אתמול ראשי הקואליציה, שלא סיפקה את המתנגדים לרפורמה המשפטית. בשלב זה הוא בוחן כיצד תתקבל הפשרה החדשה בצבא.
בתוך כך, חברי ועדת החוקה, חוק ומשפט בראשות ח"כ שמחה רוטמן, התכנסו הבוקר, שעות לאחר ההודעה של ראשי הקואליציה על מתווה חדש, להמשך הדיונים על חוקי הרפרומה המשפטית. הסעיפים בהם עוסקים- חיזוק הפרדת רשויות, והוראות לעניין הוועדה לבחירת שופטים.
שני הסעיפים נמצאים בשלב ההכנה לקראת קריאה שנייה ושלישית. בקואליציה הודיעו שהם מתכוונים להשלים את חקיקת הוועדה למינוי שופטים עד לסוף המושב הקרוב, ואת שאר החקיקה להמשיך אחרי הפגרה. המשנה ליועמ"שית אמרה בדיון: " המתווה פוגע בעצמאות מערכת המשפט, מייצר פוליטיזציה".
יו"ר הוועדה רוטמן פתח את הישיבה כשאמר לבאי הדיון: "יש לנו היום בשורה". הוא עדכן על המתווה שגובש ואמר: "ההצעה הזאת הגיעה לאחר שנתקלנו בהחרמה מצד האופוזיציה, זאת הושתת יד נוספת. יש עכשיו למעלה מ-50 יום עד שהחקיקה תמשיך, חוץ ממה שנעשה היום, ויש את כל הזמן הזה להידברות. אנחנו יכולים לחזור אחרי הפסח וימי יהזיכרון מאוחדים". הוא פנה לחברי האופוזיציה וקרא להם לדרוש מהמנהיגים שלהם לשבת ולהידבר: "תפסיקו, אתם שורפים מדינה לשווא אתם מחרימים ממשלה נבחרת לשווא".





















בלי איומים. לכל אחד יש מחליף…לא שכחנו שגלנט היה חבר ב"פורום החווה" (חוות השקמים של שרון) והיה שותף לפשע הגירוש מגוש קטיף
מצויין . לאט לאט נחשפים הסוסים הטרויאנים של השמאל גם ככה מאז שהוא מונה בנתיים המצב הביטחוני ממש גרוע לא שאנחנו שמים מבטחנו בבשר ודם אבל ברמה הביטחונית מדיניות קשה עם מתיישבים יד קלה מול שיגור רקטות מעזה הכלה אינסופית והרבה מפגעים שעושים פיגועים. אם השם לא ישמור עיר שווא שקד שומר אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים!
חזק
הלוואי שיפוטר
איזה שטויות אתם כולכם מדברים.
גלנט מדבר מתוך מצוקה פנימית שקיימת בצהל. המילואימניקים מסרבים להתגייס.לא סופרים את הרמטכל כל שכן לא את גלנט …יש אווירה של כאוס,הפקרות מה אתם רוצים שיהיה לו חשק להמשיך לכהן כשר הביטחון???