הקפאת הרפורמה המשפטית: מאז החלו הדיווחים על הצהרתו הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו, להקפאת החקיקה, ראשי המפלגות החרדיות שותקים ולא מתייחסים לנושא. בשיחות סגורות הם מביעים תמיכה בהקפאת הרפורמה, במטרה להרגיע את הרוחות הסוערות מאוד בישראל, אלא שהצהריים (שני) דווח ב'וואלה' על ראש מפלגה אחת שדווקא התנגד בתחילה.
לפי הדיווח, בישיבת ראשי סיעות הקואליציה שהתקיימה הבוקר, דווקא יושב ראש מפלגת 'יהדות התורה, שר השיכון והבינוי ח"כ יצחק גולדקנופף, הביע סירוב להקפאת חקיקת הרפורמה. "אתם משאירים את המפגינים עם האקדח ביד? כדי שמה? שימשיכו לירות עלינו בכל הזדמנות?", תהה גולדקנופף בפני רה"מ וחבריו לקואליציה. "תעבירו את החקיקה והמחאה תירגע", הוסיף.
עם זאת, בהמשך הישיבה השר גולדקנופף הסכים עם עמדת רוב ראשי סיעות הקואליציה לפיה נדרשת עצירה של חקיקת הרפורמה, לפחות עד לאחר פגרת הפסח אליה תצא הכנסת בסוף השבוע הנוכחי. עמדתו של גולדקנופף השתנתה בפרט לאחר שיו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני, ויו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי, הביעו תמיכה בהקפאת החקיקה כפי שהציע נתניהו.
עוד דווח, כי יו"ר עוצמה יהודית, השר לביטחון לאומי ח"כ איתמר בן גביר, אמר לנתניהו בישיבת ראשי הקואליציה: "אני רוצה לפרוש מהממשלה ולתת לכם רשת ביטחון מבחוץ. גם ככה היועצת המשפטית לממשלה לא נותנת לי לתפעל את המשטרה. אז בשביל מה אני טוב? רק בשביל להביא להם את ה-9 מיליארד שקל?". כעת נתניהו נפגש איתו בניסיון לשכנע שמצד אחד יישאר בממשלה – ומצד שני הרפורמה תוקפא.





















אין על בן גביר, כל הכבוד.