עמותת "ישראל חופשית" עתרה היום (שלישי) לבג"ץ נגד חוק החמץ. העתירה הוגשה בעקבות המקרה בבית החולים לניאדו בתניה, בו נמנעה כניסתה של אישה עם חבילת ופלים לא כשרים לפסח למרכז הרפואי.
בעתירה שהוגשה הבוקר דורשת תנועת "ישראל חופשית" מבית המשפט העליון להתערב מיידית כדי למנוע חיפוש בתיקים או חיפוש גופני של הבאים בשערי בתי החולים, ולעצור אפשרות של מניעת כניסה של מטופלים ומבקרים לבתי חולים בעקבות העובדה שמצוי ברשותם חמץ. בעתירה נכתב: "עניינה של העתירה הפרה גלויה, בוטה ומוצהרת של בית החולים לניאדו את הוראות החוק, כמו גם את הצו שניתן על ידי בית המשפט תוך עצימת עיניים של שר הבריאות ומשרדו".
חוק החמץ קובע כי ביכולתם של מנהלי בתי החולים להחליט אם לאסור על הכנסת חמץ למחלוקות במהלך חג הפסח בעמותה טוענים כי "בניגוד לסברה הרווחת סמכויות החוק מאפשרות לבית החולים רק לידע בנוגע להחלטת מנהל בית החולים, ואין באפשרותו למנוע מאזרחים לצרוך מאכלים מסוימים או למנוע כניסה עמם".
אורי קידר מנכל תנועת ישראל חופשית מסר: "אסור לקבל מצב שבו בית החולים לניאדו ממשיך להתעלם מהחוק בצורה בוטה ולפגוע במטופלות והמטופלים שלו. בית החולים מקבל מאות מיליוני שקלים מכספי הציבור בשנה, הוא כפוף לחוק גם אם מנהליו חושבים אחרת".
לדבריו, "אנחנו מתכוונים לוודא שגם בלניאדו וגם בכל בית חולים אחר לא ימנעו מאנשים שנמצאים ממילא במצב לא נוח שהביא אותם מלכתחילה לבית החולים לסבול מחיטוט אגרסיבי בתיקים והחרמת האוכל שלהם. לא תהיה בישראל משטרת דת, גם אם יש כמה מבולבלים שחושבים אחרת".





















אם הבגץ יפסול את החוק הזה יהיה פיצוץ במדינה בין האזרחים.. גם ככה מליוני אזרחים איבדו כבר את אמונתם בבגץ והמצב רק מחמיר
אפשר לומר עליו בבטחה "לכם ולא לו, אלו היה שם לא היה נגאל"!
אבל במדינת בג"ץ (שכבר מזמן אינה ראויה לתואר הקדוש "ישראל"…) אסור אפילו לומר בפה "הקהה את שיניו"…)
מה הבעיה לעבור על החוק הרי גם השמאל ברגע שיש משהו שזה נוגד את העקרונות שלו הוא גם מצפצף על החוק, ראה ערך הפגנות השמאל נגד הרפורמה