נתון מדאיג ודרמטי: לפי נתוני משרד התפוצות ברבעון הראשון של שנת 2023 חלה עלייה של 22% בהיקף כלל האירועים האנטישמיים בעולם ביחס לרבעון המקביל בשנת 2022. ביחס לאירועים האנטישמיים האלימים חל גידול של 48% ביחס לתקופה המקבילה. נתון נחשף במהלך ישיבה שהתקיימה היום (שני) בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות,
כאמור, לפי נתוני משרד התפוצות ברבעון הראשון של 2023 חלה עלייה של 22% בהיקף כלל האירועים האנטישמיים ברחבי העולם ביחס לרבעון המקביל בשנת 2022. בנוסף, חלה עלייה של 48% בהיקף האירועים האנטישמיים האלימים. 68% מהשיח האנטישמי ברשתות החברתיות סווג כ-"אנטישמיות חדשה" – דמוניזציה ודה-לגיטימציה של ישראל.
שר התפוצות עמיחי שיקלי אמר: "הכלל שלנו במשרד הוא שאנחנו מגיבים על כל תקרית אנטישמית שמרחשת ברחבי העולם. רק לחץ אגריסיבי מצדנו מביא לתוצאות בשטח. האנטישמיות החדשה בעולם היא הדה לגיטמציה של מדינת ישראל. אנחנו פועלים יחד עם משרד החוץ שמדינות ברחבי העולם יאמצו את ההגדרות הרחבות של האנטישמיות סביב אמנת "IHRA". אנחנו מבצעים מחקרים ויוצאים לקמפיינים כדי לשלול את הדה-לגיטימציה של הארגונים האנטי ישראליים השונים ברחבי העולם".
"אנחנו רואים תופעה של קהילות שמותקפות בצורה אנטישמית הולכת ונעשות קטנות יותר. במבצע "מגן וחץ" פתחנו חמ"ל שמטרתו להנגיש את המידע לעיתונאים הזרים ברחבי העולם. קיימנו תדרוך של 50 עיתונאים ואנשי תקשורת אירופאים מובילים הפעלנו חדר מצב תודעתי של המשרד בשדרות, לשם תיעוד והפקת חומרים. בנוסף, הפעלנו חדר מצב בג'וליס לצרכי ניטור ויצירת חומרים בשפה הערבית", הוסיף.
אבי כהן סקלי, מנכ"ל משרד התפוצות התייחס לסיוע שמשרד התפוצות מעניק ליהודי אוקראינה בזמן המלחמה: "אנחנו מקצים תקציב של כרבע מיליון דולר שהולך לצרכים של מיגון פיזי של מבני הקהילה. מעבר לזה אנחנו מקצים תקציב של כ- 12 מיליון שקלים שמטרתו הוא לחזק את החוסן הקהילתי והנפשי של היהודים באוקראינה ומעניק תמיכה במחנות הקיץ לפליטים".





















אם כל הכבוד, זו לא כזאת עליה דרמטית. מאז הקמת הממשלה, היקף האמירות והאירועים האנטישמיים בישראל כלפי היהדות והציבור האמוני/דתי גבוה הרבה יותר… (ואולי השקלול של האמירות בישראל עם הנעשה ברחבי העולם גרם לעליה הגבוהה באירועי האנטישמיות…)