הסתיימה עבודת מטה של מנהלת התיאום והקישור לחברון וקצין מטה דתות במנהל של המעלון במערת המכפלה שבחברון. חניכת המעלון היא חלק מתכנית משמעותית להנגשת האתר ההיסטורי לכלל האוכלוסיה – שכלל בין היתר גם סלילת שביל גישה נגיש לאתר ובפרט למעלון לבעלי צרכים מיוחדים. פרויקט ההנגשה נעשה בהובלת המנהל האזרחי ובהשתתפות: משרד הביטחון, החברה הממשלתית לתיירות במשרד התיירות, המשרד לשירותי דת וגורמים נוספים. עלות הפרויקט – כחמישה מיליון שקלים.
במהלך העבודות להקמת המעלון, אותן ביצעו אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון ויחידת קצין מטה ארכיאולוגיה במנהל האזרחי, נמצאו ממצאים ארכיאולוגים נדירים מתקופות שונות כגון: מטבעות, שברי חרסים ושרידי מבנים. הממצאים הארכיאולוגים הנדירים הועברו להמשך מחקר וטיפול של יחידת קמ״ט ארכיאולוגיה במנהל האזרחי.
בשבוע הבא ביום חמישי יתקיים במערכת המכפלה טקס חניכה בראשות ראש המנהל האזרחי, תת-אלוף פארס עטילה, ובהשתתפות כלל הגורמים הרלוונטיים שעבדו יחד על הפרויקט בשנתיים האחרונות. במנהל מדגישים כי הציבור הרחב מוזמן להשתתף בטקס.
ראש המנהל האזרחי, תת-אלוף פארס עטילה מסר: "מדובר ברגע היסטורי. פרוייקט הנגשת מערת המכפלה הינו אחד מהפרויקטים החשובים ביותר אותם קידם המנהל האזרחי בתקופה האחרונה. אני מודה לכלל השותפים שנרתמו לפרויקט החשוב הזה בשנתיים האחרונות. בשם כל המנהל האזרחי, אני מברך על סיום העבודות וסמוך ובטוח שנוסיף לפעול להנגשת אתרים קדושים וארכיאולוגיים לכלל הציבור במרחב יהודה ושומרון".
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "הנגשת המערה מאחדת את העם. מדובר במעשה הומניטרי שמראה מי באמת דואג לציבור המתפללים. מהיום יוכל כל אדם ולא משנה מהו מוצאו או מידת מוגבלותו להגיע למערת המכפלה בכבוד. חופש הדת וחופש התנועה הינם חלק מחוקי היסוד של כבוד האדם וחירותו. זכינו אחרי מאבק נחוש להחזיר את המערה לידי בניה ובכך לעזור לכלל המתפללים במקום. ארגון בצלמו ימשיך להיאבק על חופש דת ותנועה ונגישות בכל אתרי הדת והמורשת בישראל".




















