צעד נואש: ארגוני השמאל הכריזו על מהלך מחאתי חדש, אחרי שניסו להוציא את האלפים לרחובות ישראל ונכשלו – צעדה מהעיר תל אביב עד לירושלים, מול בניין הכנסת. הצעדה תתחיל הלילה (שלישי) לפי הודעת ארגוני השמאל, כאשר הם ביקשו מכמה שיותר פעילי שמאל להגיע ולהשתתף בה. לטענת דוברות ארגוני המחאה נגד הממשלה, מדובר ב"צעד שובר שוויון".
"עולים לירושלים – הערב בשעה 20:30 יחל מסע רגלי מכיכר הדמוקרטיה בקפלן ועד לירושלים. עלינו לייצר מהלך שובר שוויון", נכתב בהודעת ארגוני השמאל. לפי ההודעה, הערב, החל מהשעה 20:30, תחל צעדה מ"כיכר הדמוקרטיה" בתל אביב לירושלים.
את הצעדה יזמו פרופסור שקמה ברסלר ומשה רדמן, מ"מובילי המאבק בדיקטטורה", יחד עם מובילים נוספים במאבק וביניהם רן הרנבו, מייסד מייזם 'תקווה', ועמי דרור, ממובילי מחאת ההייטקיסטים. "המהלך הספונטני נועד לייצר לחץ שובר שוויון נגד הכוונות הדיקטטוריות של ממשלת ישראל, אשר צפויה להביא להצבעה בכנסת את חוק הדיקטטורה הראשון בתחילת השבוע הבא", לדבריהם.
"הציבור שמתנגד לדיקטטורה, מכל הקבוצות, הארגונים והמגזרים, צפוי להשתתף במסע. המשתתפים יצעדו בשעות הבוקר המוקדמות ובערב, לאחר הירידה בעומס החום.
הצועדים צפויים ללון בשטח. עדכונים שוטפים מהמסע יימסרו החל מהיציאה לדרך ועד ההגעה לירושלים", נמסר בנוסף.





















דווקא רעיון טוב לבין הזמנים
מקווה שיתיבשו בדרך
כן בטוח זה היה צעד ספונטני, ממש מהרגע להרגע….
מה שכן בהחלט הייתי ממליצה להם לעשות צעדה מקריית שמונה עד אילת ככה הם יאספו את כל האלקטורט של מרץ, טיפין טיפין לאורך כל הארץ, יחסוך להם את המפקד לבחירות הבאות ואולי יפנימו כבר שהם צריכים לשבת בשקט.
כמה כסף מקבלים על צעדה ספונטנית? זה נחשב שעות נוספות?
למה לירושלים?? אני הייתי מציע להם שילכו לעזאזל, זה יהיה צעד שובר…
מג'נונים.
למי זה מפריע?
שיצעדו.
צריך רק להזהר לא לדרוס אותם, אם הם יצעדו "באמצע הכביש".
הייתי מציע להם שיצעדו ממטולה ועד אילת.
זה פשוט כואב ועצוב אנחנו פשוט הולכים למלחמת אחים
זה לא יהיה מלחמת אחים, הדון קישוטים האלה שנלחמים בתחנות רוח , שמתעקשים לקרוא לשלטון הבג"ץ דפקטו דמוקרטיה, לא מבין כלום מהחיים שלו, אז שימשיכו לנופף באגרופים שלהם באוויר עד שירגעו.