ראש האופוזיציה, יאיר לפיד, הציב היום (ראשון) במליאת הכנסת תנאי לחזרה של מפלגתו, יש עתיד, לשיחות ההידברות בבית הנשיא: הקפאה בחקיקה למשך 18 חודשים, שנה וחצי.
לדבריו, "התפקיד שלי, והתפקיד של האופוזיציה כולה, הוא לא לסדר לנתניהו ביקורים בבית הלבן, ולא להרגיע את סוכנויות הדירוג שנתניהו שיקר להם. אם הממשלה רוצה להגיע להסכמות רחבות, חובת ההוכחה עליה. כל עוד אין הקפאה בחקיקה, אין טעם ואין היגיון לדבר על חוקים אחרים או הסכמות אחרות, מפני שברור לגמרי שהממשלה שוב תברח ברגע האחרון".
בהתייחס למשא ומתן ולניסיונות להגיע להסכמות עם הקואליציה בנוגע לרפורמה המשפטית טען ואמר כי "במהלך השבועות האחרונים, ובעיקר במהלך השבוע האחרון, עשיתי כל מאמץ להגיע להסכמות רחבות עם הממשלה והקואליציה. היו אנשים רבים, גם בתוך המחאה, גם בתוך המפלגה שלי, שלא אהבו את זה. אני מכבד את דעתם, אבל זו הייתה חובתי לנסות. אני מאמין שעלינו לעשות כל מאמץ כדי למנוע התפרקות של הצבא, למנוע התרסקות של הכלכלה ולמנוע קרע בעם ישראל".
עוד אמר: "נכון שהאחריות היא קודם כל של הממשלה, אבל אם יש לנו ממשלה קיצונית ומשיחית שאי אפשר לסמוך עליה, לפחות אנחנו באופוזיציה צריכים לעשות כל מאמץ כדי לשמור על מדינת ישראל מהתפרקות. ביום שני גם הנשיא וגם אני חשבנו שיש כבר הסכם מוכן לחתימה. אלא שאז יריב לוין ובן גביר דפקו על השולחן ואיימו בפירוק הממשלה. ראש הממשלה נבהל, נכנע להם, וחוק הסבירות עבר במתכונת הקיצונית ביותר האפשרית".
"מרגע שאושר החוק, הממשלה מדברת על חזרה להידברות. על זה בדיוק נכתב הביטוי, 'הרצחת וגם ירשת'. איך אנחנו אמורים לחזור לדבר אתכם? כרגע הוכחתם שאי אפשר להאמין לכם. התפקיד שלי, והתפקיד של האופוזיציה כולה הוא לא לסדר לנתניהו ביקורים בבית הלבן, ולא להרגיע את סוכנויות הדירוג שנתניהו שיקר להם. אם הממשלה רוצה להגיע להסכמות רחבות, חובת ההוכחה עליה".
לטענתו, הפתרון האפשרי היחיד, והדבר היחיד שיאפשר חזרה להידברות, "הוא הקפאה בחקיקה. הממשלה והאופוזיציה צריכות לחוקק ביחד הקפאה של 18 חודשים, שבמהלכן יתקיימו השיחות בבית הנשיא. גם במהלך 18 החודשים האלה אפשר יהיה לחוקק חוקים הנוגעים לביקורת שיפוטית ולהפרדת הרשויות, אבל רק ברוב של שני שלישים – כלומר בהסכמה אמיתית בין הקואליציה לאופוזיציה, ובין כל חלקי העם".
"הקפאה כזו הייתה חלק מן ההסכם שעמדנו לחתום עליו, כך שלממשלה לא אמורה להיות בעיה לחתום עליה. זה גם אינטרס מובהק של חברי הכנסת מהליכוד שמבינים שכך אי אפשר להמשיך. כל עוד אין הקפאה בחקיקה, אין טעם ואין הגיון לדבר על חוקים אחרים או הסכמות אחרות, מפני שברור לגמרי שהממשלה שוב תברח ברגע האחרון".
לסיום קרא לפיד לרה"מ הממשלה: "נתניהו, תראה שאתה שולט בקואליציה שלך ושאתה יכול לעשות גם צעדים לטובת המדינה. מרגע שיעבור החוק הזה, ניכנס מחדש להידברות מתוך רצון אמיתי לתקן את מה שטעון תיקון".





















הלפיד חושש לכסאו שגם ככה הולך ודועך, מאנשי המחאה שהוא במו ידיו יצר אבל הגולם קם על יוצרו ולכן הוא מציב תנאים שכולם מבינים שלא ניתן לחשוב עליהם בכלל… את הטריקים השקופים האלה עשינו בכיתה ג’…. אז תתחיל להתבגר ….
לפיד שודד את זכותי לבחור . הוא פועל כלפי וכלפי מליונים כמוני שבחרו ממשלה זו כמו אל-קפונה.
מה הקשר להקפיא אם אתה מתכוון לדב ואתה מבין ומסכים אז תעביר אם לא מבין אתה לא מסכים מה הקשר להמתין ???
אולי
לפיד יודע שאפשר לעשות עסקים עם ערבים (עיין ערך מצרים, ירדן ועוד..)
אבל עם ביבי כנראה אי אפשר לעשות עסקים..
נקודה למחשבה.