אילוסטרציה. צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

המחצית הראשונה של 2023 – הקטלנית ביותר בדרכים ב-5 השנים האחרונות; רשימת הערים

198 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, עליה של 9% בהשוואה למספר ההרוגים בתקופה המקבילה בשנת 2022, כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס • איזו עיר נהרגו בה הכי הרבה?

כתבות נוספות בנושא:

198 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, עליה של 9% בהשוואה למספר ההרוגים בתקופה המקבילה בשנת 2022, כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס. על פי עמותת אור ירוק, בהשוואה לחמש השנים האחרונות (2023-2019) החציון הראשון של שנת 2023 הוא הקטלני והאדום ביותר.

הרוגים בערים ובישובים – עליה של 37%. 81 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023 בערים ובישובים לעומת 59 בני אדם שנהרגו בתאונות דרכים בערים ובישובים בחציון הראשון בשנת 2022- עלייה של 37%. מהנתונים עולה כי במחצית הראשונה של שנת 2023 נפגעו 4,164 בני אדם בתאונות דרכים בערים וביישובים – 23 נפגעים מדי יום בממוצע.

עשרת הערים עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בתאונות דרכים בחציון הראשון של השנה

1. בירושלים נפגעו 622 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם שמונה בני אדם נהרגו ו-78 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 152 הולכי רגל, 85 נהגים צעירים (עד גיל 24), 77 ילדים (עד גיל 14), 76 רוכבי אופנוע או קטנוע, ו-65 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה).

2. בתל אביב-יפו נפגעו 356 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם שישה בני אדם נהרגו ו-84 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 107 הולכי רגל, 77 רוכבי אופנוע או קטנוע, 54 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה) 39 נהגים צעירים (עד גיל 24), ו-23 ילדים (עד גיל 14).

3. בחיפה נפגעו 318 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם ארבעה בני אדם נהרגו ו-43 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 64 הולכי רגל, 50 נהגים צעירים (עד גיל 24), 37 רוכבי אופנוע או קטנוע, 34 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה) ו-18 ילדים (עד גיל 14).

4. בפתח תקווה נפגעו 192 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם אדם אחד נהרג ו-18 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 58 הולכי רגל, 40 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה), 33 רוכבי אופנוע או קטנוע, 22 ילדים (עד גיל 14) ו-18 נהגים צעירים (עד גיל 24).

5. באשדוד נפגעו 182 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם ארבעה בני אדם נהרגו ו-20 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 35 הולכי רגל, 24 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה), 19 נהגים צעירים (עד גיל 24), 18 רוכבי אופנוע או קטנוע ו-15 ילדים (עד גיל 14).

6. בבאר שבע נפגעו 169 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם שישה בני אדם נהרגו ו-25 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 42 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה), 29 הולכי רגל, 17 נהגים צעירים (עד גיל 24), חמישה רוכבי אופנוע או קטנוע, ושלושה ילדים (עד גיל 14).

7. בנתניה נפגעו 156 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם שני בני אדם נהרגו ו-156 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 49 הולכי רגל, 36 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה), 19 נהגים צעירים (עד גיל 24), 15 רוכבי אופנוע או קטנוע, ו-15 ילדים (עד גיל 14).

8. באשקלון נפגעו 102 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם שני בני אדם נהרגו ושמונה נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 24 הולכי רגל, 21 ילדים (עד גיל 14), 19 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה), עשרה נהגים צעירים (עד גיל 24) ושני רוכבי אופנוע או קטנוע.

9. בבת ים נפגעו 95 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם חמישה בני אדם נהרגו ו-20 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 42 הולכי רגל, 17 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה), 15 רוכבי אופנוע או קטנוע, 13 נהגים צעירים (עד גיל 24), ו-13 ילדים (עד גיל 14).

10. בחולון נפגעו 87 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, מתוכם שלושה בני אדם נהרגו ו-18 נפגעו קשה. מבין הנפגעים היו 33 הולכי רגל, 13 ילדים (עד גיל 14), 12 רוכבי אופנוע או קטנוע, 12 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה) ושלושה נהגים צעירים (עד גיל 24).

בתוך כך, דו"ח חדש של המועצה האירופית לבטיחות בדרכים (ETSC) חושף את גודל הכישלון של מדינת ישראל במאבק בקטל בדרכים בעשור האחרון. מהדו"ח עולה כי מדינת ישראל משתרכת בתחתית מדינות אירופה בשינוי מספר ההרוגים והפצועים קשה מתאונות דרכים בשנים האחרונות. במועצה האירופית לבטיחות בדרכים בחנו את שינוי מספר ההרוגים בתאונות דרכים בין השנים 2022-2012.

מהדו"ח עולה כי ישראל נמצאת במקום האחד לפני אחרון והגרוע מבין מדינות אירופה – מקום 31 מתוך 32 מדינות האיחוד. מדינות אירופה הורידו בממוצע את הרוגי תאונות הדרכים בשיעור של 22% ואילו בישראל מספר ההרוגים עלה בשיעור של 15.8%. ליטא, המדינה המובילה, הציגה ירידה של כ-60% במספר ההרוגים באותן שנים ופולין שהגיעה למקום הצליחה לצמצם את ההרוגים בשיעור של כ-47% והגיעה קרוב ליעד של הפחתת ההרוגים ב-50% בעשור.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

איש של אנשים: הסיפור מאחורי הלב הפועם של מלון נוף כינרת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח דרמטי: הצעד היצירתי שמקדם ארדואן כדי לקבל את החמקנים האמריקאים
ראש חוליית נוח'בה שהשתתף בטבח במחנה רעים - חוסל בתקיפה מדויקת
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בצל העימותים עם ארה"ב: מסע לוויית עלי חמינאי הסתיים במשהד
באורך כולל של כ-2 ק"מ: כך הושמדו חמש מנהרות טרור ברצועה
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיו וליבו כבר שווים | גם בגלוי וגם בחשאי, נתניהו פועל למען מטרה אחת
סוריה: נעצרו חברי החוליה שפוצצו מטענים בדמשק בזמן ביקור נשיא צרפת
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפה פרצה בבית בטייבה: אישה ושני ילדים נפצעו קשה, ילד נוסף בינוני
מחסני נשק של חיזבאללה אותרו בדרום לבנון; הרחפן תיעד את מצבורי האמל"ח

הכתבות המעניינות ביותר

פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פעוט נכווה ממים רותחים ברמת בית שמש; פונה במצב בינוני
הוכיח יכולות: כלב רובוטי סיני עובר מבחנים קשוחים בחום קיצוני
האם הלחץ הכלכלי הוא ברכה? מרן המשגיח חשף מעשה אישי מרגש
קחו עמכם דברים – מסעות החיים נועדו שנלמד לראות הכל בתוך עצמינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
קחו עמכם דברים - מסעות החיים נועדו שנלמד לראות הכל בתוך עצמינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
למי מותר לקנות דירה ומתי אפשר לשמוע מוזיקה? | פסקי הגר"ע פריד
הדולפין החמוד שב להופיע מול חופי גרמניה והדהים את המקומיים
דובה ושני גוריה הגיעו לביקור בתחנת המחקר בקוטב הצפוני
שני השב"חים סיפרו שהם אחים מירושלים; בחקירה עלה שהסיפור שונה
וואטסאפ

חדש באתר

פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
WhatsApp Image 2026-07-10 at 14.41
פעוט נכווה ממים רותחים ברמת בית שמש; פונה במצב בינוני
WhatsApp Image 2026-07-10 at 13.42
דיווח דרמטי: הצעד היצירתי שמקדם ארדואן כדי לקבל את החמקנים האמריקאים
צילום מסך 2026-07-10 132315
ראש חוליית נוח'בה שהשתתף בטבח במחנה רעים - חוסל בתקיפה מדויקת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ"ה בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ"ה בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture