ועדת הבדיקה, שמוקמת בהתאם להצעתו של סגן רה״מ ושר המשפטים לוין, קיבלה הצהריים (ראשון) באישור הממשלה סמכויות חקירה, ותוסמך לבדוק את התנהלות גורמי המשטרה, הפרקליטות ומערכות הפיקוח עליהן, בכל הקשור לביצוע פעולות רכש, מעקב ואיסוף בכלים קיברנטיים אחר אזרחים ונושאי משרה. הוודעה הוקמה על אף התנגדותה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה וכן של המשטרה.
בהצעה להקמת הוועדה הוסבר כי "כל זאת בשל הצורך לבצע אסדרה מקיפה ולספק תשתית נורמטיבית לשימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים, על מנת לחזק את אמון הציבור שנפגע בעקבות פרשת פגסוס, ונוכח הצורך להגן על הזכות לפרטיות מצד אחד, ולתת בידי גורמי האכיפה כלים אפקטיביים למאבק בפשיעה ובשחיתות מצד שני".
סגן רה״מ ושר המשפטים יריב לוין מסר אחרי האישור כי ״פרשת הרוגלות היא מהחמורות שנחשפו בשנים האחרונות. חשיפת האמת בעניין, ומניעת אירועים דומים של פגיעה אנושה בזכות אזרחי ישראל לפרטיות, היא חיונית וחשובה מאין כמותה. אני מצר על הסתייגות חלק מהגורמים המעורבים בפרשה החמורה לבדיקה מעמיקה של הנושא, חרף ניגוד העניינים החריף בו הם מצויים".
לדבריו, "אני סמוך ובטוח שחברי הוועדה, בראשות שופט מחוזי בדימוס, יעשו את עבודתם בחרדת הקודש הראויה לוועדה כה רגישה. אני מודה לחברי הוועדה, לכבוד השופט בדימוס דרורי, לעו״ד רובינשטיין ולמר בן חנן, ומאחל להם הצלחה גדולה במשימה החשובה המוטלת עליהם.״
במהלך ישיבת הממשלה על הקמת הוועדה, נוצר עימות בין המשנה ליועמ״שית גיל לימון למספר שרים. יריב לוין אמר ללימון: "הדברים שלך חמורים מאוד ומונעים זכויות אדם". עו"ד לימון השיב: "תכתוב שלא תתעסק בתיקים פתוחים". לוין: "אתם לא רוצים שנתעסק בתיקים פתוחים. אין דבר כזה. אם אנחנו יודעים שנעשה עוול בתיק פתוח לא נתעסק בו".
לאחר מכן אמרה השרה דיסטל: "אתה אומר שאם יש עיוות דין לא נתעסק בו?". השר קרעי הצטרף: "היועמ"שית של משרד המשפטים נזפה בייעוץ המשפטי שלי". השרה סילמן: "הייעוץ המשפטי של משרד המשפטים גם איים עליי בעניין הפיילוט של רחצה במעיינות". שר האוצר סמוטריץ׳: "אל תדאגו, אנחנו נתעסק רק בפושעים אמיתיים לא במלאכים עם כנפיים טהורות". השרה מאי גולן: "מה זה השתלטו עלינו? הם חושבים שכולנו מטומטמים? חייבים לגדוע את התרבות של ׳לתפוס בגרון׳".





















כל הכבוד לשר לוין,
היא צריכה לייעץ לגדעון, ולא לממשלה.
א. השרים האחרים ינהגו להתעלם מהייעוץ שלה, היא תתייבש ותמצא את עצמה בחוץ. ב. יבוא נציג או תנועה ותגיש תביעה שהיועצת לא מייעצת וחבל שהיא מקבלת משכורת על חשבון משלם המיסים.
היא לא עושה את תפקידה.
אבל לשרים שלנו אין שכל יש רק אגו.
כשהיועמשית מתנגדת, סימן הוא שזה הדבר הנכון לעשות
חכו, מכל הועדות האלו לא יצא כלום משום שבג"צ יפעיל את פעיליו להגיש בג"צ וכמובן שהוא 'יורה' שהועדה 'אינה חוקית' ויעקר את סמכויותיה וכמו כל השחיתויות של השמאל במדינת ישראל דינה של ועדה זו להיקבר קבורת חמור