ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב היום (חמישי) באמצעות עורך דינו לצו על תנאי שהוציא בג"ץ בעניין חוק הנבצרות. בצו נדרש נתניהו לנמק "מדוע לא לדחות את תחולת החוק". זאת, לקראת הדיון שיתקיים בביהמ"ש העליון בשבוע הבא בעתירות בעניין החוק.
נתניהו טען כי מטרתן של העתירות "לבטל את רצון הבוחרים". הוא הוסיף כי "במדינת ישראל לא התקבל שלטון האליטות של אפלטון וקולו של כל אחד מבוחרי סיעות הקואליציה שווה לקולו של כל אזרח אחר", וכי "הפיכת הצו על תנאי למוחלט אינה בסמכותו של בית המשפט".
לטענתו, הפיכת הצו למוחלט "משולה למעשה להתערבות תקדימית וחריגה בחקיקת היסוד של הרשות המכוננת בהסדר חוקתי קבוע, ולא אקט פרשני. במדינה דמוקרטית-ליברלית, מנהיגים נבחרים ומודחים על ידי העם. לעתים נדירות כהונת מנהיג מופסקת שלא באמצעות הדחה, וזאת כשהמנהיג מאבד את מסוגלותו לתפקד – במקרים דוגמת אובדן דרמטי של יכולת פיזית או מנטלית".
הדיון בעתירה יתקיים בעוד שבוע, בפני ההרכב של 11 שופטים, בהם נשיאת העליון אסתר חיות, שעבורה יהיה זה הדיון האחרון בכהונתה כשופטת. כמו כן, ישתתפו המשנה לנשיאה עוזי פוגלמן והשופט יצחק עמית, שלפי שיטת הסניוריטי מיועד להיות הנשיא הבא.
עוד ידונו בנושא השופטים דפנה ברק-ארז, ענת ברון ועופר גרוסקופף, שיחד עם חיות, פוגלמת ועמית נחשבים כסמן הליברלי בעליון. לצידם, ידונו בדיון השופטים נועם סולברג, דוד מינץ, יוסף אלרון, יעל וילנר ואלכס שטיין, שנחשבים "שמרנים".





















סוף סוף, מקווה שזאת התחלה להעמיד את הבגץ במקומו הראוי…ולמה פשוט לא לבטל את זכות העמידה ובכך גרם לבגץ להתדרדר במורד השגעון