החלטת בג"ץ הבוקר (שלישי) בפרשת מועצת הרשות השנייה עוררה תגובות חריפות במערכת הפוליטית, לאחר שהשופטים הבהירו כי חובת הציות לפסקי דין מחייבת גם את רשויות השלטון, וכי עובדי ציבור שיפעלו בניגוד להחלטות שיפוטיות עלולים להיחשף לתביעות נזיקין ולאחריות אישית.
שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי הגיב בציטוט מן הגמרא על רבן יוחנן בן זכאי ובני בתירא, וכתב כי "כבר נשמעה קרן תקיעת החירות של הממשלה ושל העם היושב בציון מעולו של בג"ץ".

שר המשפטים וסגן ראש הממשלה יריב לוין תקף בחריפות את ההחלטה והשווה בין דברי נשיא העליון לשעבר אהרן ברק, שלפיהם לבית המשפט אין "חרב ולא ארנק" אלא את אמון הציבור, לבין אזהרת בג"ץ היום בדבר אחריות אישית של עובדי ציבור. לדבריו, "הפער בין שתי האמירות האלה מבטא את השפל אליו הדרדר בית המשפט העליון". לוין הוסיף כי "כיבוד החוק וכיבוד ההכרעה הדמוקרטית הן חובותיו של כל אזרח – גם אם הוא שופט בבית המשפט העליון".

גם שרים וחברי כנסת נוספים מהקואליציה תקפו את בג"ץ. יו"ר ועדת הכספים ח"כ חנוך מילביצקי אמר כי "שופטי בג"ץ עוברים לפרקטיקה של סחיטה באיומים".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' החריף את הטון וכינה את המהלך "סחיטה באיומים" ו"פרוטקשן", שלדבריו מחייבת חקירה משטרתית.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר כי הוא מחזק את עובדי הציבור מול ה"איומים", והוסיף כי "בדמוקרטיה עובדי ציבור כפופים לנבחרי הציבור, בהתאם לחוק".

יו"ר מפלגת נעם ח"כ אבי מעוז הגיב בקצרה: "סיציליה זה כאן".

ח"כ אושר שקלים טען כי שופטי בג"ץ רואים עצמם מעל החוק, והדגיש כי גם שופטי העליון כפופים לחוק.

מנגד, התנועה לאיכות השלטון, אחת העותרות בתיק הרשות השנייה, בירכה על החלטת בג"ץ. בתנועה אמרו כי השופטים הבהירו "את המובן מאליו": חובה לציית לפסקי דין, וכי עובד ציבור שיפעל בניגוד לפסיקה עלול לשאת באחריות אישית.
בתנועה הוסיפו כי אמירה בלבד אינה מספיקה מול ממשלה שלטענתם "החליטה להעמיד את עצמה מעל החוק", וקראו לבית המשפט העליון לעמוד על אכיפת הפסיקה, לרבות באמצעות קנסות ואף מעצר במידת הצורך.





















איזו חוצפה של שופטי בג"ץ יוצא שואה שהחריב את המדינה עם פסגת ההתגברות שכל כולה לעקוף את החוקים .אותו יוצא שואה מסכן גם פסל את פרופסור רות גביזון לכהן כשופטתכי היא הצנגדה לפקת ההתגברות כי זה מעקר אתהחוקים אז מגיע ליצן בשם עמית ועושה מה שבא לו מאיים על אנשים והכל בשם המצב רוח שלו
את התנועה לאיכות השלטון צריך להעמיד לדין, לעצור מיד את מי שעומד בראשה היות והוא מייצר נזקים אדירים למדינת ישראל. אסור בשום פנים ואופן במדינה שרוצה לשמור על עצמה וצביונה הדמוקרטי והיהודי לתת לאנשים מהסוג הזה לפעול. הוא עבריין והעבריין צריך להיענש
פקידי הממשלה? התבלבלתם, לממשלה יש שרים נבחרי ציבור והפקידים נמצאים בבית המשפט ובייעוץ המשפטי.