אחרי ששיחקה תפקיד מכריע בהפלת ממשלת בנט לפיד, ח"כ לשעבר ממרצ, ג'ידא רינאווי זועבי, מונתה באחרונה לתפקיד בממשלת הימין שהחליפה אותה – על תקן של יועצת במשרד הפנים, כך דווח הערב (שני) ב'חדשות 12'.
רינאווי זועבי, שפרשה מהקואליציה במאי 2022 ברקע הקרב על אישור תקנות יהודה ושומרון, ויתרה בזמנו על מינוי לתפקיד קונסולית בשנגחאי בתמורה להתפטרות שלה, והובילה להפלת ממשלת בנט-לפיד כחודש לאחר מכן. כאמור, באחרונה היא מונתה ליועצת במשרד הפנים לענייני אזוריות במעלה אדומים.
יצויין כי בזמנו דווח בוואלה כי רינאווי-זועבי שיתפה והתייעצה עם ח"כ ינון אזולאי מש"ס – עמו היו לה יחסי ידידות קרובה, ושהוא העביר את המידע ליו"ר ש"ס אריה דרעי, שעדכן את ראש האופוזיציה בנימין נתניהו על המהלך מראש.
לפי דיווח של העיתונאי יקי אדמקר, חברי הכנסת ינון אזולאי ומשה ארבל מש״ס ישבו שבועות ארוכים על אוזנה של רינוואי זועבי. שכנעו אותה לפעול נגד ממשלת לפיד-בנט. ההצלחה הראשונה הייתה כשהצביעה נגד חוק הגיוס.
מאוחר יותר כשהמינוי לשנגחאי נבלם – ארבל יחד עם אזולאי עודכנו במהלך הפרישה שלה מהקואליציה, העדכון עבר לדרעי ומשם לנתניהו. וכך מה שידע נתניהו בנט ולפיד לא ידעו אלא בזמן אמת.





















אם זה נכון. זו תעודת כבוד לש"ס. שבניגוד לאחרים יודעת להכיר טובה ולעמוד בהסכמים.