מדינת ישראל ממשיכה במאמצים לקבלת מידע על מצבם הבריאותי של החטופים, משרד החוץ דורש מארגון הצלב האדום לבקר באופן מיידי אצל החטופים ולעדכן על מצבם.
היום (רביעי) קיים שר החוץ אלי כהן שיחה עם נשיאת הצלב האדום מיריאנה ספוליריק, בה הביע את דרישת ישראל כי הארגון יפעל למען ביקור של נציגיו אצל החטופים המוחזקים בידי חמאס.
בנוסף לדרישה החד משמעית מהצלב האדום כי יבקרו את החטופים המוחזקים בידי החמאס, העלה שר החוץ אלי כהן בשיחה את הדרישה לספק טיפול רפואי לחטופים הזקוקים לכך. שר החוץ דחה על הסף את הגישה ה"מאוזנת" כביכול בה נוקט הארגון.
שר החוץ אלי כהן אמר בדבריו כי: "לצלב האדום אין זכות קיום אם הוא לא מצליח לבקר את החטופים המחוזקים כבני ערובה בידי ארגון הטרור חמאס. זהו אירוע חריג בזירה הבינלאומית בו מחוזקים בשבי ילדים, נשים וניצולי שואה. הצלב האדום צריך לפעול בנחישות ובקול ברור ובכל מנופי הלחץ על מנת לבקר את החטופים בהקדם. ראוי שהצלב האדום יתמקד באסון ההומניטרי הגדול ביותר שארגון הטרור חמאס משית על עזה ולא במדינת ישראל, מדינה המחויבת לחוק הבינלאומי ופועלת על פיו".





















הם יודעים שאם ילכו לבקר את החטופים החמאס יירה להם כדור בראש אחד-אחד. הצלב האדום וכל הארגונים שם הם בני ערובה בעצמם. ידוע. אותה הסיבה למה מחקו את הציוץ שהחמאס לוקח לאזרחי עזה דלק לעצמו.