ארגון הטרור דאעש נטל היום (חמישי) באופן רשמי אחריות על הפיצוצים שאירעו אתמול באיראן, שהביאו להרג של לפחות 84 בני אדם בעיר כרמאן במדינה, הפיצוצים התרחשו בסמוך לקברו של קאסם סולימאני, בטקס לציון ארבע שנים לחיסולו של מפקד כוח קודס.
אמש הכחישו גורמים בממשל ארה"ב כל קשר לאירוע, ואמרו כי גם ישראל אינה מעורבת בכך. דובר משרד החוץ של ארצות הברית מת'יו מילר אמר: "אנחנו עוקבים מקרוב אחר הפיצוצים באיראן. מביעים אהדה לקורבנות ויקיריהם. מוקדם מדי לומר מה גרם לזה. ארה"ב לא הייתה מעורבת בכך בשום דרך. כל טענה כזו היא מגוחכת. אין לנו סיבה להאמין שישראל מעורבת בזה".
כלי תקשורת באיראן דיווחו אתמול על כ-211 הרוגים וכ-143 פצועים בשני פיצוצים שאירעו בדרך למקום קבורתו של מפקד כוח קודס לשעבר, ביום השנה הרביעי לחיסולו. לאחר כמה שעות התעדכן המספר האמיתי, שעמד על קרוב ל-100. גורמים רשמיים באיראן מסרו: "הפיצוצים ליד קבר סולימאני הם תוצאה של מתקפת טרור". בתקשורת האיראנית אמרו כי אירעו שני פיצוצים שונים בהפרשים של דקות האחד מהשני.
בתו של מפקד משמרות המהפכה קאסם סולימאני אמרה, כי היא מקווה שמבצעי הפשע יזוהו וייענשו על מעשיהם, בנו אמר כי: "הפיגוע מראה כי יש גורמים שמפחדים אפילו ממאמינים שפוקדים את הקבר".




















