Photo by Miriam Alster/Flash90

קמפיין "אלימות המתנחלים" של ביידן מסתכם ב-4 אנשים; היעד: מדינה פלסטינית

ארבעה יהודים שאחד מהם 'הפחיד' ערבים הצליחו לגרום לנשיא ארה"ב לעזוב את כל עיסוקיו מול סין, רוסיה ואיראן, ולחתום על צו נשיאותי מיוחד שיטיל עליהם סנקציות, זאת בשעה שהוא ממשיך להעביר כספים וסיוע הומניטרי לעזה

כתבות נוספות בנושא:

כותרות בלי סוף בארץ ובחו"ל על הצו הנשיאותי עליו חתם הערב נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, חלק מהעיתונאים טענו כי ביידן תכנן בהתחלה לכלול בצו גם את השרים בן גביר וסמוטריץ', אולם בבית הלבן הכחישו את הדיווח.

כעת מתברר כי כל הקמפיין שזכה לכותרת "אלימות המתנחלים" עוסק בארבעה בני אדם בלבד. קצת הזוי בהתחשב בעובדה כי בשטחי יהודה ושומרון חיים למעלה מחצי מיליון יהודים, כך שלכנות התנהגות של ארבעה מתוכם כ"אלימות מתנחלים", זה ממש לזלזל באינטליגנציה של הציבור בארץ ובחו"ל.

האבסורד מתחדד לאור העובדה שאותם ארבעה בני אדם הובילו את נשיא ארה"ב לעזוב את כל הנושאים הבוערים, להתעלם מהאיום מאיראן, או ממלחמת רוסיה אוקראינה, ואפילו לא לעסוק בזירה הסינית, ולהפיק קמפיין מתוזמר הייטב על "אלימות מתנחלים", בה בשעה שאותו ביידן לוחץ בכל הכוח על הכנסת סיוע הומניטרי לעזה, ומעביר גם סיוע כספי לרצועה. כשבקביל הוא דוחף את ישראל לקיים דיון ביום שאחרי, כשתוצאות הדיון מוכתבות מראש: "הקמת מדינה פלסטינית", שתעניק לו את החלום לקדם שלום בין ישראל לסעודיה, ואולי תציל אותו מהפסד בבחירות מול טראמפ.

דוברות מחלקת המדינה של ארה"ב הודיעה הערב כי הנשיא חתם על צו מיוחד ובו "אמצעים חדשים לטיפול בפעולות המערערות את השלום, הביטחון והיציבות בגדה המערבית".

על פי לשון ההודעה: "ארצות הברית נקטה צעדים נגד אנשים הקשורים להסלמה באלימות נגד אזרחים בגדה המערבית. משרד החוץ מטיל סנקציות כספיות על ארבעה אנשים בהתאם לצו ביצוע חדש שהנשיא ביידן הכריז היום כדי לקדם אחריות על פעילויות מזיקות מסוימות המאיימות על השלום, הביטחון והיציבות של הגדה המערבית. ההוראה המבצעת קובעת את הסמכות האמריקאית להטיל סנקציות כספיות נגד אלו המכוונים או משתתפים בפעולות מסוימות, לרבות מעשים או איומים באלימות נגד אזרחים, הפחדה של אזרחים כדי לגרום להם לעזוב את בתיהם, השמדה או תפיסה של רכוש, או מעורבות בפעילות טרור באזור הגדה המערבית".

אחד הישראלים שכנגדו יוטלו סנקציות הוא דוד חי חסדי, שלדברי האמריקניים יזם והוביל מהומה, שכללה הצתת כלי רכב ומבנים, תקיפת אזרחים פלסטינים וגרימת נזק לרכוש בחווארה, שהביאה למותו של אזרח פלסטיני.

אחד נוסף הוא עינן טנג'יל, שלדברי האמריקניים היה מעורב בתקיפת חקלאים פלסטינים ופעילים ישראלים על ידי תקיפתם באבנים ובאלות, והביאו לפציעות שדרשו טיפול רפואי.

השלישי הוא שלום זיכרמן (זיכרמן), שלטענת האמריקניים תקף פעילים ישראלים ורכביהם בגדה המערבית, חסם אותם ברחוב וניסה לשבור חלונות של כלי רכב חולפים ובתוכם פעילים. זיכרמן פינה לפחות שניים מהפעילים ופצע את שניהם.

הרביעי הוא ינון לוי, שלטענת האמריקניים הוביל קבוצת מתנחלים שעסקו בפעולות שיצרו אווירה של פחד בגדה המערבית. הוא הוביל בקביעות קבוצות של מתנחלים ממאחז חוות מיתרים שתקפו אזרחים פלסטינים ובדואים, איימו עליהם באלימות נוספת אם לא יעזבו את בתיהם, שרפו את שדותיהם והרסו את רכושם.

בתגובה לפרסום ההחלטה להטיל סנקציות על אזרחים ישראלים פרסם רה"מ הודעה בה נאמר: "רוב מוחלט של המתיישבים ביהודה ושומרון הם אזרחים שומרי חוק, רבים מהם נלחמים בימים אלה בסדיר ובמילואים למען הגנת ישראל. ישראל פועלת נגד כל מפירי חוק בכל מקום, ולכן אין מקום לצעדים חריגים בנידון".

גם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר הגיב להודעה וכתב: "הגיע הזמן שאמריקה תחשוב מחדש על המדינות שלה ביהודה ושומרון. הנשיא ביידן טועה ביחס לאזרחי מדינת ישראל ולמתיישבים הגיבורים. מי שמותקף, מי שנרגם באבנים בניסיון לפגוע ולרצוח אותם, הם המתיישבים הגיבורים ביהודה ושומרון".

שר האוצר סמוטריץ' הרחיק לכת והאשים את ביידן בשותפות בקמפיין של BDS וכתב: "קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא שקר אנטישמי שמפיצים אויבי ישראל במטרה להכפיש את המתיישבים החלוצים ואת מפעל ההתיישבות ולפגוע בהם, ודרכם להכפיש את מדינת ישראל כולה. זהו קמפיין BDS אנטי מוסרי שהופך את הקרבן לתוקף ומתיר את דמם של המתיישבים. חבל שממשל בידן משתף עם זה פעולה בימים בהם המתיישבים משלמים מחיר דמים יקר בטובי בניהם במלחמה בעזה".

עוד אמר השר: "אמשיך בעזרת השם לפעול ללא מורא לחיזוק ולפיתוח ההתיישבות היהודית בכל מרחבי ארץ ישראל ולחתור לשלום בר קיימא, שיושג רק כאשר תיגדע תקוותם של הערבים להקמת מדינה ערבית על חורבותיה של המדינה היהודית. אם המחיר יהיה הטלת סנקציות אמריקאיות עלי – אז שיהיה".

העיתונאי עמית סגל שצלל מעט לפרטים של דו"ח האו"ם על אלימות המתנחלים, שעליו התבסס ביידן בהחלטתו להטיל סנקציות על ארבעה בני אדם, חשף לפני מספר ימים בטורו בידיעות אחרונות כי אחד האירועים המתואר בד"ח כ'אלימות  מתנחלים' הוא פיגוע שמחבל ביצע נגד יהודים וחוסל. ב־8 באפריל 2018 ניסה מחמד עבד אל כרים מרשוד לדקור אזרחים ישראלים במישור אדומים. הוא נפצע ומת למחרת. האו"ם מדווח על שני אירועי אלימות: ב־8 באפריל ירי בפלסטיני, ב־9 באפריל – הרג.

עוד אירוע שדווח כ'אלימות מתנחלים' הוא פיגוע שאירע ב־26 ביולי 2018 בו נרצח יותם עובדיה ז"ל בן 30 בדקירות על ידי מחבל פלסטיני בן 17. גם כאן, לפי האו"ם, נטרולו של המחבל על ידי יותם הוא אלימות מתנחלים. כך גם פיגוע דקירה בחוות מור בהר חברון, ועוד אחד ביצהר, ופציעת מתפרעים ערבים מירי כוחות הביטחון בקבר יוסף, וכניסה לקבר יהושע בן נון.

לשם השוואה: לפי צה"ל רק בין 2019־2022 התרחשו 25,257 התקפות של פלסטינים על מתנחלים, קצב של 500 בשנה. אשתקד זינק המספר ל־763. על פי סגל ניפוח אלימות המתנחלים מתופעה מצומצמת לממדים מופרכים "נועדה להשקיט את מצפונו של העולם במין סימטריה מוזרה על הסיוע שהוא מעניק לישראל במלחמתה ברוצחי החמאס. בארץ היא נועדה לשרת את המטרה של גירוש המתנחלים והקמת מדינה פלסטינית. השבוע פורסם באתר החדשות "הקול היהודי" נייר עמדה של קבוצת חשיבה במימון הקרן החדשה וקרן גרמנית שבמסגרתה פועלים להשחרת המתנחלים כדי לסייע בהחייאת רעיון העצמאות הפלסטינית. אם תרצו, אין זו הגדה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

הזיה! ימח שמם של האמריקאים. נהנים לראות אותנו נהרגים ו'לעמוד לצידנו'.

זה חלק ממחדל 07.10
מערכת הבטחון צמצמה את מאגרי החימוש כדי שיהיה כסף לפנסיות תקציביות ולכן אנחנו עכשיו עבדים של ארה"ב ..

שביידן יקים מדינה פלסטינית בשטח שלו. שיקים מדינה פלסטינית בארצות הברית שלו.
ישראל לא רוצה בשכנים כאלה בקרבתה. הפלסטינאים = רוצחים= שונאי ישראל.
שהפלסטינים יהגרו ל- 22 המדינות הפרו ערביות בעולם.

"שר האוצר סמוטריץ' הרחיק לכת והאשים את ביידן בשותפות בקמפיין של BDS"

שר האוצר בהחלט לא הרחיק לכת.

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
לראשונה בשדה הקרב: ארה"ב הפעילה יכולת תקיפה מתקדמת נגד איראן
המשטרה חזרה בה: בוטל כתב האישום נגד מעורבת בחסימת משאיות הסיוע
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
האו"ם קובע: חמאס גונב באופן סדרתי את הסיוע ההומניטרי שמוכנס לעזה
בליץ החקיקה יוצא לדרך: זהו המבחן האחרון של הקואליציה לפני פיזור הכנסת
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אביחי אדרעי לועג לחמאס: "איפה מוחמד דף? בפח האשפה של ההיסטוריה"
בול נעלם ו-250 לארה"ב: אלה הבולים החדשים שיונפקו בשנים הקרובות
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טהרן מאיימת בהסלמה: "שום פעולה נגד איראן לא תישאר ללא מענה"
לאחר חקירה: הממצאים הראשוניים לסיבת המוות של גרהאם נחשפים

הכתבות המעניינות ביותר

רבנים ספרדים נגד "חוק הקפאת המעצרים": "פריצת חומות עולם התורה"
"חייב אדם ללמד את בנו לשוט" - בשנת 2026 הים הוא בכלל פיננסי?
בהשתתפות עשרות רבנים: מרכז רבני אירופה קיים כנס ייחודי בנושאי חינוך, משפחה וביטחון הקהילות ביבשת
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק ד׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק ד׳ • צפו
איראן מגיבה לתקיפות: הותקפו בסיסים אמריקניים בירדן, בחריין ובכווית
הפעלה ראשונה מסוגה: הסוכן "הנווד" הפליל עשרות סוחרי נשק בדואים
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
עם טילי שיוט ומטוסי קרב: עשרות יעדים צבאיים הותקפו ע"י הצבא האמריקאי באיראן
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-13 at 11.44
לראשונה בשדה הקרב: ארה"ב הפעילה יכולת תקיפה מתקדמת נגד איראן
.
המשטרה חזרה בה: בוטל כתב האישום נגד מעורבת בחסימת משאיות הסיוע
WhatsApp Image 2026-07-13 at 11.04
האו"ם קובע: חמאס גונב באופן סדרתי את הסיוע ההומניטרי שמוכנס לעזה
MixCollage-13-Jul-2026-10-47-AM-6434 (1)
בליץ החקיקה יוצא לדרך: זהו המבחן האחרון של הקואליציה לפני פיזור הכנסת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

כנס הכנה מרכזי לקראת הפרק החדש בישיבה גדולה צילום יעקב כהן (19)
מאות בני ישיבות בבית שמש התכנסו למעמד הכנה • גלריה
בר המצווה לבן נציג 'דגל התורה' בקריית אתא הרב אלקנה ויסנשטרן צילום שמואל שנקר (21)
שמחת בר המצווה לבנו של נציג 'דגל התורה' בקריית אתא
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת (71)
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת
הגרי''מ ארלנגר שליט''א בהילולת הרמ''ק בצפת (5)
הרה"צ יצחק משה ארלנגר בהילולת הרמ"ק בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture