אלוף במיל' איל בן ראובן אמר היום (ראשון) בראיון ברדיו צפון 104.5FM כי "האמירה של נסראללה על כיבוש הגליל כרגע איננה ביכולתו והוא לא מסוגל לבצע את זה".
הוא הוא וסיפר: "נפגשתי עם מפקד פיקוד הצפון אלוף אורי גורדין ועל פי חוות דעתי מהנתונים שהוצגו – המצב מורכב וקשה. בן גוריון הנחיל תפיסת ביטחון שישראל מדינה קטנה שחייבת לנצח במלחמה קצרה מכריעה בשטח האויב, תוך הגעה להסדר מדיני הכי מהר שאפשר. תבחן את המצב בצפון – שום דבר מזה לא קיים. המאמץ העיקרי של צה"ל הוא בדרום. צה"ל מנהל קרב התקפה בדרום וקרב הגנה ושניהם מתמשכים הרבה מאד זמן".
ראובן הוסיף: "המטרה העיקרית, וצה"ל אומר את זה חד משמעית, היא להחזיר את תושבי הצפון לבתיהם. הכוחות של חיזבאללה, שהיו בשבעה באוקטובר על גבולה של ישראל, נפגעו קשה. האמירה של נסראללה על כיבוש הגליל כרגע איננה ביכולתו והוא לא מסוגל לבצע את זה. אמירה כזאת אולי נתפסת כלא אמינה וקשה לתושבים לקבל ובצדק. אבל זו חוות דעתי על בסיס נתונים. ראיתי את נתוני הפגיעה בחיזבאללה בקרב ההגנה הזה. הוא פוגע בישובים שלנו אבל בצד שלו הוא פגוע הרבה יותר".
האם זה מצב שיכול לקדם אותנו מבחינה בטחונית בלי פעילות בתוך לבנון? "כן. חיזבאללה לא איבד את יכולתו לפעול. אבל לעומת מה שהיה בתחילת הדרך, בשבעה באוקטובר, היתה סכנה גדולה מאד לצפון. צריך לומר את זה. רוב הכוח שהיה לחיזבאללה על גבול הצפון בשבעה באוקטובר לא נמצא שם כעת, חלקו נפגע ורובו זז לאחור. צה"ל נערך להתקפה ובונה את עצמו ויש לו יכולות מאד משמעותיות לפגוע ביכולת האש של חיזבאללה".
עוד אמר: "בסופו של דבר התמונה הצבאית סבירה ומאפשרת אפשרויות שונות. ועדיין, אם אפשר לסיים את המערכה הזאת בלי מלחמה כוללת, בלי להיכנס למלחמה קשה בתוך שטח לבנון, ואם הדרג המדינה יפעל נכון – זה עדיין אפשרי וראוי מאד. אם לא – צה"ל יצטרך להיכנס למערכה. יש על מי לסמוך".





















תכף יגיד לנו האלוף שחיזבאללה מורתע. בדיוק כמו שחמאס היה מורתע.
אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים
איל בן ראובן היה חבר במפלגת מרץ – את השאר תשלימו לבד.
הוא רוצה "להרדים" את מי שצריך להיות ערני…… אבל ממילא "אם ה" לא ישמור עיר, שווא שקד שומר". אין עוד מלבדו!
שיגיע לגליל הדרוזים יטפלו בו..יעשו ממנו שישקבב
אם הוא סבור שאין צורך במלחמה
אני מזמין אותו לגור על קו הגבול
אותו ואת כל השמאלנים "יפי הנפש שוחרי השלום"
רק חבל שלא דוגלים בסיסמאות השלום כלפי אחיהם החרדים
שיבוא יגור במלכיה , נראה אותו מדבר ככה אחר כך .
לא משכנע ממש, מכיוון שעל החמאס אמרו שהוא מורתע
וההוכחה לטבח האכזרי ביותר בהחסטוריה שלנו לכן
נסראללה נוא יותר מאורגן גם בכוח וגם בגודל תושבי
הצפון לא ישתכנעו מדבריו עד שלאתוסר הסכנה הכללית.