במפלגות החרדיות אמנם לא מרוצים מפסיקת בג"ץ בחוק הגיוס, אך הם חששו ואף ציפו לפסיקה מחמירה הרבה יותר. בפסיקת בג"ץ נותר כר פעולה נרחב לממשלה כאשר בג"ץ לא הנחה אותה מיידית לגייס את עשרות אלפי בחורי הישיבות, אלא התייחס למספר המגויסים האפשרי שאותו קבעה היועמ"שית – 3,000, זאת מלבד מספר המתגייסים בכל שנה עד כה. אין בהחלטה הנחיות מפורטות לצה"ל.
גורמים במפלגות החרדיות ששוחחו עם 'חדשות JDN' הגדירו את פסיקת בג"ץ כ"פרווה". "חששנו שבג"ץ ינחה על חלוקת עשרות אלפי צווים לבחורי ישיבות, זה לא קרה", אומרים לנו במפלגות החרדיות. בג"ץ נמנע כאמור מלתת מספר, בג״ץ אומר בפועל שישלים עם גיוס בהדרגה – 3,000 השנה בנוסף למי שכבר גויס בכפוף לקבלת החלטה.
עם זאת, פסק הדין של בג"ץ קובע כי לא ניתן להמשיך ולהעביר כספי תמיכות לישיבות ולכוללים עבור תלמידים שלא קיבלו פטור או ששירותם הצבאי לא נדחה כדין. "זאת, נוכח הזיקה ההדוקה שבין מבחני התמיכה לבין מסגרת נורמטיבית שמאפשרת פטור מגיוס, ונוכח הוראות מבחני התמיכה עצמן, שקובעות כי תנאי סף להעברת תמיכה עבור תלמיד ישיבה הוא קיומו של פטור או דחיית שירות כדין", הסבירו השופטים.
בפסק הדין של בג"ץ נקבע כי המועד שבו לא ניתן עוד להעביר את כספי התמיכות הוא מיום 1.4.2024 – מועד פקיעתה של החלטת ממשלה 682. "סעד זה מאזן בין הפגיעה שתיגרם למוסדות התורניים מצד אחד, ובין חומרת אי החוקיות בנסיבות העניין".
כעת הכדור נמצא בידי המחוקקים בכנסת, שם ינסו לקדם את חוק הגיוס כמה שיותר מהר. החוק נמצא בשבל זה בדיונים בוועדת חוץ וביטחון של חבר הכנסת יולי אדלשטיין, שם יש אופטימיות מסוימת שהחוק יצליח להתקדם. במפלגות החרדיות חותרים להעביר את החוק כבר בכנס הקיץ. עם זאת, דבר זה נמצא בסימן שאלה גדול.
המפלגות החרדיות לא ימהרו להפיל הממשלה בעקבות פסיקת בג"ץ, בפרט בשל העובדה כאמור שלא מדובר בפסק דין שלא ניתן לחיות איתו. גם בהודעות המפלגות החרדיות אין אפילו רמז לאפשרות של פרישה מהממשלה. הודעות ראשי המפלגות נגד בג"ץ לא תקיפות יותר מדאי, למרות שכאשר החרדים רוצים, הם יודעים לתקוף בג"ץ בלי מעצורים, אך הפעם כאמור אין שבירת כלים מאף צד.
יתרה מזאת, פסק הדין דווקא עשוי ללכד את השורות בתוך הקואליציה נגד בג"ץ, משום שלא יהיה ניתן לטעון כי הבעיה שנוצרה היא בעקבות הממשלה – אלא בגלל בג"ץ שפסיקתו הייתה די נחרצת. כמו כן, למפלגות החרדיות אין באמת מה לעשות מחוץ לממשלה, למרות שהיא נטולת הישגים למגזר החרדי. "אין לנו לאן ללכת", אומר גורם במפלגות החרדיות.
הבולט בהודעת ה"פרווה" נגד בג"ץ היה יו"ר יהדות התורה השר יצחק גולדקנופף שכתב כי "החלטה צפויה ומאוד מצערת ומאכזבת. מדינת ישראל קמה על מנת להיות בית לעם היהודי שהתורה היא סלע קיומו. התורה הקדושה תנצח". יו"ר ש"ס אריה דרעי מסר: "אין שום כוח בעולם לנתק את עם ישראל מלימוד התורה וכל מי שניסה זאת בעבר – נכשל כישלון חרוץ. שום פסיקה שרירותית לא תבטל את חברת לומדי התורה בארץ ישראל, שהיא הענף עליו כולנו יושבים".
יו"ר דגל התורה' ח"כ משה גפני אמר עוד לפני הפסיקה כי "מעולם לא היה פסק דין של בית המשפט העליון לטובת בני הישיבות ולטובת הציבור החרדי. אין שם אף שופט שמבין בערך של לימודי התורה והתרומה שלהם לעם ישראל בכל הדורות".





















הגיע הזמן להתנתק מהמדינה!חברי הכנסת החרדים מחוברים חזק לכסאות! בושששששששה!!!!!!
ארצינו הקדושה צריכה להקיא מכאן את כל המטורללים האלו כי לנו כבר אין מקום לכל החולי נפש האלו
לפני שתיתן עצות תלמד לכתוב
יאללה סתום. לא תגייסו אותנו
מה עם מעונות?????????????
יש או אין מימון
מדהים שאותם שופטים ששנים מהם בעצמם לא שירתו בצהל
יוצאים נגד מי שמקריב את חייו ללימוד התורה ולכן לא מתגייס
בזמן שאותם שופטים ניצלו את אותם שנים שלא התגייסו כדי לקדם הקריירה האישית שלהם
שום דבר לא יגרום לעסקני החרדים להפסיק לקבל את טובות ההנאה בהן הם זוכים מעצם חברותם בקואליצית הזדון