איראן דחתה את מאמצי ארה"ב ומדינות נוספות למתן את תגובתה לחיסול בטהרן של המנהיג הפוליטי הבכיר של חמאס, איסמעיל הנייה, כך דווח הוול סטריט ג'ורנל. בדיווח נכתב כי מנהיגי איראן נשבעו להגיב וכי ביום שבת אמרה איראן לדיפלומטים ערבים שלא אכפת לה אם התגובה תגרום למלחמה, כך לפי גורמים המעורים בפרטי השיחות.
לפי הדיווח, איראן סירבה לספק כל מידע על התגובה הצפויה, היקפה ומועדה. ארה"ב ביקשה מממשלות אירופה ומשותפות אחרות להעביר מסר לאיראן שלא תסלים, והזהירה שכל תקיפה משמעותית תגרור תגובה. לפי אנשים המעורבים בדיונים, ארה"ב לוחצת על ישראל גם כן שלא להסלים.
בוול סטריט ג'ורנל נכתב כי חיסולו של הנייה בטהרן, שהיה שם כדי להשתתף בהשבעת הנשיא החדש של איראן, היה כישלון ביטחוני מביך עבור איראן, כשהוא נהרג מפצצה בזמן ששהה בבית הארחה של משמרות המהפכה האיסלאמיים.
בתוך כך, מפקד פיקוד מרכז של צבא ארה"ב הגנרל מייקל קורילה יגיע מחר לישראל להשלים את התיאומים עם צה"ל לקראת מתקפה איראנית אפשרית. קורילה, שמפקד על כוחות צבא ארה"ב במזרח התיכון, הגיע הלילה לאזור על רקע ההכנות לפעולת תגמול מצד איראן וחיזבאללה נגד ישראל.
נסיעתו לאזור תוכננה לפני ההסלמה האחרונה, אך הוא צפוי להשתמש בה כדי לגייס את אותה קואליציה בינלאומית ואזורית שהביסה את המתקפה האיראנית הקודמת ב-13 באפריל – כך אמר בכיר אמריקני לוואלה.





















וְאָמַרְתָּ, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה: הִנְנִי אֵלֶיךָ, גּוֹג–נְשִׂיא, רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל. ד וְשׁוֹבַבְתִּיךָ, וְנָתַתִּי חַחִים בִּלְחָיֶיךָ
….
וְהָיָה בַּיּוֹם הַהוּא, בְּיוֹם בּוֹא גוֹג עַל-אַדְמַת יִשְׂרָאֵל–נְאֻם, אֲדֹנָי יְהוִה: תַּעֲלֶה חֲמָתִי, בְּאַפִּי. יט וּבְקִנְאָתִי בְאֵשׁ-עֶבְרָתִי, דִּבַּרְתִּי: אִם-לֹא בַּיּוֹם הַהוּא, יִהְיֶה רַעַשׁ גָּדוֹל, עַל, אַדְמַת יִשְׂרָאֵל. כ וְרָעֲשׁוּ מִפָּנַי דְּגֵי הַיָּם וְעוֹף הַשָּׁמַיִם וְחַיַּת הַשָּׂדֶה, וְכָל-הָרֶמֶשׂ הָרֹמֵשׂ עַל-הָאֲדָמָה, וְכֹל הָאָדָם, אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה; וְנֶהֶרְסוּ הֶהָרִים, וְנָפְלוּ הַמַּדְרֵגוֹת, וְכָל-חוֹמָה, לָאָרֶץ תִּפּוֹל. כא וְקָרָאתִי עָלָיו לְכָל-הָרַי חֶרֶב, נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה: חֶרֶב אִישׁ, בְּאָחִיו תִּהְיֶה. כב וְנִשְׁפַּטְתִּי אִתּוֹ, בְּדֶבֶר וּבְדָם; וְגֶשֶׁם שׁוֹטֵף וְאַבְנֵי אֶלְגָּבִישׁ אֵשׁ וְגָפְרִית, אַמְטִיר עָלָיו וְעַל-אֲגַפָּיו, וְעַל-עַמִּים רַבִּים, אֲשֶׁר אִתּוֹ. כג וְהִתְגַּדִּלְתִּי, וְהִתְקַדִּשְׁתִּי, וְנוֹדַעְתִּי, לְעֵינֵי גּוֹיִם רַבִּים; וְיָדְעוּ, כִּי-אֲנִי יְהוָה. {ס}
היכון לקראת אלוהיך ישראל!!!
בנאדם אחד ערבים מטומטמים.
לא מבין כולה מת אחד. על אחד לאיים על כל המדינה? הם חיפשו על מה להיכנס למלחמה.
איראן מדינה מטומטמת. לא נכנסים למלחמה בגלל בנאדם שלא קשור לאיראן. הוא שייך לחמאס. לא לאיראן. איראן צריכה להגיב אבל לא להשתגע.