Abed Rahim Khatib/Flash90

הקצין חושף: "היינו קרובים לסינוואר ממש, הגענו למנהרה והקפה היה חם"

תא"ל דן גולדפוס חושף כי הוא וחייליו הגיעו למתחם של יחיא סינוואר דקות אחרי שנמלט מהמקום. "הקפה היה חם עדיין, נשק זרוק" סיפר. לדבריו הם היו מרחק קצר מלהניח את ידם על ראש הנחש מי שהפך ברבות הימים לאיש הכי חזק בחמאס

כתבות נוספות בנושא:

מפקד אוגדה 98 תא"ל דן גולדפוס, שהוביל את הלחימה ברצועת עזה במשך חודשים ארוכים עוזב בימים אלו את גזרת רצועת עזה ועובר לפקד על הגיס הצפוני וצפוי לפקד על הלחימה בגזרת הצפון מול חיזבאללה.

לפני כחמישה חודשים עורר סערה בעת שפנה למנהיגי המדינה ואמר כי עליהם להיות ראויים להקרבה של הלוחמים בשטח. הוא ננזף על כך ע"י הרמטכ"ל. בראיון שהעניק לניר דבורי בחדשות 12 סיפר על הישגי המלחמה ברצועת עזה ושיתף ברגעי השיא כשהוא ולוחמיו היו קרובים מרחק קצר ממש מיחיא סינוואר.

בראיון טען גולדפוס כי צה"ל פגע קשות ביכולות החמאס: "אנחנו מפרקים את חמאס. אני חושב שהציבור יודע שאנחנו עושים עבודה מצוינת בפירוק חמאס בעל-קרקע ובתת-קרקע. מתחם-מתחם בעל-קרקע ובתת-קרקע. זה לא קורה ביומיים, אני יודע שאנחנו רוצים שזה יהיה מהר-מהר, אני יודע, גם אנחנו, אבל אנחנו מפרקים תשתית של הרבה מאוד שנים, תשתית מטורפת, ואנחנו עושים את זה מעולה, חמאס מפורק".

"תראה איך נכנסנו עם אוגדה 98 ב-4.12 לח'אן יונס ואיך נכנסנו עכשיו לח'אן יונס – לא הייתה היתקלות אחת. לקח לנו 10 שעות לנוע בפעם הראשונה פנימה לתוך בני סוהילה. בהסתערות מאוד-מאוד משמעותית פנימה עכשיו בתוך שעה וחצי היינו בפנים".

גולדפוס התייחס ללחימה המורכבת במנהרות חמאס. לחימה שרבים לא האמינו כלל כי היא אפשרית לאור מורכבותה ואמצעי המילכוד בהם חמאס עשה שימוש על מנת לפגוע בכל ניסיון להיכנס לתת הקרקע ואמר: "אני חושב שהתת-קרקע הוא מרכז כובד בעל משמעות של חמאס. כדי להשמיד את חמאס באופן סופי, אנחנו צריכים לקחת לו כמה שיותר ממרכז הכובד הזה".

הכרעה תבוא מתחת לאדמה? "כך אני חושב. כשאני מתכנן היום מבצע, פעולה מבצעית, אני מסתכל קודם כל על התת-קרקע ומשם אני הולך לעל-קרקע". בג'באליה, כשיצאנו לפעולה מבצעית, בתוך 12 שעות היינו מחוברים לתת-קרקע בארבע נקודות שונות, וזה אפשר לנו להגיע לחטופים. בסג'עיה ב-13 ימים השמדנו שמונה מנהרות. שמונה מנהרות. בח'אן יונס, עכשיו, בתהליך השיפור שעשינו, בתוך 24 שעות מרגע הכניסה הוצאנו חמישה חטופים מבטן האדמה. זה לא אירוע שאולי אנחנו צריכים להבהיר אותו, זה תהליך של אפקטיביות מבצעית. לכן אני לא אובססיבי לתת-קרקע כמו שאני אובססיבי להשמיד את חמאס".

"מבצע ארנון היה בעיניי מבצע יוצא מן הכלל בהובלה של השב"כ עם הימ"מ, אנחנו נתנו את המעטפת. זה אומר שאתה יכול לעשות פעולות הרבה יותר מורכבות כי חופש הפעולה שלך הוא גדול, זה הישג של ממש, זה איפה שנמצא חמאס וזו עוצמת הכוח שלו נכון להיום, ואנחנו מפרקים אותו".

בראיון, נשאל גולדפוס עד כמה הצליחו להגיע קרוב למנהיג חמאס יחיא סינוואר ואמר: "היינו קרובים, היינו במתחם שלו, הגענו למתחם בתת-קרקע, המתחם חם. מצאנו שם גם כסף רב. הקפה עוד היה חם, הנשק זרוק, דקות…"

"במלחמה הזו הולך המג"ד ויש לו באפוד מחסניות, יש לו רימון ויש לו M16 עם מ"ק 84, מ"ק 82, והוא הולך וחוטף אש. 'שומע, אני צריך פצצה', בום, היא נופלת. עשר דקות, עשרים דקות, בשיא המלחמה הייתה לנו אפילו פעם אחת שבשלוש דקות נפלה פצצה, שלוש דקות, זה מטורף, אלה המערכות הטכנולוגיות והשמיכה הטכנולוגית שאנחנו מניחים על הקרקע".

"אני חושב שכולם התעשתו, כולם, כולם-כולם התעשתו, זה לקח זמן למערכת להתעשת, מהרמטכ"ל ועד אחרון הלוחמים. אני חושב שהשטח, באופן טבעי, הרבה-הרבה יותר קל לו להתעשת. כשהגעתי לשטח ב-7.10, וכשאתה פוגש את המראות הבאמת קשים, אלה לא מראות, זה שבר עצום, אבל אתה בעשייה. אין לך זמן לחשוב יותר מדי, ואני חושב שהמערכת כולה התעשתה. אני חושב שהמערכת היום פועלת מצוין ויש קבלת החלטות. יש דו-שיח מצוין בין דרג פוקד לדרג מבצע. המסגרות שלנו, המפקדים שלנו, הלוחמים שלנו היום, תחושת המסוגלות שלהם היא מטורפת. היא מטורפת. זה דור אחר, זה דור של מנצחים".

גולדפוס שיתף כי הוא עוזב את רצועת עזה ברגשות מעורבים ואמר: "מצד אחד, יש לנו הישגים מטורפים. מטורפים. באמת. אנחנו מפרקים את חמאס. אנחנו מנצחים, וזה חשוב מאוד-מאוד, חשוב בשבילנו, חשוב גם במסר מסביב. מצד שני יש 115 חטופים בצד השני עדיין, ואנחנו צריכים לעשות הכול כדי להחזיר אותם. בשנתיים שלי תחת פיקודי איבדתי 182 לוחמים. לא הצלחתי להגיע למשפחות, להורים, לאחים, לאחיות. לא הספקתי להגיע. זה יהיה עכשיו. יש גם יותר מ-3,000 פצועים, וצריך להגיד שרובם, באמת גיבורים אמיתיים, חזרו ללחמה".

"יש אנשים שמתבלבלים לגבי עוצמה. בעיניי עוצמה היא לא זה שלא שואלים שאלות או מפקפקים בדרך. הפוך. עוצמה היא בשאלת השאלות, לפקפק בדרך ולשאול אם אנחנו מכוילים, מדויקים, מה עשינו לא טוב. לנבור בפצע. אני חושב שזה חשוב. אני חושב שהצבא זה אנחנו. אין צבא במדינה, הצבא זה צה"ל, אני פושט את המדים, אני אזרח. זה אתה ואני, אלה אנחנו. אז מי זה צה"ל? צה"ל זה אנחנו. אני חושב שצריך לחזק את צה"ל, ולא צריך להתבייש לבקר, ולשאול, ולדרוש מאיתנו תשובות. ואני אומר ללוחמים שלי, ואני אומר למפקדים, 'אתם תשאלו את השאלות. אם אני לא יודע לתת לכם תשובה, הבעיה היא שלי'. אני צריך לעשות סליחה, אני צריך לעשות הכול כדי שיהיו לי תשובות טובות. ואני חושב שאני וצה"ל צריכים לתת תשובות, למה ב-7.10 קרה מה שקרה? אנחנו ניתן תשובות. אנחנו מתחקרים. אנחנו בודקים. אבל אנחנו גם נלחמים וגם דוחפים קדימה. בזירה הדרומית ובזירה הצפונית ובזירת המרכז ובזירות רחוקות נוספות, ועובדים כל הזמן".

"אתה יודע מה מבדיל את הדור הזה באמת? הם פשוט שואלים שאלות. הם אריות ברמה בלתי ניתנת לתיאור. אני יושב איתם בעזה, בבתים, הם מדברים, מורידים את המסכות, מדברים. אין מסכות במלחמה. לשחק איתם שש-בש, לעשות איתם תחרויות, שכיבות שמחה, מה שאתה רוצה". ומי מנצח, אגב? "אני תמיד. חייב".

תא"ל דן גולדפוס הסביר מהו ניצחון בעיניו ואמר: "ראשית, שאנחנו נחליט שניצחנו. קודם כל, בהחלטות שלנו אנחנו צריכים להחליט עם עצמנו. אנחנו צריכים להוציא את חמאס מיכולת הפעולה שלו ומיכולת החזרתיות שלו לקיים ישות טרור שצמודה למדינת ישראל. זה הדבר המרכזי. אני לא חושב שזה יקרה מחר בבוקר, ואני כן חושב שזה יקרה לאורך זמן".

"אנחנו חייבים לעשות את זה. הערכים שלנו, הם לא בשביל האויב. יש טעות אופטית. אני לא שומר על הערכים שלי בשביל האויב. אני לא מרחם על האויב. לא מרחם עליו, לא תראה אותי בשדה הקרב מרחם על האויב. או שאני הורג אותו, או שאני שובר אותו. הערכים הם בשבילנו. כדי לשמור עלינו. זו המדינה שלנו. אני יותר טוב מהצד השני ואין לי שום כוונה להיות חמאס. אני במדינת ישראל, מדינה יהודית ודמוקרטית, על כל המשתמע מכך. זאת העוצמה שלנו והצבא הזה הוא מכשיר בידי אותה מדינה שהיא מדינה שלי, ואני חושב שהשגיאה הזו שהערכים מונעים מאיתנו משהו… זה פשוט לא נכון. הם שומרים עלינו מכל משמר לקיום הפעולה שלנו, וזה עניין מהותי ביכולת שלנו כצבא לתפקד ובאוגדה 98, כדי לעשות את הפעולות הכל-כך מורכבות, איכותיות, מדויקות, כאלה שמשמידות את האויב ומכריעות אותו בעל קרקע ובתת-קרקע, חייבים לשמור על הערכים שלנו".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

הכל בסייעתא דשמיא

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אמירה חריגה: הרב יצחק יוסף על נתניהו ואיזנקוט - "אין שום סיכוי שנתניהו יחזור בתשובה"
התחזית המלאה לשבוע הקרוב: איפה יהיה הכי חם?
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מוג'תבא חמינאי מאיים לחסל את האחראים לחיסול אביו • סיכום כותרות השבת
דאגה בישראל: הסדקים בתמיכת יהדות ארה"ב בישראל הולכים ומעמיקים
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ מאיים: "1,000 טילים מכוונים לאיראן אם ינסו להתנקש בי"
אחרי העימותים סביב חוק הגיוס: ח"כ אילוז צפוי שלא להתמודד בפריימריז בליכוד
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח דרמטי: הצעד היצירתי שמקדם ארדואן כדי לקבל את החמקנים האמריקאים
ראש חוליית נוח'בה שהשתתף בטבח במחנה רעים - חוסל בתקיפה מדויקת

הכתבות המעניינות ביותר

ברוך דיין האמת: הלך לעולמו הרה"ח רבי זאב רוזנפלד ז"ל, בעל המכולת המיתולוגית ברחוב חזון איש בבני ברק
לראשונה: גדולי ישראל פותחים את הכספות לטובת חשיפת הגנזים לציבור במסגרת האירוע החד פעמי של 'היכלות'
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פעוט נכווה ממים רותחים ברמת בית שמש; פונה במצב בינוני
בצל העימותים עם ארה"ב: מסע לוויית עלי חמינאי הסתיים במשהד
הוכיח יכולות: כלב רובוטי סיני עובר מבחנים קשוחים בחום קיצוני
באורך כולל של כ-2 ק"מ: כך הושמדו חמש מנהרות טרור ברצועה
פיו וליבו כבר שווים | גם בגלוי וגם בחשאי, נתניהו פועל למען מטרה אחת
סוריה: נעצרו חברי החוליה שפוצצו מטענים בדמשק בזמן ביקור נשיא צרפת
וואטסאפ

חדש באתר

.
אמירה חריגה: הרב יצחק יוסף על נתניהו ואיזנקוט - "אין שום סיכוי שנתניהו יחזור בתשובה"
70ca75fc-699a-4d4f-8728-cd9b05d003ad
ברוך דיין האמת: הלך לעולמו הרה"ח רבי זאב רוזנפלד ז"ל, בעל המכולת המיתולוגית ברחוב חזון איש בבני ברק
IMG-20260707-WA0251
לראשונה: גדולי ישראל פותחים את הכספות לטובת חשיפת הגנזים לציבור במסגרת האירוע החד פעמי של 'היכלות'
5700
התחזית המלאה לשבוע הקרוב: איפה יהיה הכי חם?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הגרי''מ ארלנגר שליט''א בהילולת הרמ''ק בצפת (5)
הרה"צ יצחק משה ארלנגר בהילולת הרמ"ק בעיה"ק צפת
מעמד צידה לדרך לתלמידי התתי''ם בבני ברק העולים לישיבות צילום שוקי לרר (1)
מעמד "צידה לדרך" לתלמידי התתי"ם בבני ברק העולים לישיבות לצעירים
לחיים קנין זכות הנגיד ר׳ יודא גאלדבערגער (15)
האדמו"ר מסאטמאר בלחיים בבית הנגיד ר׳ יודא גאלדבערגער
ישיבת קדושת מרדכי נדבורנה עלו לבית מרן הגר''ד לנדו ללבן עניינים שהתקשו צילום שוקי לרר (13)
ישיבת קדושת מרדכי נדבורנה בפילפולא דאוריתא עם מרן הגר"ד לנדו

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ"ה בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ"ה בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture