צה"ל ושב"כ מעדכנים הבוקר כי במבצע משותף של צה"ל ושב"כ, חולצו הלילה (שני) מחאן יונס, גופותיהם של החטופים יגב בוכשטב הי"ד, אלכסנדר דנציג הי"ד, אברהם מונדר הי"ד, יורם מצגר הי"ד, נדב פופלוול הי"ד, וחיים פרי הי"ד.
מבצע החילוץ בוצע בפיקוד אוגדה 98, על ידי לוחמי חטיבת הצנחנים, יחידת יהל"ם וגדוד 75 יחד עם לוחמי השב"כ. המבצע התאפשר הודות למודיעין מדוייק של שב"כ, ושל יחידות המודיעין ומפקדת החטופים באגף המודיעין.
לאחר הליך זיהוי שנעשה במכון הלאומי לרפואה משפטית, יחד עם משטרת ישראל, צוות החטופים באגף כוח האדם, אשר אמון על ליווי משפחות החטופים, מסר את ההודעות למשפחות ולקהילות. צה"ל ושב"כ משתתפים בצער המשפחות וקהילות הקיבוצים בשעה קשה זו.
צה"ל ושב"כ ממשיכים, גם בשעה זו, בהפעלת כלל המאמצים המבצעיים והמודיעיניים, על מנת לממש את המשימה הלאומית העליונה להשבת כלל החטופות והחטופים.
קיבוץ ניר עוז פרסם הבוקר כי החטוף אברהם מונדר הי"ד, נרצח בידי חמאס. בהמשך התראיין אחיינו בכאן רשת ב' ואמר כי צה"ל חילץ את גופתו מחאן יונס.
זמן קצר לאחר מכן הודיע קיבוץ נירים כי חולצו גופותיהם של החטופים נדב פופלוול ויגב בוכשטב הי"ד מרצועת עזה. בהמשך עדכן קיבוץ ניר עוז על חילוץ גופתו של חבר הקיבוץ יורם מצגר הי"ד.
הותר לפרסום כי הלילה, במבצע משותף של כוחות צה"ל ושב"כ, חולצו גופותיהם של חיים פרי הי"ד, יורם מצגר הי"ד, אברהם מונדר הי"ד, נדב פופלוול הי"ד, אלכסנדר דנציג הי"ד ויגב בוכשטב הי"ד, מרצועת עזה לשטח מדינת ישראל.
לאחר חילוץ הגופות הן נלקחו למכון לרפואה משפטית על מנת לעבור הליכי זיהוי שבוצעו על ידי אנשי המכון הלאומי לרפואה משפטית ומשטרת ישראל, לאחר מספר שעות זוהו כלל הגופות והודעה נמסרה למשפחותיהם ע"י נציגי צה"ל.
חיים פרי, יורם מצגר, אברהם מונדר, נדב פופלוול, אלכסנדר דנציג ויגב בוכשטב הי"ד, נחטפו בחיים ונהרגו בשבי החמאס.
לפני חודש הודיע צה"ל כי אלכס דנציג ויגב בוכשטב הי"ד נרצחו בידי ארגון הטרור חמאס. לפני כחודשיים הודיע צה"ל למשפחות של חיים פרי, יורם מצגר ונדב פופלוול הי"ד כי הם נרצחו בידי ארגון הטרור חמאס.
עם זאת, אברהם מונדר היה נחשב לחטוף חי עד הבוקר עם קבלת ההודעה על חילוץ גופתו מרצועת עזה.

יגב בוכשטב, בן 35, היה אדם צנוע ופשוט שאהב את החיים בקיבוץ נירים. ליגב, שהיה במקצועו טכנאי סאונד, הייתה תשוקה עזה למוזיקה. מגיל צעיר הוא ניגן על גיטרה וחליל צד ובהמשך על כלים נוספים, שאת חלקם בנה בעצמו. יחד עם אשתו רימון, הוא גידל 5 כלבים ו-5 חתולים שאת חלקם אסף לשיקום. יגב נחטף מביתו בקיבוץ נירים יחד עם אשתו רימון בוכשטב-קירשט ששוחררה לאחר 50 ימים בשבי. רעייתו של בוכשטב, רימון קיבלה הבוקר הודעה מצה"ל כי בעלה יגב שנרצח בידי חמאס חולץ מרצועת עזה.

אלכסנדר דנציג הי"ד, בן 76 היה מחנך וחקלאי. הוא נחטף מקיבוץ ניר עוז וההודעה על מותו פורסמה לפני כחודש. דנציג היה בן להורים ניצולי שואה והיה עוסק בהרצאות בנושא השואה לבני נוער. אלכסנדר היה אב לארבעה ילדים, סב ל-12 נכדות ונכד. הקדיש את מפעל חייו ללימוד והדרכה בנושא השואה ויחסי יהודים ופולנים. במקביל עמל שנים רבות על טיפוח שדות הקיבוץ

נדב פופלוול בן 51 מקיבוץ נירים, אמו חנה פרי נחטפה על ידי חמאס ושוחררה בעסקה הקודמת. היה אדם רגיש ושקט, איש מחשבים מוכשר שעבד בשדרות. אחיו הבכור רועי נרצח בשמחת תורה על ידי מחבלי חמאס.

בהודעת קיבוץ ניר עוז נכתב: "יורם היה בן 80, חבר קיבוץ ניר עוז. עבד במפעל נירלט ובשנים האחרונות במוסך. חבר ביקב הקיבוץ. אב לשלושה בנים וסב לשבעה נכדים. אשתו, תמר (תמי) מצגר, נחטפה אף היא לעזה ושוחררה. יורם יזכר בלב כולנו כאיש נעים וחייכן, שתמיד גרם לכל אדם להרגיש מיד בבית".

בהודעת קיבוץ ניר עוז נכתב "חיים פרי, שנחטף מביתו בקיבוץ ניר עוז במהלך אירועי ה-7 באוקטובר והופקר למותו בשבי החמאס, הוחזר היום לקיבוץ לאחר למעלה מעשרה חודשים בשבי בעזה. חיים יובא למנוחות בקיבוץ בו חי ופעל כל חייו, מוקף באהבה של משפחתו וקהילתו".
"חיים היה בן 80, אב לחמישה ילדים וסב ל-13 נכדים. יזם, הומניסט, פעיל שלום, ומייסד גלריית הבית הלבן. ביום הטבח בקיבוץ, חיים הצליח להציל את אשתו אסנת בטרם נחטף בעצמו. הוא שרד בתנאים בלתי אנושיים במנהרות החמאס במשך חודשים, עד שנרצח באכזריות בשבי".

בהודעת קיבוץ ניר עוז נכתב: "בצער כבד אנו מודיעים על הירצחו של אברהם מונדר ז"ל בשבי בעזה לאחר שסבל עינויי גוף ונפש במשך חודשים. אברהם היה בן 79, חבר קיבוץ ניר עוז, עבד במפעל נירלט, היה איש חם ומאד אהב לשיר. אברהם נחטף יחד עם אשתו רותי, בתו קרן, ונכדו היחיד אוהד בן ה-9 ששוחררו בעיסקה. בנו, רועי מונדר ז"ל, נרצח בטבח ב-7.10. נזכור את מונדר תמיד, בקולו הצלול, בחיוכו החם ובאהבתו האינסופית למשפחתו ולקיבוץ".
משפחות חטופים מפורום תקווה אמרו היום: "התבשרנו הבוקר כי אהובינו שנרצחו ע"י מפלצות החמאס יובאו לקבר ישראל בזכות פעולת צה"ל הלילה. אנו משתתפים בצערם של משפחותיהם של חיים פרי הי"ד, יורם מצגר הי"ד, אברהם מונדר הי"ד נדב פופלוול הי"ד אלכסנדר דנציג הי"ד ויגב בוכשטב הי"ד. משפחות יקרות, תנוחמו מן השמים שולחים לכם חיבוק גדול.
"עם ישראל מודה לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון שפועלים בכל עת למען השבת יקרינו, תוך לקיחת סיכון עצמי מתוך ערבות הדדית. כולם למען כולם ומאפשרים לנרצחים ומשפחותיהם את הכבוד האחרון הראוי להם קבורה בארץ ישראל. כולנו ממשיכים במאמץ ובתפילות להשבת כל החטופים כולם במהרה ."





















ברוך דיין האמת. השם יקום דמם
ברוך ה
מתי ייצאו החיים?
שאלה מעצבנת, את זה רק ה' קובע.
לא ראש הממשלה, לא ראש השב"כ או המוסד, לא הצבא ולא הרמטכ"ל.
אל תרחם על המתים רחם על החיים ויותר מכל רחם על אלה שחיים בלי אהבה