האוטובוס שניזוק. שימוש לפי סעיף 27א

עדת ראיה לפיגוע המטען: "שמענו פיצוץ מטורף וראינו כדור אש. ניצלנו בנס"

יממה לאחר פיגוע המטען לעבר אוטובוס הנוסעים סמוך למעלה עמוס, תושבי האזור מדברים על תחושת ההפקרות ומביעים ביקורת חריפה על התנהלות מערכת הביטחון. תושבת היישוב החרדי: "המחבלים פספסו אותנו ב-50 מטר, ראינו כדור אש"

כתבות נוספות בנושא:

פיגוע המטען שהתרחש אמש (ראשון) בסמוך לישוב החרדי מעלה עמוס בגוש עציון, הביא לביקורת נוקבת ותחושות קשות בקרב התושבים ביישובי האזור שסובלים כבר תקופה ארוכה מטרור בכבישים, שכלל פיגוע מטען דומה לעבר אוטובוס נוסעים לפני כחמישה חודשים בלבד.

מ' תושבת מעלה עמוס שנסעה עם רכבה מאחורי האוטובוס שספג את מטען החבלה סיפרה על החוויה המטלטלת: "נסעתי אמש לישוב חזרה מקניות עם ארבעה ילדים ברכב, וקצת לפני מעלה עמוס – בסיבוב לפני בית הספר הערבי בצד הדרך שמענו לפתע פיצוץ מטורף, וראינו כ – 50 מטר לפנינו כדור אש בגובה עצום. לפחות הייתה מוזיקה בווליום ברכב שריככה את הרעש בשביל הילדים".

מ' הוסיפה ותיארה: "פרססתי מיד ונסעתי במהירות לכיוון העמדה הצבאית הקרובה, שם החיילים הרגיעו וליוו אותנו לישוב בשלום. רק כשהגענו לישוב הבנו שהמחבלים ניסו לפגוע באוטובוס שהיה לפנינו ובגלל העיקול והצמחייה שמסתירה לא ראינו אותו. אם היינו עוברים שם רגעים בודדים לפני כן המטען היה יכול לפגוע גם בנו. ניצלנו אתמול בנס ומודים לקב"ה".

"בחודשים האחרונים הטרור באיזור שלנו בכל יו"ש ופרט באזור שלנו מתגבר באופן משמעותי", סיפר היום ישי יפעתי, תושב הישוב תקוע. "עד לא מזמן זה היה בעיקר זריקה של אבנים ובקבוקי תבערה על רכבים שנוסעים בכבישים, אבל לאחרונה הערבים באיזור קיבלו אומץ והתחילו לעשות פיגועי מטענים. זו כבר הפעם השנייה כמעט באותו מקום שהערבים מפוצצים מטען על אוטובוס ורק בנס זה נגמר בלי נפגעים".

לדבריו, "לאחר ה- 7.10 הערבים היו מורתעים במידה מסוימת אבל מאז ההרתעה נשחקה, הטרור רק גובר ולא נראה שהצבא פועל כדי לסכל את הפיגועים. הפיגוע עכשיו היה כ – 300 מטר מעמדה צבאית עם פילבוקס, אבל העמדה סטטית ולא מגנה על הציר. יש באיזור עצי זית קרובים מאוד לכביש שמסתירים את מי שמתקרב אבל למרות שלא מדובר בפעם ראשונה שיש פיגוע באיזור לא עשו עם זה כלום ולא חישפו את צדי הכביש".

"זה מה שכל כך מדאיג אותנו, שאין תגובה של צה"ל לכל זה ונראה לצערי שגם אם יהיו נפגעים זה לא יגרום למערכת להתחיל לפעול. התחושות שלנו מאוד קשות, אנחנו מרגישים חוסר אונים וחוסר ביטחון. הרבה תושבים ציפו שהמצב ישתנה אחרי הזועות שראינו בשמחת תורה, אבל זה נראה שצה"ל ממשיך באותה תפיסה ישנה של סתימת חורים בסוף הצינור במקום לסגור את השיבר הראשי", הוסיף ותקף יפעתי.

משה קוק, תושב הישוב מיצד הסמוך משתף אף הוא בתחושות הקשות: "התחושה שלנו היא שעד שיהודים לא מתים לא קורה שום דבר לצערנו הרב, וגם אז לא קורה יותר מדי. מה- 7.10 למדנו שאם הציבור לא ייזום אף אחד אחר לא יעשה זאת בשבילו. זאת ההרגשה הכי נפוצה כאן בישובים שאין במי לבטוח, לא בצבא, לא במערכת, לא בשום דבר, הם מתעסקים בטפל במקום בעיקר".

"אנחנו מארגנים בעצמנו הפגנות, מקימים מיגון בתוך היישובים, קונים כלים בעזרת תרומות וכספים שלנו, אנחנו לא סומכים על המערכת. מבחינתנו אם יהיה עוד 7.10 אנחנו אפילו לא מרימים טלפון, אין על מי לסמוך. התחושה היא שלא למדו כלום, ומרגע לרגע הכל חוזר למצב שבו הוא היה ב- 6.10 ודברים שרק הופכים להיות גרועים יותר", מספר קוק בכאב.

"ההרגשה שמפקירים אותנו רק התחזקה אחרי הפיגוע החמור אתמול. זה כבר פיגוע מטען שני בתוך זמן קצר. מהאופן בו המטען היה בנוי ועמוס במלא חתיכות ברזל אנחנו מבינים שהמטען הזה היה מטען שבא להרוג, ורק בנס זה נגמר ללא נפגעים. אבל למרות הכל – אנחנו כאן ולא הולכים לשום מקום, זה רק מחזק אותנו להישאר כאן. מתפללים וה' יעזור", סיכם.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

נס גדול ברוך השם

כתבות חדשות באתר

בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מהפכת ההתיישבות בנגב: אושר החוק שיאיץ הקמת יישובים חדשים בדרום
מחר! מרן הגר"ד כהן יישא כפיו מול מקום המקדש
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ ברעיון חדש: עסקאות והשקעות מהמפרץ במקום דמי החזר 20 אחוז
סיכול ממוקד ברצועה: חוסלו בכירים בזרוע הצבאית של חמאס בגדוד ג'באליה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אושר סופית: הכנסת הקפיאה את מעצרם של תלמידי ישיבות עד לאחר הבחירות
מגפת האבולה בקונגו מחריפה: בארגון הבריאות מזהירים מהיקף תחלואה גדול בהרבה

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
בהנחיית יועמשי''ת הכנסת: הח"כים החרדים הצהירו שקרוביהם לומדי תורה
אזהרה חמורה: גל הודעות מתחזה למערכות הממשלתיים
נתניהו לאחר ביקור בכור בדימונה: "אם איראן תתקוף - התגובה תהיה עוצמתית יותר"
אירופה תחת מתקפת אש: גל חום קיצוני ושריפות יער משתוללות
''צבע שחור'': ניסיון מעצר של בן ישיבה בשדרות, הבחור שוחרר
דיווח: ישראל שכרה את מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ למבצע השפעה בארה"ב
דוח חופש המידע 2025: תמונת מצב על שקיפות המענה של גופי ממשל לפניות מידע
נמאס לכם מכדור הארץ? נאס"א מחפשת מתנדבים לאסטרונאוטים למחקר
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-14 231121
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
.
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
MIDEAST ISRAEL USA
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture