קולות ההסתה מקרב גורמי שמאל שהחלו אמש והתחזקו הבוקר לא דועכים. אנשים חסרי אחריות מאשימים את הממשלה והעומד בראשה באחריות למותם של ששת החטופים בידי מחבלי חמאס. היו שהגדילו לעשות וכינו את ראש הממשלה "רוצח". עד כה לא ידוע על חקירת שב"כ או משטרה שנפתחה בעניינם.
הבוקר פרסם נשיא ארה"ב הודעה על הירצחו של הרש גולדברג פולין וידע להאשים את חמאס ואותו בלבד ברצח החטופים, אולם בישראל כאמור ישנם אנשי שמאל המאשימים את ראש הממשלה ואת חברי הממשלה באחריות לרצח האכזרי של החטופים שנרצחו על ידי מחבלי חמאס זמן קצר לפני הגעת הכוחות למנהרה ממנה חולצו.
יאיר גולן פרסם אמש דברים קשים נגד ראש הממשלה וכתב עוד לפני הודעה רשמית בנושא: "היה ויגיעו בשורות איוב נתניהו לא יוכל להתחבא פעם נוספת מאחורי גבו של דובר צה"ל. אני דורש מנתניהו: האיש שהפקיר הוא גם האיש שיודיע. לא תחמוק מהבשורה. לא תחמוק מהאשמה".
גם הבוקר, יאיר גולן שהיה מהראשונים להפיץ שמועות אמש על מציאת גופות חטופים מצא לנכון להמשיך ולתקוף את הממשלה והעומד בראשה וכתב: "בכל 38 שנותיי בצה"ל, האמנתי בהסכם הסודי שלנו – שנשמור על האחים והאחיות שלנו בכל מצב, בכל מקום. זוהי תמצית הציונות, הברית שלנו, הידיעה שבבית שלנו אנחנו מגנים על האזרחים – גברים, נשים, זקנים וטף.
"היום הוא יום מחריד. אני מאמין שיש בכוחנו לראות באסון הנורא קריאת השכמה. אני מאמין שעוד אפשר לתקן, ביחד. לא נסלח למי שהפקיר את היישובים בעוטף, את החטופים והכי חשוב – שבר לרסיסים את הברית הישראלית. אנחנו נלך להלוויות, נחבק את המשפחות. אנחנו נקום ונזעק, נפגין ונצא לרחובות, כי עוד לא מאוחר. נחזיר את המדינה לידי האזרחים שמאמינים בברית הישראלית. נבוא חשבון במסגרת החוק, עם כל מי שנתן יד להפקרות. זה דורש אומץ ונחישות, ואת זה אף אחד לא ייקח לנו."
גם בני גנץ מיהר הבוקר לקרוא להפגנות וכתב: "לצערי, שלא כמו לוחמינו שמחרפים את נפשם במאמצי לחימה וחילוץ – יש מי שלא עשו הכל כדי למנוע את המוות הזה. ראש הממשלה נתניהו מהסס, מפחד ומשחק על זמן משיקולים פוליטיים במקום לפעול. משחק שעולה בחיי אדם. ראש הממשלה צריך להגן על החטופים ועל אזרחי ישראל – ולא על הקואליציה שלו הנשלטת על ידי קיצוניים.
"החטופים מתים, ילדי הצפון גולים, והחברה הישראלית מתפרקת. הבוקר הזה תלמידינו יוצאים לבתי הספר, והציבור צריך לצאת לרחוב. הגיעה העת להחליף את ממשלת הכישלון המוחלט. צאו להפגין".
אמש פרסם פורום הגבורה של משפחות שכולות את ההודעה הבאה: "אלו ימים קשים לכל עם ישראל, אנחנו משתתפים בצער המשפחות ונושאים תפילה יחד עם כל עם ישראל לחזרתם חיים ובמהרה של שאר החטופים. יקירנו מסרו את הנפש בגבורה למען המדינה, למען הניצחון ולמען החזרת החטופים, קיבלנו תזכורת נוספת לכך שאנחנו במלחמה מול אוייב אכזר שלא בוחל באמצעים, ולכך שאסור לנו לעצור לרגע. צריך להמשיך בכל הכח עד להשמדת כל אוייבנו.
"חשוב לזכור – האוייב הוא חמאס, אנחנו במלחמת קיום! אנו משפחות הנופלים, לא ניתן לאף אחד לשרוף את המדינה, ולפגוע בעתיד שלנו כאן. יקירינו יצאו לקרב, ולא שבו, ואנחנו כולנו חייבים לתת את כל הגב לצה"ל ולממשלה לסיים את המשימה, עם כל הכאב, הטרגדיה והאמפטיה – אל תתנו גב לאוייבי ישראל. הכאוס, משחק לידי האוייב, אל תתנו לסינוואר תמונת ניצחון. אנו מחזקים את צה"ל, מחזקים את הממשלה – המשיכו עד הניצחון, למען הנופלים ולמען החיים. יחד ננצח!"
העיתונאי עמית סגל כותב הבוקר: "עובדות שכדאי לזכור בבוקר טראגי זה: חמאס הוא שרצח את החטופים בדם קר. חמאס לא השיב בחיוב לעסקה מאז נובמבר. המחבלים רצחו את החטופים כנראה בשל התקרבות חיילי צה"ל. לפיכך, מי שסבור שהאחריות מוטלת על הממשלה ששלחה את כוחותינו בהוראת הממשלה צריך להגיד במישרין מה הוא מציע – שיש לסיים את המלחמה, לסגת באופן כולל מעזה, לרבות מהפרימטר שמפריד בין חמאס ויישובי העוטף, מפילדלפי שמפריד בין חמאס ובין התעצמות מחודשת, ולהעניק ערבויות בינלאומיות שלא תתחדש. הרי אם פעילות צה"ל מסכנת את החטופים, כל עוד יש חטופים בעזה המסקנה היא שאסור שצה"ל יפעל קם. לפעמים דברים נראים מרחוק בהיר יותר. ביידן והאריס ובלינקו שמו את האצבע על העובדה המובנת מאליה – חמאס רצח וחמאס ישלם.
בתוך כך, מטה המשפחות להחזרת החטופים המייצג חלק ממשפחות החטופים מפרסם הבוקר הודעה נוספת בה הוא קורא לראש הממשלה להחליף את דובר צה"ל בתפקידו ולהתייצב מול הציבור בהודעות הקשות, וכן מאשים את נתניהו בהפקרת החטפים: "מטה משפחות החטופים דורש מנתניהו להתייצב בהופעה פומבית אל מול האומה ולשאת באחריות ישירה להפקרת החטופים. מציאת הגופות אתמול היא תוצאה ישירה של טרפוד העסקאות על ידי נתניהו, התבצרות בציר פילדלפי והגברת הלחץ הצבאי שהביא למותם של חטופים רבים. לאורך החודשים האחרונים חולצו 8 חטופים חיים בפעולות צבאיות, לעומת 105 חטופים ששוחררו בעסקה. מטה המשפחות פונה אל נתניהו: "אל תסתתר מאחורי דובר צה"ל, תן לציבור דין וחשבון על ההפקרות הבלתי נגמרת".
סגנית הנשיא, קמלה האריס פרסמה הבוקר הצהרה בה התייחסה לחילוץ גופתו של הרש גולדברג פולין שנרצח בידי מחבלי חמאס וכתבה: "ב-7 באוקטובר נלקח הרש גולדברג-פולין – אזרח אמריקאי – כבן ערובה על ידי מחבלי חמאס. הוא היה רק בן 23, השתתף בפסטיבל מוזיקה עם חברים. עכשיו אנחנו יודעים שהוא נרצח על ידי חמאס. גופתו נמצאה היום במנהרות מתחת לרפיח, יחד עם חמישה בני ערובה נוספים".
"כשנפגשתי עם ג'ון ורייצ'ל מוקדם יותר השנה, אמרתי להם: אתם לא לבד. זה נשאר נכון כשהם מתאבלים על האובדן הנורא הזה. אמריקאים ואנשים ברחבי העולם יתפללו עבור ג'ון, רייצ'ל ומשפחתם וישלחו להם אהבה וכוח. כפי שנאמר במסורת היהודית, יהי זכרו של הרש לברכה.
סגנית הנשיא הוסיפה וכתבה: "חמאס הוא ארגון טרור מרושע. עם הרציחות הללו, לחמאס יש אפילו יותר דם אמריקאי על הידיים. אני מגנה בחריפות את המשך האכזריות של חמאס, וכך גם העולם כולו. מטבח של 1,200 בני אדם, לקיחת בני ערובה ורציחות אלה, השחתה של חמאס ניכרת ומחרידה. יש לחסל את האיום של חמאס על עם ישראל — ועל האזרחים האמריקאים בישראל — וחמאס לא יכול לשלוט בעזה. גם העם הפלסטיני סבל תחת שלטונו של חמאס במשך כמעט שני עשורים.
"כסגנית נשיא, אין לי עדיפות גבוהה יותר מבטיחותם של אזרחים אמריקאים, בכל מקום שהם נמצאים בעולם. הנשיא ביידן ואני לעולם לא נפסיק את מחויבותנו לשחרר את האמריקנים ואת כל אלה המוחזקים כבני ערובה בעזה".





















יהי רצון שכל הערב רב הללו עם הפה המסריח שלהם! יעפו מארץ ישראל וישאירו אותה נקיה וטהורה רק ליהודים אמיתיים עם כבוד ליהדות עם ענווה ומסירות נפש לעם ישראל !!!
אמן