נתניהו הערב. צילום: לע"מ

נתניהו: "עומדים על הקווים האדומים שלנו, כולל ציר פילדלפי"

במסיבת העיתונאים לתקשורת הזרה, ראש הממשלה נתניהו פירט את המאמצים המתמשכים של ישראל להחזיר את החטופים, תוך הדגשת המחויבות למאבק בחמאס ובאיראן • על רצח החטופים אמר: "חמאס ישלם על כך. על כך תוכלו להיות בטוחים"

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הערב (רביעי) מסיבת עיתונאים לתקשורת הזרה, בה התייחס לאירועים האחרונים במלחמה לאחר הרצח האכזרי של 6 החטופים הי"ד.

בתחילת דבריו אמר נתניהו: "ישראל חווה ימים של אימה, צער וזעם. לפני שבוע חווינו זוועה כזו. אתמול ביקרתי באשקלון את משפחתו של אחד מבני הערובה שנרצחו בדם קר. יום קודם לכן, דיברתי עם כמה ממשפחותיהם של בני הערובה שנרצחו. זה קורע את הלב. אמרתי להם שאני מצטער. התנצלתי שאנחנו, לא הוצאנו אותם. עבדנו כל כך קשה כדי להשיג אותם. היינו קרובים. אבל לא עשינו זאת".

נתניהו הוסיף: "איבדנו גם שוטרים אמיצים וחיילים אמיצים שלחמו בחזית עזה ואני חיבקתי גם את משפחותיהם. ב-7 באוקטובר, חווינו את הטבח הגרוע ביותר חווינו את הטבח הגדול ביותר שפקד את העם היהודי מאז השואה. הפראים האלה טבחו באנשינו. 1,200 אזרחים. הם ערפו ראשים של אנשינו. הם שרפו תינוקות חיים. הם לקחו 255 בני ערובה למבוכים התת-קרקעיים שלהם. זו זוועה שהעולם ראה והגיב לה".

"חשוב שנזכור את זה. אבל קיבלנו תזכורת. תזכורת נוראית. בשבוע שעבר, כשהפראים האלה רצחו שישה מבני הערובה שלנו בדם קר. הם הרגו אותם בכדורים. אחר כך הם ירו בראשו של כל אחד מהם. חלקם מספר פעמים. אלו המחבלים שאיראן שתלה ליד הגבול שלנו כמו במקומות אחרים. ואנחנו מחויבים להביס אותם, להכחיד את הרוע הזה מקרבנו".

נתניהו הסביר לתקשורת הזרה על ההקשר הגיאוגרפי של מדינת ישראל: "אני רוצה להסביר לכם איפה ישראל נמצאת – היא אחת ממדינות העולם הקטנות. זהו המזרח התיכון, וזוהי ישראל. זו אחת המדינות הקטנות בעולם. זו מדינה קטנה. היא אחת מהמדינות הקטנות ביותר על פני כדור הארץ. אני חושב שהיא בערך עשירית האחוז מהשטח של העולם הערבי, אולי אני טועה. אולי זה שתי עשיריות האחוז.

זה מתחיל מהנהר. הנהר נמצא כאן. זהו נהר הירדן. עד לים, הים התיכון. אז, כשחמאס מדבר על שחרור פלסטין מהנהר עד לים, בעצם הם אומרים להרוס את ישראל. עכשיו, קחו מבט. הנה זה מוגדל. זו ישראל. זה הים התיכון. נהר הירדן נמצא כאן. זה מצרים ומדבר סיני. עכשיו, תסתכלו על עזה. איפה עזה? עזה ממוקמת בתוך המדינה הקטנה הזו, 30 מייל מתל אביב, 40 מייל מירושלים, 30 מייל מבאר שבע. אלה שלוש מהערים הגדולות ביותר בישראל. עזה נמצאת במרחק נגיעה מהן.

נתניהו. צילום: לע"מ

ישראל, עד להסכם ההתנתקות של 2005, שלטה בגבול הזה בהסכם עם מצרים שלטנו בחלק הזה, שנקרא מסדרון פילדלפי, על כך אדבר בעוד רגע, עד אילת שבים האדום. זה היה הגבול שלנו. ובזמן שהיה, כמות מינימלית של טרור, לא התמודדנו עם בעיה גדולה".

נתניהו הוסיף: "בואו נתמקד בזה עוד קצת. הנה רצועת עזה מוגדלת. שוב, זו הסיטואציה בעזה לפני ההתנתקות של 2005. ורצועת עזה הייתה תחת שליטה ישראלית מוחלטת. אנחנו שולטים בגבול הימי. אי אפשר להבריח נשק. הם ניסו אך עצרנו את זה. אתם שולטים בגבול היבשתי. והם שולטים בגבול הזה בין מדבר סיני, מצרים ועזה. רצועת עזה, היא בשליטה. זהו מסדרון פילדלפי. זהו מעבר רפיח. בשליטה של צה"ל.

תסתכלו על המרחקים מעזה. זה ארבעה מייל לעיר נוספת בישראל שנקראת אשקלון, שבה ביקרתי אתמול את המשפחה השכולה. יש שם אוכלוסייה של 170,000 אנשים. הם במרחק ארבעה מייל. אבל חלק מהקהילות שלנו כמו קיבוץ בארי, שהיה אחד הנפגעים הקשים, נמצאת במרחק מייל מעזה. כפר עזה הוא פחות ממייל אחד. זה במרחק הליכה.

כל עוד שלטנו על אלה, הקהילות הללו, לפעמים הם הוטרדו על ידי רקטה זו או אחרת, אבל זה היה שולי. שלטנו במצב הביטחוני. אבל משהו קרה ב-2005. ישראל התנתקה חד-צדדית מעזה. היא פשוט יצאה. היא הוציאה הכול. היא הוציאה את הצבא. היא עקרה קהילות, הוציאה 10,000 אנשים. הצבא עזב את מסדרון פילדלפי. זה מה שקרה. זו עזה אחרי ההתנתקות. וחמאס עכשיו יש להם מבצע הברחת נשק הנתמך על ידי איראן, ממומן על ידי איראן, מסופק על ידי איראן, נמסר על ידי איראן.

וזה מה שקרה. מסדרון פילדלפי הפך לחלוטין פרוץ. הגבולות האחרים נשלטים על ידינו. אבל ברגע שזה נקדח, למרות שהמדיניות של מצרים הייתה למנוע את זה, אתם יודעים, זה לא בהכרח עבד, זה לא הצליח. וברגע שעזבנו את הצד שלנו של מסדרון פילדלפי, רקטות נכנסו, טילים נכנסו, רחפנים נכנסו, תחמושת נכנסה, ציוד לייצור נשק נכנס, ציוד לקידוח מנהרות נכנס.

ברגע שעזבנו, ברגע שעזבנו את מסדרון פילדלפי, איראן יכלה לבצע את התוכנית שלה להפוך את עזה לבסיס טרוריסטי שיסכן לא רק את הקהילות שסביבו אלא גם יסכן את תל אביב, ירושלים, באר שבע, את כל מדינת ישראל. זה הפך לבסיס טרור גדול כי עזבנו את המסדרון הזה".

אז, נשבענו, או הייתי אומר, כל זה, אתם צריכים להבין את המרכזיות, את המרכזיות של מסדרון פילדלפי לחימוש עזה, לחימוש חמאס וזה הכל הוביל לטבח של 7 באוקטובר, שחמאס נשבע, בגאווה נשבע לעשות זאת שוב ושוב ושוב.

נשבענו שהם לא יוכלו לעשות את זה. אז אמרנו, מה שקשור לעזה, שלושה יעדי מלחמה: היעד הראשון היה להרוס את יכולות הצבא והמשטר של חמאס. השני היה לשחרר את השבויים שלנו. והשלישי היה להבטיח שעזה לעולם לא תשוב להוות איום על ישראל.

ושתיים מתוך שלוש היעדים הללו, כל שלושתם עוברות דרך שליטת ישראל על מסדרון פילדלפי. וזה ברור למה. אם אתה רוצה להרוס את יכולות הצבא והמשטר של חמאס – אתה לא יכול לאפשר לחמאס להתחמש מחדש. זה ברור. אז אתה חייב לשלוט במסדרון.

נתניהו. צילום: לע"מ

הדבר השני הוא לשחרר את השבויים. קודם כל, אתה לא יכול למנוע, אם אתה עוזב את המסדרון הזה, אתה לא יכול למנוע מחמאס לא רק, לא להבריח נשק פנימה, אתה לא יכול למנוע מהם להבריח מחבלים טרוריסטים, שבויים החוצה. זה במרחק הליכה, שום דבר. הם יכולים בקלות להבריח את השבויים החוצה לכיוון מדבר סיני במצרים, הם נעלמים. זה מרחק חצייה. המרחק הוא שום דבר, זה מטרים, מטרים משם. הם חוצים את, את הגדר מעל האדמה. הם אפילו לא צריכים ללכת מתחת לאדמה. הם נעלמים בסיני ואז הם מגיעים לאיראן או לתימן. הם נעלמים לנצח".

נתניהו הסביר: "אתה צריך משהו כדי ללחוץ עליהם, למנוע מהם, להפעיל עליהם לחץ לשחרר את השבויים הנותרים. אז אם אתה רוצה לשחרר את השבויים, אתה חייב לשלוט במסדרון פילדלפי. והסיבה השלישית, היעד השלישי להבטיח שאנחנו מונעים מעזה להיות שוב איום על ישראל. זה ברור.

אני חושב שזה ברור לרוב הישראלים, לכולם הישראלים. אבל עולה שאלה: ייתכן שזה המצב, אבל למה שלא תעזוב את עזה ל-42 ימים, אתה יכול לחזור. ובכן, חוץ ממה שאמרתי שהם יכולים להבריח את הטרוריסטים החוצה… אני רוצה להראות לכם מה יש להם מתחת לעזה. לא הראיתי לכם את זה. אז אני רוצה להראות לכם את זה.

זה מה שיש להם תחת מסדרון פילדלפי. רק כדי שתבינו את קווי האספקה שאנחנו מדברים עליהם. זה אחד מהמנהרות שם. תסתכלו על ההנדסה, תסתכלו על ההשקעה כאן, תסתכלו מה יש להם. יש לנו עשרות כאלה, עשרות כאלה, מתחת לציר פילדלפי.

עכשיו, פשוט אומרים לנו ללכת? זה ברור שאנחנו צריכים לשלוט בזה, נכון? אני חושב, כשאתם רואים את זה, אתם מבינים את זה? אבל אז השאלה הבאה היא, טוב, תעזבו ותחזרו בהמשך. זה מה שהם אומרים לנו. טוב. יהיה לנו לגיטימציה בינלאומית מלאה לחזור. סליחה, כבר הלכנו בדרך הזו. היינו בדרך הזו כשעזבנו את לבנון, ואנשים אמרו שאפשר לעזוב את לבנון ולחזור. בפעם הראשונה שהם יירו רקטה, אפשר לחזור, העולם יתמוך בכם. זה לא קרה. והיינו מחוץ ללבנון במשך 24 שנים.

הם אמרו את אותו הדבר כשעזבנו את עזה בהתנתקות. הם אמרו, אתם יכולים לעזוב, ובפעם הראשונה רקטה… אני זוכר, ראש הממשלה שרון אמר לי את זה. בפעם הראשונה רקטה מעל האדמה או מתחת לאדמה, נוכל לחזור. זה היה לפני 20 שנה ולא חזרנו. כי כולכם יודעים ומבינים שהקהילה הבינלאומית, כולל מדינות ידידותיות, תחת לחץ פנימי עצום בגלל התעמולה המופנית נגד ישראל ונגדן, יהיה לחץ בינלאומי עצום לא לחזור. מה המסר שלהם? לסיים את המלחמה. לסיים את המלחמה. ולכן, כשנרצה לחזור ולהתחדש, נשלם מחיר מופקע בתחומים רבים, כולל בחיי חיילינו".

"אז אנשים אמרו, כן, אבל אם תישארו, זה יהרוס את העסקה. ואני אומר, עסקה כזו תהרוג אותנו. ולא תהיה עסקה בדרך הזו. זה נרטיב שקרי. אני מוכן לעשות עסקה. כבר עשיתי אחת, כזו שהחזירה 150 בני ערובה, 117 חיים. ואני מחויב להחזיר את 101 הנותרים. אעשה הכל כדי להחזיר אותם.

אבל עזיבת ציר פילדלפי אינה מקדמת את שחרור בני הערובה, כי העסקה לא יכולה להתקדם. הם יתנו לכם חלק קטן אם הם יתנו משהו, וישאירו את השאר. לכו ותחזרו… אתם יודעים מתי הם התחילו לתת לנו בני ערובה? כשנכנסנו לפילדלפי. כשנכנסנו לרפיח".

עוד אמר ראש הממשלה: "אמרתי שאני מוכן לעשות עסקה. המכשול האמתי לעשות עסקה הוא לא ישראל ולא אני. זה חמאס. זה סינוואר. עכשיו, העולם דורש מישראל לעשות וויתורים לאחר הטבח הזה? מה המסר שזה שולח לחמאס? אגיד לכם מה המסר. תרצחו עוד בני ערובה, תקבלו עוד וויתורים. זה לא רק לא הגיוני, זה לא רק לא מוסרי, זה פשוט משוגע. אז, זה לא יקרה. יש לנו קווים אדומים לפני הרצח. הם לא השתנו. אנחנו נמשיך לעמוד בהם. אבל היה לנו גם גמישות.

ואגיד לכם דבר אחד, חמאס ישלם על כך. על כך תוכלו להיות בטוחים. נדאג שנגבה את המחיר הזה מהם. אבל אנחנו עומדים על הקווים האדומים שלנו, כולל ציר פילדלפי, מהסיבות שתיארתי כאן. אני גמיש היכן שאני יכול להיות. אני חזק כשאני צריך להיות".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מחר! מרן הגר"ד כהן יישא כפיו מול מקום המקדש
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו לאחר ביקור בכור בדימונה: "אם איראן תתקוף - התגובה תהיה עוצמתית יותר"
אירופה תחת מתקפת אש: גל חום קיצוני ושריפות יער משתוללות
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: ישראל שכרה את מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ למבצע השפעה בארה"ב
דוח חופש המידע 2025: תמונת מצב על שקיפות המענה של גופי ממשל לפניות מידע
בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נמאס לכם מכדור הארץ? נאס"א מחפשת מתנדבים לאסטרונאוטים למחקר
הממשלה אישרה: יותר ממיליארד ש"ח יוקצו לכבישי גישה וביטחון ביישובים החדשים ביו"ש
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מרדף מקיסריה לתל אביב: מסיע ושני שוהים בלתי חוקיים נעצרו
האב לימד את הבת לנהוג ונתפס על חם: הרכב הושבת והמשטרה פתחה בהליכים

הכתבות המעניינות ביותר

''צבע שחור'': ניסיון מעצר של בן ישיבה בשדרות, הבחור שוחרר
הצתה מכוונת? שריפה באתר הרכבת הקלה בירושלים גרמה להפסקות חשמל נרחבות
"ילדים בכביש - שימו לב! '': ילד כבן 5 נפגע מרכב בביתר עילית מצבו בינוני
שרת התחבורה: "אף כרטיס טיסה לא יבוטל" נתב"ג נערך לצמצום נוכחות מטוסים אמריקאים
"מלחמת הצלה": העדה החרדית תפגין מחר מול לשכות הגיוס עקב יום גיוס
המספר שמטלטל את אירופה: יותר מ-10,000 מתים בשבוע אחד של גל החום
הממשלה אישרה: כביש 443 ייקרא "דרך הלווים ע"ש השר דוד לוי ז"ל"
הקיפאון בנדל"ן: היזמים יוצאים במבצעי ענק כדי לשבור את עצירת השוק
מרילנד: השאיר את הכלב לבד והוא הדליק טוסטר ושרף את הבית 
וואטסאפ

חדש באתר

images (15)
נתניהו לאחר ביקור בכור בדימונה: "אם איראן תתקוף - התגובה תהיה עוצמתית יותר"
.
אירופה תחת מתקפת אש: גל חום קיצוני ושריפות יער משתוללות
.
''צבע שחור'': ניסיון מעצר של בן ישיבה בשדרות, הבחור שוחרר
images (14)
דיווח: ישראל שכרה את מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ למבצע השפעה בארה"ב

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture