היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, הודיעה הערב (חמישי) לראש הממשלה בנימין נתניהו כי היא לא תייצג את עמדתו בעתירות בעניין הקמת ועדת חקירה ממלכתית לטבח שהתרחש ב-7 באוקטובר.
מדובר בתשובה לעתירה שהגישה 'התנועה לאיכות השלטון'. בהרב ציינה לנתניהו כי הוא יוכל לשכור ייצוג פרטי שיתמודד וישיב לעתירות נגדו.
לדברי מיארה, "ועדת חקירה ממלכתית היא, באופן מובהק, הכלי החוקי הייחודי ההולם את חקר אירועי ה-7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל".
מהתנועה לאיכות השלטון, שכאמור עתרה נגד נתניהו, נמסר: "החלטת היועצת המשפטית לממשלה שלא לייצג את עמדת הממשלה בעתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית היא צעד דרמטי וחסר תקדים. היא מהווה עדות ברורה לכך שהימנעות הממשלה מהקמת ועדת חקירה נוגדת את האינטרס הציבורי ואת עקרונות המשפט והמינהל התקין. עמדתה הנחרצת של היועמ"שית כי ועדת חקירה ממלכתית היא 'הכלי החוקי הייחודי ההולם' לחקר אירועי 7 באוקטובר והמלחמה, מחזקת את טענותינו בעתירה ומדגישה את הדחיפות בהקמת ועדה כזו ללא דיחוי.
התנהלות הממשלה בסוגיה זו, תוך התעלמות מעמדתם המקצועית של היועצת המשפטית לממשלה, מעידה על שיקולים זרים ופסולים. אנו קוראים לבית המשפט העליון להתערב באופן מיידי ולהורות על הקמת ועדת חקירה ממלכתית. זוהי חובתנו המוסרית כלפי הנרצחים, הפצועים והחטופים, וזוהי הדרך היחידה להבטיח את ביטחונה של מדינת ישראל ואת מעמדה בזירה הבינלאומית".





















למה נותנים לה במה לשונאת ישראל זו?
לפטר אותה כבר
להעמיד אותה לדין !!!
כאילו ישנו איזשהו דבר שהיא בכלל כן מייצגת את הממשלה?
אולי הגיע הזמן להגיד לרועת המשפטית אל תיצרי אף אחד תחזרי לחור שממנו באת