עשרות תקיפות של חיל האוויר בצפון רצועת עזה, במה שנראה בגל תקיפות עצים שלא היה כדוגמתו מזה חודשים בצפון הרצועה. על פי דיווחים עזתיים מעל 50 תקיפות בוצעו אמש על אזורים נרחבים בצפון הרצועה כצעד מקדים לכניסת הכוחות המתמרנים לרצועה.
כתוצאה מהתקיפות מדווחים בעזה על כ-30 מחוסלים בכמה מוקדים. במקביל החל צה"ל בתמרון קרקעי בצפון הרצועה שמתמקד לפי שעה באזור ג'באליה. הבוקר דיווח משרד הבריאות הפלסטיני של חמאס בעזה כי מאמש נהרגו לפחות 45 בני אדם ועוד 256 נפצעו, המספר הזה אינו כולל את עשרות ההרוגים בבית הספר והמסגד שהותקפו לפנות בוקר בדיר אל בלח, שם הסתתרו מחבלי חמאס בתוך מבנים אזרחיים וחיל האוויר תקף וחיסל אותם.
הבוקר פרסם דובר צה"ל בערבית הוראה לתושבי צפון הרצועה לנוע דרומה לעבר המרחב ההומניטרי במוואסי במרכז הרצועה דרך שני נתיבים שהוכשרו לשם כך.
בארגון הטרור חמאס שהחל לשקם בחודשים האחרונים את יכולותיו בצפון הרצועה לאור העדר פעילות קרקעית של צה"ל במקום מנסים בכל דרך למנוע את פינוי האוכלוסיה שהחל כבר הבוקר כאשר אלפים החלו לצעוד דרומה.
בארגון הטרור פרסמו הודעה רשמית בה נכתב: "בהתייחסות למבצע הצבאי שביצע צבא הכיבוש באזור צפון רצועת עזה, ולתרגול טרור והפחדה כלפי אזרחים לפינוי בתיהם, אנו קוראים לאנשינו הסבלניים שלא להגיב לאיומים לפנות את בתיהם ולעבור לאזור דרום רצועת עזה. המשרד קורא לאזרחים שכאשר הם חשים סכנה מיידית, לעבור לאזור המגורים השכן הקרוב עד לחלוף הסכנה, על מנת שיוכלו לחזור לבתיהם בהקדם האפשרי"
"אנו מדגישים שהטענות לקיומם של אזורים בטוחים בדרום רצועת עזה הן שקריות. כל נפותיה של רצועת עזה מותקפות בכל האזורים ללא יוצא מן הכלל, כולל האוהלים של העקורים, בנוסף לתנאים ההומניטריים הקטסטרופליים מהם סובלים העקורים באזורים שמדרום לרצועת עזה"
בניסיון נואש להראות עסקים כרגיל יוצאות מהרצועה תמונות של עובדי עיריית עזה מנקים את הרחובות בעיר כביכול אין פינוי מהאזור.






















אם זה מפריע לחמאס-זה אומר שבדיוק שם צריך לפעול ! לא להרפות. לייבש את מלאכי החבלה עד להשמדתם המוחלטת. לאמץ באופן מלא את התכנית של האלוף גיורא איילנד.