ערב ה-7 באוקטובר, יום השנה למתקפת חמאס ולפרוץ מלחמת 'חרבות ברזל': ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לכנס הערב (ראשון) דיון מיוחד על המצב ברצועת עזה והמשך המגעים לעסקת חטופים. לפי הפרסום של העיתונאית מוריה אסרף, הדיון מגיע כאשר צוות המו״מ עמל על הצעה ישראלית חדשה.
במהלך הדיון, צפויים לדון נתניהו ומערכת הביטחון גם בסוגיית חלוקת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה על ידי כוחות צה"ל. לפי הדיווח ב'כאן 11', נתניהו דוחף לכך חרף התנגדותם של הרמטכ"ל ושר הביטחון גלנט.
עוד דווח כי בימים האחרונים התבטא בכיר במערכת הביטחון בדיונים סגורים עם הדרג המדיני ואמר: "ההישגים האחרונים מאפשרים גמישות בכל מה שקשור לעזה ולהתקדמות לעסקה".
בתוך כך, בישראל ממשיכים לקיים התייעצויות בנוגע לתגובה על הפעילות האיראנית ביום שלישי בשבוע שעבר. גורמים המעורים בנושא אמרו ל'כאן' כי "הכיוון לדרך הפעולה כבר ברור".
שר הביטחון יואב גלנט ימריא ביום שלישי לביקור בזק בוושינגטון, זאת בעקבות הלחץ הבין-לאומי, כולל הממשל האמריקני, למתן את תגובת ישראל. בביקורו בארה"ב ייפגש גלנט עם מזכיר ההגנה אוסטין.





















'ההישגים האחרונים מאפשרים גמישות בכל מה שקשור לעזה ולהתקדמות לעסקה' (מקור בטחוני בכיר).
זהירות! לא לחטוא שוב בחטא היוהרה והפזיזות. מה שלא טוב מבחינה ביטחונית ועתיק סיכון אסור לעשותו 'גם' אם יש לך הישגים כביכול מהצד שמאפשרים לנפנף בהם כהיתר לגמישות בעסקה. שוב הפעם 'קונספציה'?! נא לא למכור לוקשים לתושבי ישראל, נקודה!!