מטוס מטען ועליו ארבעה בני אדם התרסק הבוקר סמוך לשדה התעופה הבינלאומי בוילנא. אדם אחד נהרג במקום ועוד שלושה נוספים נפצעו בהתרסקות ופונו להמשך טיפול רפואי בבית החולים.
מיד לאחר ההתרסקות החלה להתפתח במקום דליקה שכובתה על ידי כוחות ההצלה במקום. משטרת וילנא הודיעה כי פתחה בחקירת האירוע בחשד לגרימת נזק למטוס במזיד או ברשלנות.
המטוס הוא מטוס מטען של חברת DHL והוא התרסק לתוך בית מגורים. כלי תקשורת בוילנא דיווחו כי בבית שהו באותה עת 12 בני אדם. לפי הדיווח, המטוס התרסק ממש בצמוד לבית וחלקים ממנו נחתו על גג המבנה. כתוצאה מההתרסקות נהרג הטייס במקום ואילו שלושה אנשי צוות נפצעו ופונו לבתי החולים.
המטוס המריא הבוקר מלייפציג לוילנא בירת ליטא. סמוך לשעה 05:30 בבוקר (שעון מקומי) התרסק המטוס ועלה באש.
בליטא בודקים מה גרם להתרסקות החריגה, מפכ"ל המשטרה הליטאית, ארונאס פאולוסקאס הבהיר כי אינו שולל מעורבות של גופי טרור בהתרסקות. חרף זאת אמר כי "סביר להניח שזה נבע מתקלה טכנית או טעות אנוש".
אחד הדברים המוזרים באירוע שאחד מאנשי הצוות שהיו על המטוס חילץ את עצמו כמעט ללא פגיעות משמעותיות אל מחוץ למטוס.
הסברה כי מדובר באירוע טרור מתחזקת לאור דיווחים שפרסמנו בעבר על התפוצצויות מסתוריות במחסני חברת DHL בגרמניה ובבריטניה. הוול סטריט ג'ורנל חשף לפני מספר שבועות כי רשת מודיעין מתוחכמת של רוסיה ניסתה להוציא לפועל אירועי טרור ולהביא להפלת מטוסי נוסעים ומטען באמצעות הטמנת פצצות בתוך חבילות מטען שהועלו למטוסים.
חקירה משותפת של סוכנויות מודיעין אירופאיות חשפה תוכנית מורכבת שכללה שימוש במכשירי עיסוי חשמליים שהוסווה בהם חומר דליק מבוסס מגנזיום. החוקרים גילו כי המשלוחים שנשלחו מליטא לבריטניה היו למעשה ניסוי מקדים למבצע רחב היקף שמטרתו הייתה לגרום להתרסקות מטוסים מסחריים בדרכם לארצות הברית וקנדה.
לפי מומחי הביטחון שבדקו את המטענים, במקרה של הצתה באוויר, הטייסים היו מתקשים מאוד להתמודד עם השריפה, שכן מערכות כיבוי האש במטוסים אינן מתוכננות להתמודד עם חומרים כמו מגנזיום בוער. מטוס שהיה נתקל בבעיה כזו מעל האוקיינוס היה בסכנת התרסקות ממשית.
המשטרה הליטאית הצליחה לעצור חשוד מרכזי שהזדהה בשם איגור פרודניקוב, אך בחקירה התברר כי שמו האמיתי הוא אלכסנדר סורנובס. החוקרים מאמינים כי הוא פעל כשליח עבור ה-GRU, שירות המודיעין הצבאי הרוסי. במקביל, הרשויות בפולין עצרו ארבעה חשודים נוספים והאשימו אותם בהשתתפות בפעולות טרור וחבלה בשירות סוכנות מודיעין זרה.




















