מאבק המשטרה באלו המסתננים לשטח מדינת ישראל שלא כחוק ובפרט כלפי אלו המסייעים בידם- מעסיקים, מסיעים ומלינים, נמשך ומשכך ממשיכים שוטרי מחוז ירושלים על כלל יחידותיה בפעילות נחושה כנגד עבירות אלו.
במהלך היממה האחרונה, איתרו שוטרי מחוז ירושלים 40 שוהים בלתי חוקיים ו-3 חשודים אשר הסיעו שוהים בלתי חוקיים אלו. כך למשל, הבוקר נתפסו ונעצרו 8 שוהים בלתי חוקיים יחד עם מסיע תושב הדרום בכביש 16 על ידי בלשי תחנת עוז שככל הנראה היו בדרכם לעבודה באתר בנייה במרכז הארץ. אלו הועברו לחקירה בתחנת המשטרה.
מקרה זה מצטרף לפעילותם אמש של השוטרים יחד עם שוטרי השיטור העירוני של מחוז ירושלים במהלכה נתפסו 14 שב״חים ברכבו של תושב מזרח העיר. כמו כן, נתפס נהג הרכב בחשד שהסיע וסייע לאותם השב״חים, וכלי הרכב ששימש אותו נתפס ע״י המשטרה לבחינת הליך מנהלי.
בהמשך לכך, שוטרי מרחב קדם איתרו ועצרו לחקירה 13 שוהים בלתי חוקיים ביממה האחרונה במספר מקרים שונים. בתוך כך, נגד ארבעה שב״חים הוגש אמש כתב אישום, זאת לצד צו סגירה עליו חתם מפקד מחוז ירושלים שניתן לאתר הבניה בו עבדו.
בנוסף, שוטרי תחנת בית שמש עצרו אתמול שלושה שוהים בלתי חוקיים תושבי יו״ש אשר שהו בסמוך לאתר בנייה בעיר. כנגד השלושה הוגש הבוקר כתב אישום על ידי יחידת התביעות של מחוז ירושלים.
במקרה אחר שארע אתמול, התקבל דיווח במוקד המשטרה על רכב החוסם את נתיב התחבורה. עם הגעת שוטרי תחנת מוריה למקום הבחינו בשני חשודים אשר מנסים להימלט. בתום מרדף רגלי הם נתפסו על ידי השוטרים. חשודים אלו נעצרו והועברו לחקירה בתחנת מוריה בגין ניסיון גניבת רכב, במהלכה עלה כי מדובר בתושבי שטחים, שוהים בלתי חוקיים כשאחד מהם הוא קטין. מעצרם הוארך וחקירתם עודנה נמשכת.
בנוסף למקרים אלו, בימים האחרונים הופץ ברשתות החברתיות סרטון בו נראה נהג רכב הנוהג בפרעות באיזור עטרות, בניגוד לכיוון התנועה ולחוקי התעבורה כשהוא מסיע שוהים בלתי חוקיים בתא המטען של הרכב. הבוקר, בלשי היחידה המרכזית של אגף התנועה במחוז ירושלים עצרו את הנהג והוא הועבר לחקירה בסיומה יוחלט האם לשלול לו את רשיון הנהיגה ורכבו נתפס לבחינת הליך מנהלי.




















